Forum » Omrežja in internet » Težave z ruterjem
Težave z ruterjem
erkgheoruugh ::
Situacija:
Ruter A priklopljen v siolov modem.
Zaradi slabega dosega je bil dodan še ruter B, ki se preko switcha povezuje v ruter A. Ruter B je v drugi domeni.
Problem je v tem, da ruter B zgubi (vrže dol) povezavo z internetom in je ne vzpostavi nazaj. Ali pa jo čez nekaj časa (lahko tudi drugi dan) spet sam vzpostavi, s tem da ne vem kako.
Kje je problem?
Ruter A priklopljen v siolov modem.
Zaradi slabega dosega je bil dodan še ruter B, ki se preko switcha povezuje v ruter A. Ruter B je v drugi domeni.
Problem je v tem, da ruter B zgubi (vrže dol) povezavo z internetom in je ne vzpostavi nazaj. Ali pa jo čez nekaj časa (lahko tudi drugi dan) spet sam vzpostavi, s tem da ne vem kako.
Kje je problem?
NeMeTko ::
Kaj razumeš pod "Ruter B je v drugi domeni"?
Kako imaš stvari priključene? Kakšna je IP konfiguracija R1 in R2?
Kako imaš stvari priključene? Kakšna je IP konfiguracija R1 in R2?
erkgheoruugh ::
Mogoče sem se malo nerodno izrazil. Ruter B je ima določen fiksen IP znotraj A omrežja.
Npr. xxx.xxx.1.2, ima pa svojo domeno v rangu xxx.xxx.0.1, na katero se priključujejo naprave.
Upam, da sem napisal razumljivo.
Se pravi R1 eno omrežje IP v rangu xxx.xxx.1.1-255, kjer ima R2 fiksen IP xxx.xxx.1.2 s svojo podomeno z IP v rangu xxx.xxx.0.1-255. Naprave v R1 omrežju imajo fikne IP-je, naprave v omrežju R2 pa omogočen DHCP.
Sedaj sem se spomnil, da so se težave začele nekje poleti, ko je udarla strela in skurla switch, ker ni več delal. Z novim switchem pa so očitno še vedno težave, saj po nekaj časa vrže promet dol. No, vsaj jaz si mislim, da je težava na relaciji R2-switch.
Npr. xxx.xxx.1.2, ima pa svojo domeno v rangu xxx.xxx.0.1, na katero se priključujejo naprave.
Upam, da sem napisal razumljivo.
Se pravi R1 eno omrežje IP v rangu xxx.xxx.1.1-255, kjer ima R2 fiksen IP xxx.xxx.1.2 s svojo podomeno z IP v rangu xxx.xxx.0.1-255. Naprave v R1 omrežju imajo fikne IP-je, naprave v omrežju R2 pa omogočen DHCP.
Sedaj sem se spomnil, da so se težave začele nekje poleti, ko je udarla strela in skurla switch, ker ni več delal. Z novim switchem pa so očitno še vedno težave, saj po nekaj časa vrže promet dol. No, vsaj jaz si mislim, da je težava na relaciji R2-switch.
NeMeTko ::
Če ti je strela 'načela' router, ti lahko pove samo ciganka s kristalno kroglo.
Če imaš možnost, da si začasno izposodiš brezhiben router, ga lahko izmenično za par dni postaviš namesto enega ali drugega routerja in tako vsaj z gotovostjo lociraš problem.
Če imaš možnost, da si začasno izposodiš brezhiben router, ga lahko izmenično za par dni postaviš namesto enega ali drugega routerja in tako vsaj z gotovostjo lociraš problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ChromecastOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (592) | Peppi |
» | Router AT-AR220E - Nastavitev IP-jaOddelek: Omrežja in internet | 1840 (1648) | T-Mac |
» | notesnik v dveh mrežahOddelek: Omrežja in internet | 1043 (883) | `ripper` |
» | Problem z win 2003 sbs in portom 135Oddelek: Omrežja in internet | 904 (879) | Microsoft |
» | "sesuta" mreza v Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1824 (1725) | lopov |