Forum » Strojna oprema » Test inverterja (osvetlitev enkrana) v prenosniku
Test inverterja (osvetlitev enkrana) v prenosniku
SimplTech ::
Zdravo
Imam težavo s prenosnikom Toshiba Tecra A8. Na prenosniku ne deluje osvetlitev ekrana (če posvetim z močno lučjo v ekran, vidim obrise).
Ker je stvar že stara nekaj let sem prvo posumil okvaro inverterja osvetlitve. Odprl sem ekran, dobil številko in naročil drug inverter (naj bi bil delujoč). Ko stvar zamenjam, je ekran še vedno brez osvetlitve.
Kako preveriti ali "nov" inverter dejansko deluje, ali je problem v pokvarjeni CCFL "žarnici" v samem panelu?
Vsak nasvet bi bil dobrodošel.
Imam težavo s prenosnikom Toshiba Tecra A8. Na prenosniku ne deluje osvetlitev ekrana (če posvetim z močno lučjo v ekran, vidim obrise).
Ker je stvar že stara nekaj let sem prvo posumil okvaro inverterja osvetlitve. Odprl sem ekran, dobil številko in naročil drug inverter (naj bi bil delujoč). Ko stvar zamenjam, je ekran še vedno brez osvetlitve.
Kako preveriti ali "nov" inverter dejansko deluje, ali je problem v pokvarjeni CCFL "žarnici" v samem panelu?
Vsak nasvet bi bil dobrodošel.
SaXsIm ::
Je računalnik preživel kakšen močen udarec? Ker je čisto možno, da se je žarnica zdrobila.
Pri menjavi žarnic je precej problem, sam sem pri hpju nx6125 pri menjavi zdrobil novo žarnico. Jih pa drugače dobiš na ebayu za zneske pod 10 dolarjev.
Pri menjavi žarnic je precej problem, sam sem pri hpju nx6125 pri menjavi zdrobil novo žarnico. Jih pa drugače dobiš na ebayu za zneske pod 10 dolarjev.
SaXsIm
darkolord ::
Kako preveriti ali "nov" inverter dejansko deluje, ali je problem v pokvarjeni CCFL "žarnici" v samem panelu?Da je napaka v panelu je malo verjetno.
Inverter lahko preizkusiš tako, da ga priključiš na drug, delujoč ekran. Ali obratno (znan delujoč na inverter na tvoj ekran). Vse drugo je bolj uganjevanje :)
Najprej hvala za predloge.
@SaXsIm: Ne vem ali je prenosnik preživel kakšen udarec, a po izgledu se z njim ravna kar grobo. Kolikor berem je menjava same žarnice kar zahteven in delikaten postopek.
@darkolord: Dobra ideja. Bom skušal dobiti kakšen okvarjen ekran z delujočo osvetlitvijo da probam.
@SaXsIm: Ne vem ali je prenosnik preživel kakšen udarec, a po izgledu se z njim ravna kar grobo. Kolikor berem je menjava same žarnice kar zahteven in delikaten postopek.
@darkolord: Dobra ideja. Bom skušal dobiti kakšen okvarjen ekran z delujočo osvetlitvijo da probam.
Na koncu sem dobil od kolega počen LCD panel z delujočo osvetlitvijo. Priklopil in osvetlitev deluje. Sedaj vsaj vem, da sta oba inverterja OK.
Bom skušal dobiti kje cenovno ugoden kompatibilen panel.
Bom skušal dobiti kje cenovno ugoden kompatibilen panel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik - ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 2935 (2774) | solatko |
» | Osvetlitev zaslona na prenosniku ne delaOddelek: Strojna oprema | 4647 (3483) | Silver |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3741 (3328) | SkyEye90 |
» | Bi mi zamenjal CCFL žarnico - thinkpad x40 ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1962 (1717) | Pyr0Beast |
» | prenosik ugasne po sekundiOddelek: Strojna oprema | 2069 (1854) | softwar66 |