» »

Internet na HD TV

Internet na HD TV

Martin Krpan ::

Želel bi si urediti internet na HD TV.
Moja 3 leta stara Philips TV že ima možnost priklopa interneta (nisem preizkusil)in celo nekakšni internetni brskalnik. V brskalnik pa se vpisuje z daljincem , kot bi na GSM pisal SMS-e a se nisem pripravljen zajebavati z takim tipkanjem.
Zanimam se za kakšno poceni(do 100-120€)namensko napravo obvezno z možnostjo priklopa tipkovnice in miške (po možnosti brezžične), z poštnim odjemalcem in Torrentom. Obvezen tudi YouTube!

Predlogi?

Pithlit ::

Raspberry Pi?
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

Raspberry Pi?

Pa se ta Pi dobi v ohišju ? Kot vem je OS Linux. Je možen Firefox?

bluefish ::

Ohišje lahko dokupiš.

Sicer RPi ne bi ravno priporočal za to, ker nima podpore za Flash (ko sem nazadnje gledal),...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Aha... tega pa jaz nisem vedela. Hvala. Bo treba kakšno drugo škatlico zrihtat za te zadeve pol. Hackberry mogoče... sam nima tako lepe cene.

Martin Krpan je izjavil:

Kot vem je OS Linux.

Za 100€ boš težko našel kako stvarco ki poganja Windows. No, mogoče pa celo rata z Windows RT, nekoč.

Najdeš pa nebroj Android settop škatlic... za male pare. Vse bodo obvladale to kar ti od njih hočeš (mail, youtube, torrent). HDMI sticks overview (youtube).

primozzzz ::

Lahko pa bi povedal model tvja.. Nekateri Philipsi imajo moznost priklopa tipkovnice in miske preko USB..
Najboljsa resitev: das zraven racunalnik in ga priklopis na TV. Seveda ce ti TV to podpira.
NI PODPISA

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa TV tega ne bi podpiral? To je... priklopa računalnika na TV.

pviran3 ::

na philipsih lahko uporabiš tipkovnico (npr k400), miške pa ne.

Najbolj zihr možnost je PC s hdmi izhodom.

Kot sem že zgoraj napisal je TV star že 3 leta in tipkovnice ter miške žal ne podpira.
TV tudi laufa na Linux zato je operacijski sistem odprt in so možni tudi alternativne različice z drugačnimi funkcijami vendar nisem našel nobene.
TV je seveda možno priklopiti na računalnik , vendar se ta nahaja v drugem prostoru v drugem nadstropju. Vem za HCPC ampak to je predrago.

Na linku od Philit so zanimive stvari , vendar se tega pri nas verjetno ne dobi?
Ima to kakšen Set-Top Box dobavljiv pri nas? Lahko tudi brez Torrenta , če ne gre drugače.

Martin Krpan je izjavil:

Na linku od Philit so zanimive stvari , vendar se tega pri nas verjetno ne dobi?

Joj no... ebay? DX.com? Poštnina po večini zastonj, carine ni (no, vsaj v tvojem cenovnem razponu)... kar je nad 22EUR pa pač plačaš še DDV zraven.

Ajd sej to vem , sam nimam kreditne in PayPala. Nisem niti prepričan , če jo sploh lahko dobim (do ponedeljka še brezposeln;(().

V novem Spar katalogu sem prvič pri nas zasledil podoben gizmo , ki ga je predlagal Pithlit. Firma je Tpad.
Ima mogoče z njim kdo že kakšne izkušnje iz prve roke?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi (strani: 1 2 3 488 89 90 91 )

Oddelek: Strojna oprema
4538794616 (31743) Kurzweil
»

Domači strežnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8012738 (10831) Zalachenko
»

Torrent PC

Oddelek: Kaj kupiti
437780 (6314) Red_Mamba
»

Računalnik za starejše (strani: 1 2 )