Forum » Pomoč in nasveti » Amd procesor
Amd procesor
uraeus ::
Prijatelj ima procesor amd sempron 2400+ 1, 67ghz in bi ga rad zamenjal z močnejšim. Ram je ddr 1. 5gb, za plato pa ne vem na žalost kakšna je. Ja pa še to, proc ima oznako m1 vsaj zdi se mi tako. Tudi za podnožje ne vem, bom drugič točnejši. Zaenkrat bi samo vprašal ali so vsi amd procesorji x64 in ali pri nadgradnji ram-a mora biti kakšen poseben ram ali pa je lahko katerikoli ddr 400 seveda ne večji kot dopušča plata. Ps, ali procesor mora biti sempron ali je lahko tudi athlon?
- polepsal: bluefish ()
Unknown_001 ::
Sem radodaren pa podarim starega Semperona 2500 1,7Ghz.
(sam si ne bo kaj prida z njim pomagal, na žalost)
Zihr se bol splača 200Eur napraskat pa en cheap build na Trinty-ju narest.
(sam si ne bo kaj prida z njim pomagal, na žalost)
Zihr se bol splača 200Eur napraskat pa en cheap build na Trinty-ju narest.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Blinder ::
To imaš socket 462.
Z zmogljivejšim sempronom ne boš veliko pridobil, rajši poglej za athlon, ki je (bil) dražji in zmogljivejši.
List of AMD Athlon XP microprocessors @ Wikipedia
Pa nujno raibš vedet, ali ti plošča podpira 200mhz fsb(400MT). Najhitrejši za 462 je bil athlon xp 3200(2.2 ghz).
Z zmogljivejšim sempronom ne boš veliko pridobil, rajši poglej za athlon, ki je (bil) dražji in zmogljivejši.
List of AMD Athlon XP microprocessors @ Wikipedia
Pa nujno raibš vedet, ali ti plošča podpira 200mhz fsb(400MT). Najhitrejši za 462 je bil athlon xp 3200(2.2 ghz).
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Stvar je namreč taka, prav ta prijatelj mi je prejšnji teden dejal da ima 900 mb ram-a. Sem ga vprašal če je nor, ker take kombinacije ni. Potem sem mu svetoval naj kupi 1 giga zraven, kar je tudi storil in vgradil. Sedaj mu pa kaže 1. 4 gb rama. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe, ima samo dva slota, pa sva poskusila menjevati module(druga dva sta 512)a vse zaman. Pa to ga niti ne moti toliko kot opozorilo ki se prikaže ko ugaša računalnik żcant read memoryż 0x08. Malo sem sicer googlal, vendar je moja angleščina werry bad, pa nisem mogel razumeti kaj storiti. Nekaj je pisalo o driverjih in o procesorju, zato sem predlagal naj updejta gonilnike, vendar je še vedno isto. Prosim za nasvete.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: bluefish ()
Unknown_001 ::
Brez zamere, ampak...
V ta računalnik se res več ne splača vlagat, ampak, če mate tako veselje do tega...
V ta računalnik se res več ne splača vlagat, ampak, če mate tako veselje do tega...
Brane22 ::
Točno to, brez veze.
Za drobiž verjetno dobi že na odpadu bistveno hitrejši stroj.
Mogoče kaj od prvih AMD64 dual core mašin ali kaj takega. 6000ka je kurila nemarno veliko štroma ampak recim 5600ka ali kaj podobnega bi morala biti znosna, da o kje kaih Phenomih ne govorimo.
940-ka je recimo delala na spodobnih 3GHz pa bi morala biti s plato in DDR-2 RAMom drobiž.
Za drobiž verjetno dobi že na odpadu bistveno hitrejši stroj.
Mogoče kaj od prvih AMD64 dual core mašin ali kaj takega. 6000ka je kurila nemarno veliko štroma ampak recim 5600ka ali kaj podobnega bi morala biti znosna, da o kje kaih Phenomih ne govorimo.
940-ka je recimo delala na spodobnih 3GHz pa bi morala biti s plato in DDR-2 RAMom drobiž.
gendale ::
od tega računalnika lahko obdržiš ohišje, disketnik in dvd pogon (če ima nova plata še ide priključke)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Ha,ha,človek ni več tako mlad pa ga še stisne če mu to povem.Bom raje poskusil na Bolhi kaj najti.Hvala za trud.
Frenckie ::
Dobro se pripravi na kakšen način mu boš obrazložil, da je njegov PC že zdavnaj povozil čas in novejša tehnologija.
Pa ga pripravi, da bo potrebno nekatere komponente nabaviti ''malo novejše'' .
Pa ga pripravi, da bo potrebno nekatere komponente nabaviti ''malo novejše'' .
Ja,sem mu zrihtal intelcore dual duo komplet plato z rami in vsem,samo za vgraditi za 50€ pa bo še premislil.Kaj češ.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je najmočnejše od AMD za socket 462Oddelek: Strojna oprema | 2232 (1625) | hojnikb |
» | ATHLON XP 2400+ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3514 (2847) | energetik |
» | AMD Athlon II X2 250 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4772 (3693) | DJ MartiNi |
» | Se splača zamenjati grafiko?Oddelek: Kaj kupiti | 2913 (1190) | DeathKiller |
» | Nadgradnja sistema - katera kompo. najprej?Oddelek: Kaj kupiti | 1883 (1574) | Orchestra |