» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
26 / 53
»»

amigo_no1 ::

djordjevic je izjavil:

Policaji se vseeno ne pustijo manipulirati. Kapo dol.

http://www.sindikat-policistov.si/novic...

Pišejo tako, kot da so 30 policajev pretepli & polili s katranom in povaljali s perjem (in ne obratno).
Kakšno dostojanstvo imajo oni v glavah ? Jebanje državljanov po mojem pojmovanju v to kategorijo ne spada.

Za kapo dol so imeli možnost, vendar so se bolje počutili s čeladami na glavi.Naslednjič bodo protestniki uporabljali spreje, tako da bodo morali pokazati obraze.

Oče je imel 2 sinova, eden je bil pameten in gospodarski, drugi je bil policaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

T-h-o-r ::

OZIV POLICISTOM
AKCIJA: POLICIJA SMO LJUDJE - SPUSTIMO ŠČITE
Bom udaril lačnega soseda? Hvala - jaz ne!

Spoštovani policisti - sodelavci, prijatelji, očetje in matere slovenskih otrok, otroci slovenskih staršev...

Bila je vojna. Bilo je nasilje. Stopili smo v bran novi Sloveniji in jo uspešno ubranili, saj smo želeli samostojnost in lepše neodvisno življenje. Enotni smo bili takrat in verjamem, da bomo enotni sedaj, ko smo ujeti v zaporu slovenske politike, levih in desnih, ujeti v diktaturi Janeza Janše, disocialno motene osebe, ki nas vodi in ki je vpregel tudi Vinka Gorenaka, našega izdajalca, ki nam je uredil tudi to, da dobivamo v nekaterih primerih varstvene dodatke, da dosežemo minimalno plačo. In tistega Gorenaka, ki je kot izdajalec svojih sodelavcev napisal za skoraj cel rednik uradnih zaznamkov, s katerimi je izdajal sodelavce, jih tožaril. Ta isti nam govori, katera smer je prava... Ta isti zatiralec demokracije je to, spoštovani.
In postali smo del vstaje. Vseslovenske vstaje, ki ima dva pola. En pol je narod, ki hoče izkoreniniti totalitarno diktaturo vlade, in drugi pol, ki ga predstavlja peščica nenasitnih lahko vodljivih sprijenih materialistov, ki pozablja, da smo Slovenija ljudje. Tisti preprosti, tisti za trakom, čistilke, šoferji, kuharji, učitelji, vojaki, policisti... tisti z lopatami v rokah, mehaniki. Skratka ljudje, naši sosedje, naši starši, naši otroci... To smo mi. Kri in srce Slovenije. Slovenija niso in ne bodo politične elite. Ne leve, ne desne. Ampak ta prave. Mi! Ne morem se načuditi, ne morem verjeti, ne bom se sprijaznil, da policisti vedno pogosteje obravnavamo kazniva dejanja, pri katerih ljudje v trgovinah ukradejo žemlje in paštete, ko ukradejo gorivo na bencinskih servisih in še sto življensko pomembnih stvari. Dragi moji, ti niso kriminalci, samo lačni so. To delajo, da živijo, da preživijo. Da preživijo v Sloveniji, ki naj bi postala druga Švica. Ne da se več živeti. In ti so obsojeni... pravnomočno. Tajkuni, vladajoči in župani pa nikoli.
Zato samo sporočilo vladi: še vedno sem človek, še vedno vem, kaj je prav, tudi ko nadanem čelado, neprebojni jopič, gumijevko ali tomfo. Gorenak in Janša ter vsi ostali levi in desni: NE BOM več NIKOLI udaril po tistem, ki demonstrira. NE BOM udarjal po lačnih ljudeh, katerih trpljenje je posledica vaše prepotentne nesposobnosti in sprijenosti! NE BOM udarjal po ljudeh, ki imajo prav. NE BOM udarjal po lačnem sosedu, sinu, očetu materi sestri... Nikoli nisem in ne bom pretepal lačnih!!! NE BOM! In to na ukaz? Jaz ne. Hvala, nisem tako vzgojen.
Kaj pa ti, spoštovani sotrpin, sodelavec, prijatelj?

Politično nisem bil nikoli opredeljen. Nikoli komunist. Moje pisanje je nastalo zato, ker moj 5-letni sin čez 3 mesec praznuje rojstni dan. Da ne more povabiti sošolcev, sem mu že povedal. Nimamo denarja, čeprav sva oba z ženo izobražena. Obsedel je brez besed, le debele solze so bile. Obljubil sem, da bo drugo leto imel veliko zabavo. Pa še to sem najbrž lagal. In prav zato, zaradi solz, ker sem pošten in sem moral lagati lastnemu otroku, zaradi nesposobne diktatorske politike s krdelom marionet, brez občutka za delavce javnem in zasebnem sektorju, sem spisal to pismo. Spisal sem pismo in spustil bom ščit, odložil čelado, opustil ukaz. Jaz sem del vas, Spoštovani ljudje.
Na vas se lahko obrnem samo še s prošnjo:
Glede na maščevalno politiko Vinka Gorenaka vas prosim, če ima sploh še kdo kako službo kje, da mi jo rezervira. Gorenak me bo našel in odpustil zaradi krivdnih razlogov. Zaradi tega pisanja. On to zna - preverjeno. Hvala vam. Svoje mišljenje vam podajam zastonj. Moje plačilo bodo vaši všečki! Hvala.
Za vlado, leve IN desne, pa le še to:

GOTOFI STE!!! SPUSTILI BOMO ŠČITE

also

Ko fotograf Marko Pigac razmišlja, kdo bi lahko imel motiv za laži, objavljene v anonimki, najprej pomisli na spletni portal Politikis. Z njimi je v preteklosti sodeloval, vendar so se razšli zaradi neplačevanja objavljenih fotografij, pravi Pigac. Toda ni se končalo s tem: nekdanji urednik Politikisa Dejan Kaloh, zdaj svetovalec v kabinetu notranjega ministra Gorenaka.....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Keyser Soze ::

No, za 20% povečan obseg, kar IMO pri povprečni plači policista pomeni ravno ene 100EUR neto, se bo bolj malo policistov prodalo. Za 100EUR za toliko dela in takšno tveganje še najcenejše in najgrše prostitutke ne bi dobil.

Po drugi strani pa, hvala bogu, da so dobili povečan obseg, ker konec koncev preganjanje "malih Kanglerčkov" nikakor ni nekaj kar spada v okvir normalne delovne obremenitve.

Kangleritis je pač nalezljiv, kar je opazno zadnje čase, predvsem pa so dovzetni za njega tisti, ki večino časa itak preživijo na račun raznih socialnih prejemkov. Kolčkaj pošten Slovenec ne bo nikoli prijel granitne kocke, znaka, pirovske flaše ali topovskega udara in ga vrgel v policaja ali drugega človeka, ampak razume, da v normalni državi stvari urejamo drugače. Traja morda dlje, so pa posledice veliko bolj mile za vse udeležene.
OM, F, G!

Kolčkaj pošten Slovenec ne bo nikoli prijel granitne kocke, znaka, pirovske flaše ali topovskega udara in ga vrgel v policaja ali drugega človeka, ampak razume, da v normalni državi stvari urejamo drugače.

Ko so v MB škropili po gostih lokala, ki so tam pili pivo so le ti odgovorili prav na tak način, kjer kar ni bilo privezano je letelo proti zmešanim policajem.In ne, tam ni bilo Viol.
Aja, nismo normalna država, verjetno so izvajali deratizacijo (ravno takrat).

Keyser Soze je izjavil:

No, za 20% povečan obseg, kar IMO pri povprečni plači policista pomeni ravno ene 100EUR neto, se bo bolj malo policistov prodalo. Za 100EUR za toliko dela in takšno tveganje še najcenejše in najgrše prostitutke ne bi dobil.

Po drugi strani pa, hvala bogu, da so dobili povečan obseg, ker konec koncev preganjanje "malih Kanglerčkov" nikakor ni nekaj kar spada v okvir normalne delovne obremenitve.

Kangleritis je pač nalezljiv, kar je opazno zadnje čase, predvsem pa so dovzetni za njega tisti, ki večino časa itak preživijo na račun raznih socialnih prejemkov. Kolčkaj pošten Slovenec ne bo nikoli prijel granitne kocke, znaka, pirovske flaše ali topovskega udara in ga vrgel v policaja ali drugega človeka, ampak razume, da v normalni državi stvari urejamo drugače. Traja morda dlje, so pa posledice veliko bolj mile za vse udeležene.

kolčkaj pravna in enakopravna država pa bi obsojala in zapirala lopove

Mipe ::

amigo_no1 je izjavil:

Kolčkaj pošten Slovenec ne bo nikoli prijel granitne kocke, znaka, pirovske flaše ali topovskega udara in ga vrgel v policaja ali drugega človeka, ampak razume, da v normalni državi stvari urejamo drugače.

Ko so v MB škropili po gostih lokala, ki so tam pili pivo so le ti odgovorili prav na tak način, kjer kar ni bilo privezano je letelo proti zmešanim policajem.In ne, tam ni bilo Viol.

Narobe, NAROBE, NAROBE!!!
Policista, ki neupravičeno škropi oz. tolče goste lokala, se takoj evidentira in prijavi. Zahtevaj njegovo ime, identifikacijo, postajo in vloži pritožbo. Napad na policista samo še poslabša stanje in prisluži strogo kazen.

sigurno, sigurno

IgorGrozni ::

Človek, ki mu policija ukazuje karkoli je ni dolžan poslušati. Policija ga lahko prisili, da se pokori njenim ukazom, z slovitimi ˝prijemi˝, a lahko kljub uporu uporabi le toliko sile, kolikor je je potrebne, da uveljavi javni red in mir.
Na tleh sedečega se ne sme niti dotakniti, če je le ta ne ovira, lahko ga kvečjemu zelo nežno odstrani, če jih ovira, nikakor pa ji ni dovoljeno uporabiti solzilca in pendreka. Pa če jo ovira ali ne.

Nekateri od vas ste bili zelo pametni, ko se je razpravljalo o tem, kaj sme posameznik narediti v samoobrambi. Prav toliko, po istih pravilih, če ne celo manj, glede na to, da so izšolani in plačani profesionalci, sme narediti policaj. Policaj mora ravnati še posebno skrbno.

V demokratični državi tudi ni skupinske krivde(so tam eni metali kamenje, zdaj bomo pa vse obravnali kot tiste ) in policaji morajo natančno vedeti, kdo je vrgel kamen in potem tistega prebutati, ne pa njegovega soseda, ki mirno sedi na tleh.
Policaji tudi ne morejo sklepati, da se kdo pasivno upira. Prvič je ta presoja v očesu opazovalca, drugič pa so za policaja lahko pomembna samo dejanja. Ne more kar malo ugibati, kaj bo drugi šele naredil.

In to je to:
Če bi policaj uhvatu tistega junca, ki je vrgel granitno kocko, in če se ta upira ga lahko zalije s solzilcem, če se še upira, zbije na tla s pendrekom, uklene ter rukne v marico.
Če pa to naredi sedečemu na tleh, ki kaže prazne roke, je prekoračil pooblastila in mora odgovarjati. Tako on osebno, kot tudi njegovi nadrejeni do zadnjega v hierarhični verigi, ki je kaj takšnega odobril.
Takšno razmerje lahko spremenij le, IMO, razglasitev izrednih razmer, suzpenz ustave, diktatura...

Mišljenje, da pa če minister/policaj reče hop, moraš ti skočiti, t.j. če razpusti zborovanje, moraš ti lepo domov, pa spada v kake bolj zaostale, strogo hierarhične družbe, kjer so s višjim položajem povezane tudi večje pravice, ne pa v demokratične družbe, kjer je enakost pravic temeljna pravica. Kot je to tudi pravica do zborovanja, ki je policajevi ukazi ne morejo kar tako razveljaviti (tu je tudi keč do tistega visokega pravnega teorema o katerem govori Krivic, če se ne motim)

Lp. Igor

Je pa simptomatično, kakšna je politična, nazorska pripadnost tistih, ki bi ubogali policaja brez ugovarjanja. Policaja, organa, ki ukazuje in lahko kaznuje, nekakšnega freudovskega superega, očetovsko figuro,...khm..grozečega in hkrati milega... predsednika vlade npr.....hmm, hmm..
Če greste malo čez tekste v nitju Kangler jih boste hitro opazili, nekateri so že prišli na dan, nekateri pa še niti ne vedo, da so JJ...

Sem pa izjemno ponosen, da se najde, še posebej med S-T jevci, nebivedu, ki je potem, ko so ˝organi˝ogrozili njegovo familijo, pograbil pepelnik in udri po njih. Izjemen čut za svoje pravice in krivico, ter osebni pogum.

Mipe je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Narobe, NAROBE, NAROBE!!!
Policista, ki neupravičeno škropi oz. tolče goste lokala, se takoj evidentira in prijavi. Zahtevaj njegovo ime, identifikacijo, postajo in vloži pritožbo. Napad na policista samo še poslabša stanje in prisluži strogo kazen.

Haha, tvoj nasvet je dober vic.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

first_line ::

Ja če se policaji prodajo za teh 140€, potem bo pa cel texas. V bistvu s tem dajo license to kill vsem izgrednikom in meni ko me bojo spet ustavili zaradi 'neprilagojene hitrosti'.
Tu bi pa že Evropa oz. Svet lahko malo posredoval?

@IgorGrozni
Naredi si uslugo. Ker si zdajle naredil par klobas, ki jasno kažejo da pojma nimaš kaj govoriš. Predlagam vsaj hiter pregled kakšnega pamfletka za osnovnošolce o delu policije.

P.S.: Si kar predstavljam Groznega kako nastopa, ko ga zaradi prekrška ustavi policija na cesti. IMO takoj pokliče Amnesty International. Češ, je policija brutalno posegla v njegove ČPS. 8-O
OM, F, G!

Matako ::

Dejansko se pojavlja čudna logika: mene že ne bo tepel policaj za 700 eur na mesec!

Višek slovenske hohštaplarije: imeti dragega policaja, da ti servira papricirani štrudelj. Če kaj veljaš!

Ker, kaj bodo pa sosedi rekli?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Misli takole: "Policaj za 2 jurja bo vsaj dvakrat premislil, preden mi s pendrekom prešteje rebra, kot pa policaj z zgolj 700 evri."

Policaja namreč izguba mizerno plačane nehvaležne službe ne bo tako bolela. Bo pač šel za varnostnika pri Globalu ali kaj takega.

Mipe je izjavil:

Misli takole: "Policaj za 2 jurja bo vsaj dvakrat premislil, preden mi s pendrekom prešteje rebra, kot pa policaj z zgolj 700 evri."

Jbg. pa probajmo še to. Dajmo policajem 2 jurja, naredimo novi gotof in preverimo če zdaj kaj manj mlatijo. Sliši se kot plan.

Manjša napaka - zakaj vsi sklepate, da je policaju taka muka malo pretelovaditi enega protestnika? Pa kaj res mislite, da ga daje potem še dva tedna nespečnosti?

Služba kot služba. Če imaš rad svoje delo ni težko!

EDIT: Hej, za dva jurja te grem jaz tepsti, Mipe!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ni taka muka mlatiti mulca kot cele mesece, kaj mesece, leta presedeti na zatožni klopi. Baje so obetajo civilne tožbe.

Matako je izjavil:

EDIT: Hej, za dva jurja te grem jaz tepsti, Mipe!

Kaj pa če dobiš granitno kocko v fris? Al pa kakšen Kanglerček potegne pihalnik izza gat? Mentalno mi tale folk ne deluje glih najbolj stabilen, tako da je tak scenarij čisto mogoč.

Jebeš to tud za dva jurja.
OM, F, G!

Ma, daj jaz Mipeta le provociram - trening za potem, ko ga bo izzivala policija. ;)

Drugače pa ... nesreče na delu so vedno grožnja. Pa če si šofer, mizar (z vsemi prsti) ali policaj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Nissan_GTR ::

Danes sem bil na kranjskem porotestu in sem videl zadevo v živo. Moram reči, da novinarji močno pretiravajo tako o vzdušju na protestu kot o številu protestnikov. Protesnikov definitvno ni bilo 1000 ampak kakšnih 300, od tega večina povsem pasivnih firbcev, ki so se pač ustavili in pogledali kaj se dogaja, niso nič vzklikali, nekateri poleg mene so se pogovarjali čisto o nekih tretjih stvareh.

Na protestu je bila edina glasna skupina zamaskirani anarhisitov cca. 10-15 ljudi, ki so piskali z nekimi piščalkami in so mahali z rdeče-črnimi zastavami, kričali proti vladi in županu Bogataju, vsake toliko časa pa so kakšno petardo vrgli in ko so vrgli dokaj močne petarde, se je množica opazovalcev zmanjšala, ker ženskam pač ni bilo prijetno tiste mini eksplozije od blizu poslušat. Nato so ti zamskiranci šli do vrat občine in kao nekaj zahtevali, da pride ven župan Bogataj, ki pa ga itak ni bilo tam, saj najbrž ni blesav, da bi se danes tam nahajal. En stari ata poleg mene je celo cinično pripomnil "pa kaj vlečejo za kljuko občine, ko pa je notri samo ena čistilka".

Policista sta bila samo eden ali dva poleg občine, ki sta stalno govorila po voki tokiju, najbrž sta na sedež policije stalno sporočala o situaciji. Na začetku Gregorčičeve je pa ena prometna policajka postavila znak za zaporo ceste, da se ni moglo peljati naprej proti Globusu. To je bila vsa policija, ki sem jo videl.

Skratka, nobenega pravega protestniškega vzdušja, daleč od tega kar so vzhičeni reporterji na pro plus poročali, da se je tudi v Kranju zgodila vstaja.

Zgodovina sprememb…

Tele vstaje bo treba malce drugače začrtati, če kdorkoli hoče da bodo uspešne. Da pa se organizirajo za to, da imajo eni šanso da se zventilirajo nad svetom, najbrž ne bo peljalo na dolgi rok.

No ja, vsaj debatira se o tem, čeprav bo IMO tudi zamrlo po tem. Folk ni preveč zainteresiran za "debatne krožke".
OM, F, G!

darkolord ::

Tle je že problem pri definiciji "uspešne" vstaje.

"Operacija uspela, pacient preminil"?

Ja...:|
OM, F, G!

Okapi ::

IMHO je samo dobro, da nihče od politikov ni uspel izkoristiti ljudskega nezadovoljstva za svoje namene. Ker takrat pa zna biti res nevarno, da se kakšen radikalen (v to ali ono smer) populist dokoplje do oblasti. Ravno sem gledal zanimiv dokumentarec v treh delih The Dark Charisma of Adolf Hitler. Začelo se je v sumljivo podobnih okoliščinah - gospodarska kriza in en kup skreganih strank v parlamentu, ki se niso uspele nič zmenit in so samo še povečevale ljudsko nezadovoljstvo.

Mimogrede, a je Zmago bolan, ali se je samo naveličal politike? Ker je malo sumljivo, da se nič ne oglaša - včasih bi bil med najbolj glasnimi in bi poskušal vodo ljudskega nezadovoljstva speljati na svoj mlin (in ni rečeno, da mu ne bi celo uspevalo).

O.

Mimogrede, a je Zmago bolan, ali se je samo naveličal politike? Ker je malo sumljivo, da se nič ne oglaša - včasih bi bil med najbolj glasnimi in bi poskušal vodo ljudskega nezadovoljstva speljati na svoj mlin (in ni rečeno, da mu ne bi celo uspevalo).

Zmago ni bolan, prejšnji teden je bil gost na TV pri Požarju. Pravi, da je začasno v penziji, na naslednjih volitvah bo pa spet kandidiral za parlament in se vrnil.

francek1 ::

Keyser Soze je izjavil:

Čaki mal, tako so vsi pametni, kdaj gre za prekoračitev pooblastil.

Če ste dejansko tako prepričani oz. poznate zadeve do te mere, da lahko trdite, da je šlo v MB za evidentno zlorabo pooblastil s strani policije, potem verjetno poznate tudi to razliko, o kateri govorim.

A ni res? Razen če nekaj na pamet bluzite v prvem primeru. Potem pa zastopim, da tudi tu mislite, da gre za praktično identična dogodka, in bi tudi postopanje policije morali biti povsem enako v obeh primerih.

Očitno si se slabo naučil Zakon o Policiji:

51. člen

Policisti smejo uporabiti le tisto prisilno sredstvo, ki je sorazmerno načinu in moči upiranja ali napada. Pri uporabi prisilnih sredstev morajo policisti spoštovati človekovo osebnost in njegovo dostojanstvo.

Če sme policist pri izvajanju policijskih nalog v določenem primeru uporabiti več prisilnih sredstev hkrati, sme hujše prisilno sredstvo uporabiti le, če je bila uporaba milejšega sredstva neuspešna ali če zaradi okoliščin in razlogov za varnost življenja, osebno varnost ali varnost premoženja ljudi ne bi bila mogoča.

Policisti morajo prenehati uporabljati prisilno sredstvo takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih je bilo uporabljeno.

Ne pa, da jih na tleh vklenjen protestnik dobi s tonfo od zadaj(čeprav mi je jasno, da je žalil...).
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

francek1 je izjavil:

Policisti morajo prenehati uporabljati prisilno sredstvo takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih je bilo uporabljeno.

Ja saj. Preneha. Hja, samo večina kanistrov za solzivni plin je izstreli-in-pozabi. Tudi poprov šprej deluje v glavnem tako, da na kratko poškropiš... nakar ima poživljajoč učinek, ki traja in traja in traja .... Je kot en deodorant, jebemti! :D

EDIT: v bistvu se še najbolj da regulirati štrudljanje. Tako jakost kot trajanje. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Nissan_GTR je izjavil:

Danes sem bil na kranjskem porotestu in sem videl zadevo v živo. Moram reči, da novinarji močno pretiravajo tako o vzdušju na protestu kot o številu protestnikov. Protesnikov definitvno ni bilo 1000 ampak kakšnih 300, od tega večina povsem pasivnih firbcev, ki so se pač ustavili in pogledali kaj se dogaja, niso nič vzklikali, nekateri poleg mene so se pogovarjali čisto o nekih tretjih stvareh.

Na protestu je bila edina glasna skupina zamaskirani anarhisitov cca. 10-15 ljudi, ki so piskali z nekimi piščalkami in so mahali z rdeče-črnimi zastavami, kričali proti vladi in županu Bogataju, vsake toliko časa pa so kakšno petardo vrgli in ko so vrgli dokaj močne petarde, se je množica opazovalcev zmanjšala, ker ženskam pač ni bilo prijetno tiste mini eksplozije od blizu poslušat. Nato so ti zamskiranci šli do vrat občine in kao nekaj zahtevali, da pride ven župan Bogataj, ki pa ga itak ni bilo tam, saj najbrž ni blesav, da bi se danes tam nahajal. En stari ata poleg mene je celo cinično pripomnil "pa kaj vlečejo za kljuko občine, ko pa je notri samo ena čistilka".

Policista sta bila samo eden ali dva poleg občine, ki sta stalno govorila po voki tokiju, najbrž sta na sedež policije stalno sporočala o situaciji. Na začetku Gregorčičeve je pa ena prometna policajka postavila znak za zaporo ceste, da se ni moglo peljati naprej proti Globusu. To je bila vsa policija, ki sem jo videl.

Skratka, nobenega pravega protestniškega vzdušja, daleč od tega kar so vzhičeni reporterji na pro plus poročali, da se je tudi v Kranju zgodila vstaja.

Saj v Mariboru je bilo prvič tudi tak-tako. To je normalno.

Še nekaj bi pripomnil glede današnjega protesta v Kranju. Videl sem kar nekaj ljudi, ki so na svoje firbcanje na protest pripeljali male otroke stare 3-4 leta. To se mi zdi totalno nespametno ravnanje. V kranju se na srečo res ni nič strašnega dogajalo, ampak kaj bi pa bilo, če bi prišlo do nasilja, tam pa mali froci med ljudmi, kjer se dogaja nasilje.

Pamet v roke, tisti, ki to hodite gledat ali se celo aktivno udejstvovat, pustite otroke doma.

Sims ::

Sem šel tu malo po "vasi". Ljudje so še bolj odločni, da gredo. Bravo politiki. Se vidimo 3.12.12.

"Gotof je!"

Nissan_GTR je izjavil:

Pamet v roke, tisti, ki to hodite gledat ali se celo aktivno udejstvovat, pustite otroke doma.

To ni še nič. V torek sem v LJ videl otroke brez staršev.

Lep del jedra manifestacije je bilo itak mladoletno, od tega precej čistih rumenokljuncev.
/\/\.K.

@francek
Že res, da piše v tem členu tudi to, kar si poboldal. Ampak, daj preberi cel člen no. Ne moreš brat samo odstavkov, ki peljejo vodo na tvoj mlin. Zakon je celota, in se ga kot takšnega tudi bere.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

@francek
Že res, da piše v tem členu tudi to, kar si poboldal. Ampak, daj preberi cel člen no. Ne moreš brat samo odstavkov, ki peljejo vodo na tvoj mlin. Zakon je celota, in se ga kot takšnega tudi bere.

Torej ti razumeš člen v celoti tako, da ni prekoračitve, če udariš nemočnega človeka, ki se niti branit ne more? Jaz bi ti takoj odvzel pooblastila...

Pa od kje ta ideja, da je zakonitost policijskega posredovanja odvisna od tega, če se lahko braniš ali ne.

Po tej logiki bi policija lahko zakonito razkropila recimo taekwandoiste, ne bi pa smela tistih, ki obvladajo tai-či.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Pa od kje ta ideja, da je zakonitost policijskega posredovanja odvisna od tega, če se lahko braniš ali ne.

Ne, je pa sorazmernost uporabljenega ukrepa. Kr konkretna razlika, bi rekel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus je izjavil:

Ne, je pa sorazmernost uporabljenega ukrepa. Kr konkretna razlika, bi rekel.

To je res. Če recimo sproduciraš strelno orožje imajo pooblastila, da te skinijo.

Tako da ja. Itak, da je razlika.
/\/\.K.

Matako je izjavil:

Po tej logiki bi policija lahko zakonito razkropila recimo taekwandoiste, ne bi pa smela tistih, ki obvladajo tai-či.

Če bi študiral varnostne vede, tega ne bi napisal.

francek1 je izjavil:

Matako je izjavil:

Saj nisem Jajo (oz. kateri faks ima že on?) !
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

To je res. Če recimo sproduciraš strelno orožje imajo pooblastila, da te skinijo.

No, eni pa pravijo, da te lahko nabijejo in nasprejajo tudi, če sam na tleh sediš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus je izjavil:

No, eni pa pravijo, da te lahko nabijejo in nasprejajo tudi, če sam na tleh sediš.

To smo že obdelali. Ne da se mi še enkrat pisati.

EDIT: kar je pomembno je, da ja obstaja razlika. Itak da obstaja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

@francek
Presoja policistov v tem primeru je bila, da množico rajši razžene, kot pa da jim odvzame prostost. Zakon mu daje to pravico, sploh v okoliščinah, kot so bile v MB.

Da so bili na tleh sedeči zgolj nebogljeni, obrambe nezmožni posamezniki, je pa trditev, ki je osnovana na podlagi tega posnetka. Kdo vse se je usedel na tla, kaj je počel preden so začeli snemati, ipd. ne ve nihče tule. To, da policaji pustijo par posameznikov, da sedijo na tleh, jim lahko hitro poči v obraz oz. bolje rečeno, jih kdo zaštiha v hrbet. Presoja glede na situacijo je bila v tem primeru IMO pravilna.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Zeitgeist ::

francek1 je izjavil:

Matako je izjavil:

Kot varstvoslovec ti povem, da je policija po tistem kar sem videl na posnetkih ravnala v skladu z slovenskimi zakoni in predpisi. >:D

jajo je fdv

Po mojem je preden greš na protest zelo dobro naštudirati kaj in kako se določena sredsta uporabljajo. Da potem ni presenečenj "solzivec, wtf? pa samo na tleh sem sedel"

Riot control @ Wikipedia

Ravno solzilec je tipično zelo liberalno doziran v vseh policijskih enotah, ker je relativno varen glede na bolj fizične alternative. Zato njegovo uporabo vidiš ponavadi zelo kmalu. Isto velja za konje - čeprav to mi je sporno. Mrcina ima vendarle kopita!!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Mimogrede, solzivec.

Ja vidim, da uporabljam oboje. :(

Ampak vem, da je z "v".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

Zeitgeist je izjavil:

francek1 je izjavil:

Matako je izjavil:

Kot varstvoslovec ti povem, da je policija po tistem kar sem videl na posnetkih ravnala v skladu z slovenskimi zakoni in predpisi. >:D

jajo je fdv

Nimam se čemu čudit Zeizgeist. Ti si torej presodil, da je vse OK, ker si varstvoslovec.

No, sedaj pa preberi sodbo US, katero je dobil Krivic meseca oktobra 2012:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...

In vem, da je tudi tukaj bilo po tvoje vse OK s strani slovnskih varnostnih organov (no, tudi Vrhovno sodišče je tako menilo celo 2x, a Krivic se ni dal "šalabajzerjem", posobnim tebi)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

no comment ::

Pa dejmo konstruktivno...

Kako sploh bi lahko recimo legalno MBčani Kanglo učinkovito (z)nervirali (pa da hkrti ne ujezijo Vodjo in Korenjaka)? Kajzer pravi, da si demonstrant ne more s fajrcajgom prižgat čika ne da bi na to Policija praktično morala reagirat in odstranit demonstranta z eksplozivnim sredstvom in zaščitit (nagnat domov) ostale demonstrante . Matako, ti bi znal kako pametno potegnit iz priročnikov?

Ker so napovedali, da bodo na naslednje demonstracije prinesli rože in vodo, si lahko misllim, da bodo ti idioti ziher šli trgat rože (ni lih, da danes najdeš dobro rožo na vsakem vogalu, Kangler se je pa hvalu po TVju, da je vse sončnice, ki jih je razdelil med svojo kampanjo, vzgojil sam) tut na Kanglerjev travnik in vodo zajemat na poplavljeno zemljo njegovega soseda (kateremu gre Kangler med dopustom pomagat, vsaj tako je rekel na intervjuju)... Pa bo spet štala in bo morala Policija posredovat.

Pismo, nije demonstracija za seljaka. Seljakov pa v MB za celo mesto.

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

In ti Kayzer Soze si najbrž tudi iz varnostnih ved, ko se tako zelo spoznaš na primernost/ustreznost policijskih ukrepov.

Jaz bi na tvojem mestu malo umiril konje (oz. količino pisanja, ki nam ga tukaj serviraš). Pojdi raje delat kaj pametnega. In ne delaj norca iz sebe (v kar mnogoterih temah).

no comment je izjavil:

Kako sploh bi lahko recimo legalno MBčani Kanglo učinkovito (z)nervirali (pa da hkrti ne ujezijo Vodjo in Korenjaka)? Kajzer pravi, da si demonstrant ne more s fajrcajgom prižgat čika ne da bi na to Policija praktično morala reagirat in odstranit demonstranta z eksplozivnim sredstvom in zaščitit (nagnat domov) ostale demonstrante . Matako, ti bi znal kako pametno potegnit iz priročnikov?

Ni za seljake. To se pa strinjava.

Pa tudi precej jasno si že izdal svojo pozicijo, s tem ko si začel drugim podtikat čudne, neizrečene izjave.

Te lahko označimo za nerelevantnega, dokler ne napišeš stvari tako kot se šika?
OM, F, G!

Pa tako, dajmo najti skupno stališče, da ne bomo kot mojstri v DZ: zaenkrat je nihče še ni skupil, nihče na nobeni strani (zaenkrat sta samo dve + nesrečni mimoidoči) ni bil resno "nalamljen", razen menda enega policaja pa še ta je bil naslednji dan spuščen iz bolnišnice. To je dobra stvar!

Zdaj, je bil to primer "več sreče kot pameti", neka huda profesionalnost policajev in, dajmo si priznati - sorazmerna krotkost demonstrantov je material za debate od šankov do kateder. Ker nihče ne zanika, da Mariborčani, razboriti kot so le niso neki južnokorejski študentje. Samo tam poje bambusova gajžla ;)

Po mojem je bila kombinacija vsega po malo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

@friendbreez
O, mater, sem mislil, da si res kakšno zelo relevantno sodbo US nalimal. Na hitro prebrano gre za tujca in omejevanje pravice do osebne svobode. Predvidevam, da je šlo za tiste sorte tujce, ki so na "zaprtem" oddelku azila?

Samo res ne vidim povezave s tem kar se je dogajalo v MB?

Lahko pojasniš. Zveniš precej samozavesten in tudi velik poznavalec oz. oboževalec Krivica, kot takšnemu ne bo problem pripisat par stavkov, ki bo povezalo navedeno v eno lepo celoto?

P.S.: Če si zgolj hotel povedat, da so slovenski varnostni organi zmotljivi, se pa ni treba trudit. Vemo, da ni nezmotljivih. V kar verjetno zapadejo tudi sodišča? (realnost je jeba)
OM, F, G!
««
26 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238810 (33940) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133066 (23891) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714143 (13486) Gandalfar

Več podobnih tem