Forum » Omrežja in internet » notesnik v dveh mrežah
notesnik v dveh mrežah
panece ::
Mogoče naslov ni najbolši, zato pa je problem zame precejšnji.
Doma imam mrežo (statično) workgroup 192.168.0.1, ....0,2, ....0.3....itd. Vse dela OK. In tako naj in mora ostati. V službi imam prenosnik v službeni Domeni z nastavitijo 192.168.1.100. In tako naj in mora ostati. V prenosniku je vgrajen wirelless. Doma imam USB ASUS 167g. Ali je možno in kako (elegantno, hitro) narediti file sharing, če prenosnik prinesem domov. Tako da bom v Raziskovalcu videl oba compa. Če se da še možnost interneta, pa to niti ni nujno. Sem kar nekaj prebral pa tekega (nenormalnega?!) primera še nisem videl. Povezava je lahko tudi počasna oziroma naj bi bila elegantnejša kot prenašanje z USB ključem. Sem poskusil tudi z BLUET pa je to bolj okoli r*ti v žep kot resno delo. Sem zadovoljen tudi z ad hoc, mostom ali karkoli že, samo da je po sistemu vgradi in pozabi. Hvala vsem, ki ste prebrali in 1000 tistemu, ki bo odgovoril.
Doma imam mrežo (statično) workgroup 192.168.0.1, ....0,2, ....0.3....itd. Vse dela OK. In tako naj in mora ostati. V službi imam prenosnik v službeni Domeni z nastavitijo 192.168.1.100. In tako naj in mora ostati. V prenosniku je vgrajen wirelless. Doma imam USB ASUS 167g. Ali je možno in kako (elegantno, hitro) narediti file sharing, če prenosnik prinesem domov. Tako da bom v Raziskovalcu videl oba compa. Če se da še možnost interneta, pa to niti ni nujno. Sem kar nekaj prebral pa tekega (nenormalnega?!) primera še nisem videl. Povezava je lahko tudi počasna oziroma naj bi bila elegantnejša kot prenašanje z USB ključem. Sem poskusil tudi z BLUET pa je to bolj okoli r*ti v žep kot resno delo. Sem zadovoljen tudi z ad hoc, mostom ali karkoli že, samo da je po sistemu vgradi in pozabi. Hvala vsem, ki ste prebrali in 1000 tistemu, ki bo odgovoril.
jvolk ::
Zelo lepo bi bilo vedet kako imaš točno povezane računalnike doma in kje imaš tisti usb adapter in kako se povezuješ (wireless, kabel) v službi in doma.
V službi se priklopim v Domeno s kablom (notesnik 192.168.1.100) , doma pa bi se želel v domačo mrežo brezzično 192.168.0.x z istim notesnikom (zaradi različnih IP xxx.xxx.0,x in xxx.xxx.1.x). IPjev ne smem spreminjati. Enkrat sem jih pa je bil pol *udič saj so šle vse nastavitve vezane na domeno in je hudo trpelo delo. Doma pa IP tudi ne morem spreminjati (to je pa druga dolga zgodba). Kje in kaj moram nastaviti. Imam dva brezžična klienta (ASUS USB ključ) in vgrajen client v notesniku. ASUS USB ključ mi ponuja tudi nekakšen softwerski AP dostopno točko. Kaj je to. Prosim pomagajte. Zanima me predvsem file sharing.
urban99 ::
Če prav razumem rabita tole: mobile net switcher - možnih do 5 nastavitev v shareware različici, drugače pa zlatega dnarja vredno, vsaj zame :)
r5r ::
Pred prijavo v sistem spodaj izberi prijava v "lokalni računalnik". Imaš slučajno brezžično dostopno točko?
And it makes me wonder.
misliš ko se logiram v domači PC 192.168.0.1. Kaj pa napišem. Kot sem rekel imam dva klienta. Ta USB ASUS ključek ima tudi nekakšen softwerski AP, samo pojma nimam kaj je to ali sploh dela.
`ripper` ::
za domoL si kupi router z moznostjo WLan-a in bos resil vse na 1x. V sluzbi bos pac mel nastavitve za kebel in uporablal kabelsko povezavo, doma pa bos samo stopil skozi vhodna vrata al pa se to ne, in bos mel notebook v omrezju. pa se internet ti bo delal.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3793 (3506) | WhiteAngel |
» | Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemomOddelek: Omrežja in internet | 3329 (3197) | Daniel |
» | ICS Internet Connection Sharing in IP naslov 192.168.0.1Oddelek: Omrežja in internet | 2850 (2061) | MrStein |
» | Spletna aplikacija - lasten SMTP strežnikOddelek: Omrežja in internet | 3259 (2709) | Klenobo |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3459 (2735) | MrStein |