» »

[Python] if stavek, vprašanje

[Python] if stavek, vprašanje

Phantomeye ::

Živjo,

Pri neki domači nalogi za python sem dobil minus tocke zaradi naslednje situacije. zato me zanima kakšna je razlika med in zakaj druga rešitev ni okej (razlika med '==' in 'in'), aja, pa 'geslo' je vrednost preko raw_inputa, tko da tle ne preverja imena spremenljivke, ampak vrednost (if hojladri == baza_uporab[uporabnik][0]:)

if geslo == baza_uporab[uporabnik][0]:
naredi to in to 

ali

if geslo in baza_uporab[uporabnik][0]:

naredi to in to

Arto ::

Če prav razumem, "in" operator pogleda, če string vsebuje ta string. Se pravi, če bi imel geslo "tojepassword" in bi Python vprašal "password" in "tojepassword", bi vrnil True, kar je seveda narobe.

Še huje, če bi kot geslo vpisal samo "a", bi ti rekel, da je geslo pravilno, že če vsebuje samo črko "a".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arto ()

Phantomeye ::

Arto je izjavil:

Če prav razumem, "in" operator pogleda, če string vsebuje ta string. Se pravi, če bi imel geslo "tojepassword" in bi Python vprašal "password" in "tojepassword", bi vrnil True, kar je seveda narobe.

Še huje, če bi kot geslo vpisal samo "a", bi ti rekel, da je geslo pravilno, že če vsebuje samo črko "a".

Tipicno ja.

Ko mi je nekdo rekel, da uporaba
in
ni okej, sem preveril vse mozne kombinacije, da bi to ovrgel.

da bi probal pa 'pass' (ostali testni uporabniki so mel pass01, pass02, pass03), to pa ne -.-

I feel dumb now.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python

Oddelek: Programiranje
203028 (1714) d_DJ
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
233702 (2548) mladec