» »

Nastavitev Qos

Nastavitev Qos

Racunalnik ::

Kako naj si razlagam napisano glede Qos nastavitev ki so opisan e spodaj

QOS -- Max Reserve Bandwidth

When configuring the Quality of Service (QoS) policies, adequate bandwidth must exist for all required applications. The sum of all bandwidth used on each major application represents the minimum bandwidth requirement for any given link. This should consume no more than 75 percent of the total bandwidth available on that link. When there is available bandwidth that the total amount intended (or configured) to be used, the router will not apply the service policy.

Ali prav razumem?
Pri nastavljanju politike QoS mora obstajati zadostna pasovna širina za vse aplikacije. Seštevek celotno porabljene pasovne širine za vse aplikacije, predstavlja najmanjšo zahtevano pasovno širino na povezavi. Ta način naj bi uporabil nic več kot 75% celotne pasovne širine na povezavi.

black ice ::

Uporabi 75-80%. Kasneje lahko poskusiš tudi z več, to so priporočene vrednosti. Meni na ddwrt firmware-u Qos ni deloval (WRT54GL), zato sem prešel na Tomato fw.

RejZoR ::

Ker router pa uporabljaš? DD-WRT je blazno bugast, s TomatoRAF imam še najboljše rezultate. Imam lasten sorting paketkov in imam lahko upload skor čist zabasan pa se skor ne čuti na povezavi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Racunalnik ::

Fanta mene bolj zanima kot terminoloski prevod ce sem prav razumel napisano oziroma prav prevedel?
Ker nevem kako lahko predstavlja sestevek celotne pasovne sirine za vse aplikacije, najmanjso zahtevano pasovno sirino na povezavi, al je to misljeno da imas samo eno povezavo, ker drugace je to mnogokratnik pasovne sirine ki jo sploh imas??

Hvala

biasko ::

Pozdravljeni,
mene pa samo zanima ali je možno kako nastaviti, da če sta na internetu 2 uporabnika da vsak dobi 50% ampak ne z omejitvijo glede na IP oz MAC.

hvala!

black ice ::

Bedarija. Nastavi QOS na routerju oz. pokliči lokalnega guruja, da ti to uredi. Naslednjič poglej starost teme, ki jo obujaš.

biasko ::

QOS sem nastavil, samo recimo če imam 2 userja ki prenašata torente in bi vsakemu želel dati 50% povezave (ne glede na ip) jo s QOS ne morem, vsaj na tomatotu ne. Ali se motim?

black ice ::

Ne. Imaš rešitev kot je recimo Net Limiter, katerega namestiš na vsak posamezen računalnik. Ali še bolj enostavno - nastaviš max hitrost prejemanja.

JanezH ::

Se da v Qos vključit tudi RDP? Nekaj sem googlal in našel port 3389, ampak nato tole:

Forget this line from your access-list: "permit tcp any eq 3389 any eq
3389". It is not what remote desktop protocol uses. The source port is a
"random/sequential" and the destination port is TCP 3389.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

router in switch

Oddelek: Omrežja in internet
162260 (1831) smacker
»

Wlan antena za večje področje

Oddelek: Kaj kupiti
171734 (1124) SeMiNeSanja
»

Mnenje: omrežna nevtralnost ne obstaja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
115000 (3914) cegu
»

Cybercafe varnost

Oddelek: Informacijska varnost
221163 (808) ABX
»

pohitritev dsl ali kabelskega neta v win xp

Oddelek: Omrežja in internet
61654 (1392) BlueRunner

Več podobnih tem