» »

Računalnik se prižge ampak ne da nič od sebe

Računalnik se prižge ampak ne da nič od sebe

Tiso ::

Imam en problem. Računalnik se mi sicer prižge, Ledice delajo, ventilatorji laufajo, ampak na monitorju ni nič, kot da bi bil računalnik ugasnjen. Računalnik obtiči v neki zanki in se vsake par sekund resetira.
Računalnik zalaufa edino če knof na napajalniku obrnem na 0, in ga pustim tako cca 5 min, nato računalnik zalaufa in dela brez problema.
Problem se pojavi edino če je računalnik ugasnjen več časa. npr zvečer ob 23h se ugasne zjutraj ob 6h se ne bo več normalno prižgal.

Setup:
-MoBo Gigabyte P55a-ud4
-i5 760
-2x2GB + 2x4GB kingstonov RAM 1333MHz
-Intel 330 SSD 120GB
-Gigabyte GTS 450 1gb gddr5 windforce
-WD caviar green 2TB
-Freezer Xtreme

če ima kdo kakšno idejo, kar na dan z njo.
  • spremenil: Tiso ()

amigo_no1 ::

Napajalnik je ?

Resetiraj bios in priklopi samo osnovne komponente.

Kondenzatorji so ok ?

Duhec ::

Da. Po vsej verjetnosti nezanesljiv napajalnik (kondenzatorji), nato kondenzatorji na plati.

Napajalnik je LC6600GP2, ampak je do zdej delalo vse normalno, sem pa pred kratkim dodal 2x 4GB RAMa ampak sta isti model kot ostala dva, samo nevem če je to problem, ker se prižge z bilokterim RAMom..
Kondenzatorje pa še nisem preveril.

solatko ::

Kako pa se obnaša s starim kompletom RAM-ov?
Če dela enako, potem je verjetno krivda na napajalniku (če imaš model z manj kot 18A na 12V linijah).
Če pa na starih RAM-ih dela normalno, gre za nekompatabilnost ramov in MB (poglej na strani proizvajalca MB).
Morda je problem v timingih (na enih 8, na drugih 9), mora bit enak timing na vseh 4-ih ramih ali napetosti na RAM-ih.
Delo krepa človeka

amigo_no1 ::

Pri timingih bi prej dobil nestabilnost (bsod), prej bo prenizka voltaža.

vsi rami imajo isto voltažo (1.5V) isto frekvenco in iste timinge(preverjeno z CPU-Z) vsi 4je Rami so v bistvu isti edino kapaciteta je druga (Kingston DDR3 1333 MHz 4GB KVR1333D3N9/4G x2 in Kingston DDR3 1333 MHz 2GB KVR1333D3N9/2G x2)

sem pa na računu zasledil da je zdraven enega še zapis "bulk" na samem ramu pa je napis enak : KVR1333D3N9/4G na obeh modulih.

razlika je še v cpu-z pod part number:
2gb modula imasta part number 99U5471-002.A00LF
eden 4gb ima 99U5471-012.A00LF
drugi pa ima 99U5471-020.A00LF

druge razlike ni.

solatko ::

Preizkusi, če sistem dela samo z novimi RAM-i. Lahko je tudi samo en ram v okvari. Po navadi so za take težave krivi RAM-i ali napajalnik, redko sama MB.
Delo krepa človeka

sem že probal, vsak ram posebi, dela z usemi.

sej je vse lepo in prav samo ko je zdej zadnje dni bil dalj časa ugasnjen se je prižgal samo ni blo tistega "piska" iz matične in je laufau na mestu. potem pa ko sm ugasnu napajalnik in ga čez cca 5 minut nazaj pržgal, se računalnik boota brez problema.

aja kondenzatorji so vsi OK.

Problem sem rešil tako, da sem spremenil zaporedje RAM-ov.
V prva dva Slota sem dal 2GB modula v druga dva pa 4GB modula, zadeva dela :)

se pravi, če si predstavljate da so U-ji prva(pri meni modra)"banka", V-ji pa druga(Bela)"banka":

U-V|U-V
2-2|4-4

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiso ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komponente za pisarniško delo

Oddelek: Kaj kupiti
172901 (2727) Blinder
»