Forum » Programiranje » Naloga - ali sem jo prav napisal?
Naloga - ali sem jo prav napisal?
Matic1911 ::
Pozdravljeni!
Zanima me če sem sledečo nalogo prav napisal. Naloga deluje tako kot mora samo zanima me če je algoritem ok.
Navodila:
Implementirajte program s pomočjo funkcij, ki bo za podano kvadratno funkcijo poiskal ničli in ju izpisal na standardni izhod. Uporabnik poda kvadratno enačbo s pomočjo koeficientov a,b,c (a*x*x+b*x+c=y).
Moja koda:
LP
Zanima me če sem sledečo nalogo prav napisal. Naloga deluje tako kot mora samo zanima me če je algoritem ok.
Navodila:
Implementirajte program s pomočjo funkcij, ki bo za podano kvadratno funkcijo poiskal ničli in ju izpisal na standardni izhod. Uporabnik poda kvadratno enačbo s pomočjo koeficientov a,b,c (a*x*x+b*x+c=y).
Moja koda:
#include <iostream> #include <math.h> using namespace std; float diskriminanta(float a, float b, float c) { return((b*b) - 4*a*c); } float dve_nicli(float a, float b, float c) { int i =sqrt((b*b) - 4*a*c); cout << "Prva ničla je: " << (-b + i) / (2*a) << endl; cout << "Druga ničla je: " << (-b - i) / (2*a) << endl; } float ena_nicla(float a, float b) { cout << "Dvojna ničla je: " << (-b) / (2*a) << endl; } int ni_nicel() { cout << "Funcija nima realnih ničel!" << endl; } int main() { float a; cout << "Prosim vnesite koeficient a:" << endl; cin >> a; float b; cout << "Prosim vnesite koeficient b:" << endl; cin >> b; float c; cout << "Prosim vnesite koeficient c:" << endl; cin >> c; if(diskriminanta(a, b, c) > 0) { return(dve_nicli(a, b, c)); } else if(diskriminanta(a, b, c) == 0) { return(ena_nicla(a, b)); } else if(diskriminanta(a, b, c) < 0) { return(ni_nicel()); } return 0; }
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matrix multiplication program Pycuda in MathlabOddelek: Programiranje | 2529 (2104) | Senitel |
» | ATI razposlal že 11 milijonov DirectX 11 čipovOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 12025 (10438) | Senitel |
» | c# primerjava vrednosti dveh tipov object (brez da vem kateri tip sta)Oddelek: Programiranje | 1101 (888) | Looooooka |
» | [C] struktureOddelek: Programiranje | 1055 (815) | Gundolf |
» | polje strukturOddelek: Programiranje | 949 (866) | OwcA |