Forum » Elektrotehnika in elektronika » kako zvezat izmenično
kako zvezat izmenično
čiračara ::
kviz?
1. 3 žice - rjava, modra, rum-zel gredo iz doze do 1. izmeničnega stikala tem čatež; od tu
2. nadaljujejo pot do treh zaporednih luči
3. njihova pot se zaključi pri izmeničnem stikalu tem čatež
v stikalu sem vezal - zgoraj levo rum-zel; zgoraj desno rjava; spodaj levo modra
tako je bilo vezano v starih izmeničnih stikalih in je stvar delovala - zakaj sedaj ne????
kje sem ga polomil: saj so zgoraj 4 luknje, spodaj pa dve
Kako bi to delovalo - prosim vas za pomoč?
1. 3 žice - rjava, modra, rum-zel gredo iz doze do 1. izmeničnega stikala tem čatež; od tu
2. nadaljujejo pot do treh zaporednih luči
3. njihova pot se zaključi pri izmeničnem stikalu tem čatež
v stikalu sem vezal - zgoraj levo rum-zel; zgoraj desno rjava; spodaj levo modra
tako je bilo vezano v starih izmeničnih stikalih in je stvar delovala - zakaj sedaj ne????
kje sem ga polomil: saj so zgoraj 4 luknje, spodaj pa dve
Kako bi to delovalo - prosim vas za pomoč?
fpbs ::
Na prvo stikalo, na preklopni kontakt pripelješ fazo. Tako dobiš na ostala dva kontakta fazo v odvisnosti od položaja stikala. To pelješ na drugo stikalo na ista kontakta. Na preklopni kontakt tega drugega stikala vežeš srednji kontakt luči (luči se ne vežejo zaporedno). Ostanejo ti še stranski kontakti od luči, ki jih vežeš na nulo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava menjalnega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 41915 (12171) | SonoR |
» | Touch zatemnilno stikalo z daljincemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1591 (1037) | benibarle |
» | Blokada faze v eno smerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5448 (4079) | int47 |
» | kako zvezati stikalo za lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 27374 (17796) | nikdrew20 |
» | Kako dodatno zaščititi avto pred krajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5955 (5599) | ;-) |