Forum » Loža » Kam z odpadnimi baterijami
Kam z odpadnimi baterijami
tojasmf ::
Videl sem neke teme na temo odpadnega papirja in da firme odkupujejo kg papirja na 7 centov ali nekaj takega. zdaj pa me zanima, če je kaj podobnega za odpadne baterije in tehniške naprave (rač. komponente, gospodinjske naprave... )?
hvala!
hvala!
- polepsal: Mavrik ()
mailer ::
Nekateri odkupujejo elektronske stvari, sem nekje zasledil, baterije pa lahko oddaš v reciklažo zagotovo v Merkurju.
Nagi Bator ::
Odsluzenih baterij ti ne bo nihce odkupil. Sprejeti v reciklazo jih pa morajo vsi, ki prodajajo nove.
Res pa, da imajo posode, skatlice, ali karkoli ze koristijo za to, sicer javno dostopne a dobro zakamuflirane.
Res pa, da imajo posode, skatlice, ali karkoli ze koristijo za to, sicer javno dostopne a dobro zakamuflirane.
RejZoR ::
V merkurjih so ponavad okoli blagajn al pa info pultov. Oz okoli nekje kjer imajo baterije. Pomoje je pri drugih štacunah dost podobno čeprav v Mercatorju res še nisem kej dost gledal kje jih imajo. Enako ne v Tušu. Ziher pa te bojo usmerili če jih vprašaš kje imajo plac za odložit...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Pithlit ::
V merkatorju jih imajo ponavadi nekje blizu vhoda (skupaj s škatlo za sijalke). V Evrospinu tudi. Drugače jih pa lahko pustiš v vsaki železnini.
Life is as complicated as we make it...
Nagi Bator ::
V Sparu jih zbirajo pri policah z baterijami. Ponavadi je med dvemi policami ozka podolgovata plasticna posoda, ki izgleda kot nek distancnik med policama in s flomastrom napisano "stare baterije" ter z majhno luknjo v katero ne gre spravit najvecjih baterij, ki jih prodajajo.
V Big bengu sem videl, da imajo zbiralnik pri vhodu. Nekaksni tulci, ki izgledajo, kot da spadajo k onim detektorjem na vratih.
V Big bengu sem videl, da imajo zbiralnik pri vhodu. Nekaksni tulci, ki izgledajo, kot da spadajo k onim detektorjem na vratih.
MuadDib ::
Res da je tema stara, pa vseeno me zanima, ce mora trgovec vzet izrabljene baterije kljub temu, da tam nisi kupil novih? V sosednji Avstriji je to zakonsko doloceno, kako je pa v sloveniji pa zal ne vem...
Mare2 ::
Res da je tema stara, pa vseeno me zanima, ce mora trgovec vzet izrabljene baterije kljub temu, da tam nisi kupil novih? V sosednji Avstriji je to zakonsko doloceno, kako je pa v sloveniji pa zal ne vem...
Kar vsak trgovec zagotovo ne. Sem pa v LJ v precej trgovinah videl posode, kam jih daš. :)
HighBane ::
Ne vem, napiši, če ti bo kdo branil. Drugače se ne sekiraj in oddaj, kjer imajo škatlo.
_Denny_ ::
Koliko je meni znano, "odkupujejo" samo svinčene akumulatorje, in sicer v obliki popusta pri nakupu novega.
Drugače se vse skupaj zbira v uličnih zbiralnikih nekaterih občin ali na prevzemnih mestih. Če nimaš nič od tega blizu tebe, pač vržeš v kanto za ostale odpadke...navadne aa/aaa kar tako, gumbne (npr. cr2032, ag13,...) prej oviješ z lepilnim trakom, da ne more priti do kratkega stika in požara, litijeve iz npr. telefonov za vsak slučaj odvržeš par ur pred odvozom, da se ti kaj ne vžge.
Drugače se vse skupaj zbira v uličnih zbiralnikih nekaterih občin ali na prevzemnih mestih. Če nimaš nič od tega blizu tebe, pač vržeš v kanto za ostale odpadke...navadne aa/aaa kar tako, gumbne (npr. cr2032, ag13,...) prej oviješ z lepilnim trakom, da ne more priti do kratkega stika in požara, litijeve iz npr. telefonov za vsak slučaj odvržeš par ur pred odvozom, da se ti kaj ne vžge.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
mancini ::
denny
ne pretiravaj
če jih ne boš mlel, stiskal ali kako drugače obdeloval se nima kaj vžgati
ne pretiravaj
Highlag ::
Vsi, ki jih prodajajo so dolžni prevzeti stare.
Never trust a computer you can't throw out a window
_Denny_ ::
denny
ne pretiravaj
Mislil sem litijeve baterije, ki niso v trdem ohišju:
Pri nas smeti vedno stiskamo v kanto, da gre čimveč v njo. Med tem početjem z lahkoto preluknjaš battery pack, ki leži na dnu in se zgodi isto kot v zgornjem videu. Pri trdih li-ion je dovolj, da kontakte prelepiš s trakom.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple v Franciji kaznovan zaradi upočasnjevanja iPhonaOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 10253 (6960) | Jarno |
» | Kam lahko zavržem izrabljeni toner?Oddelek: Loža | 3523 (2911) | starfotr |
» | Gradnja hiše v avstrijiOddelek: Loža | 5693 (3201) | Mr.B |
» | Tesla breakeven (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12459 (10824) | MeGreat |
» | Dan spomina na mrtve in preseravanje (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 10587 (8308) | nuclear |