Forum » Zvok in slika » Streamanje "push" na Samsung smart tv (video) in apple airport express (audio) win XP
Streamanje "push" na Samsung smart tv (video) in apple airport express (audio) win XP
umexteacher ::
Kot vsak kupec, sem naivno verjel prodajalcem, da te stvari dobro delujejo in kupil napravi, da bi z oddaljenega laptopa / android telefona streamal (v "push načinu" - ne da na tvju "vlečeš" madije). Samsung ima pc share manager (za pull način) ki deluje brez večjih izpadov, apple pa iTunes.
Odličen (za samsung "smart" tv) je win7 media player 12 ampak ga za win XP (še) ni. Dokaj dobro deluje.
Zdaj me zanima, če ima kdo kaj podobnega, kar uporablja za streamanje v push načinu. Obstaja opcija krmiljenja pca z smart telefonom, ampak to so že 3 stvari...pa se rado kje zatakne, niti ni ekonomično... Delno me je zadovoljil airfoil (za audio - stream na apple airport express).
V nasprotnem primeru bom kupil squeezebox touch (cca 200€), za audio ga zelo hvalijo (airport express ima (tudi čez optiko) dokaj "napihnjen" zvok z veliko basi.
Alternativa je sicer win7 (pač zaradi media player 12). Rad bi sistem z čimmanj napakami in vmesniki.
Zanima me kaj uporabljate vi? Pa da res dela BP.
Odličen (za samsung "smart" tv) je win7 media player 12 ampak ga za win XP (še) ni. Dokaj dobro deluje.
Zdaj me zanima, če ima kdo kaj podobnega, kar uporablja za streamanje v push načinu. Obstaja opcija krmiljenja pca z smart telefonom, ampak to so že 3 stvari...pa se rado kje zatakne, niti ni ekonomično... Delno me je zadovoljil airfoil (za audio - stream na apple airport express).
V nasprotnem primeru bom kupil squeezebox touch (cca 200€), za audio ga zelo hvalijo (airport express ima (tudi čez optiko) dokaj "napihnjen" zvok z veliko basi.
Alternativa je sicer win7 (pač zaradi media player 12). Rad bi sistem z čimmanj napakami in vmesniki.
Zanima me kaj uporabljate vi? Pa da res dela BP.
fpbs ::
Ne vem, kaj hočeš povedati s temi "push-pulli", pa sprašujem, če ti mogoče hočeš zrcaljenje slike iz laptopa, ali telefona na TV?. Torej, da tisto kar imaš prikazano na laptopu, telefonu, fotoaparatu,....vidiš istočasno povečano na TVju.
Push je ko na izvoru daš ukaz "play" (notebook) pa se pol slika pojavi na tvju, pull pa ko na tvju daš ukaz in le ta "potegne" npr. film/sliko iz notebooka.
Za predvajanje mp3 z androida so pa zaenkrat še zelo "leseni" vmesniki. Ne pusti več komadov dat v playlisto, al pa je med njimi ful velik "gap" presledek s tišino (3-6 sekund)...
Moti me, ko mislim da bi lahko to mal bol "gladko" oz. hitreje delalo.
Za predvajanje mp3 z androida so pa zaenkrat še zelo "leseni" vmesniki. Ne pusti več komadov dat v playlisto, al pa je med njimi ful velik "gap" presledek s tišino (3-6 sekund)...
s1m0n ::
A nima Allshare od Samsunga tudi push ? Izbereš vsebino daš "Play on another Device" izbereš TV pa je!
fpbs ::
umexteacher je izjavil:
Push je ko na izvoru daš ukaz "play" (notebook) pa se pol slika pojavi na tvju, pull pa ko na tvju daš ukaz in le ta "potegne" npr. film/sliko iz notebooka.
"Pull" funkcijo, kot jo imenuješ omogočajo praktično vsi televizorji. Tu gre za WiFi ali žično povezavo s PCjem preko ruterja, ali HDMI povezava.
"Push" funkcijo pa omogočajo samo televizorji, ki podpirajo WiDi. Od LGeja so to razen dveh osnovnih, vsi letošnji modeli. Ravno tako to omogoča nekaj letošnjih Toshibinih modelov.
Samsung tega ne omogoča. So se pa pred kratkim pojavili dongli, ki to omogočajo na nekateri Samsungovih modelih.
Moj allshare (zadnji za xp) ver. 4.2 tega (žal) nima.
Push Ima win7, sprobano! Preko navadnega wireless routerja (no, povezano s kablom) netgear wrn2000.
Nevem kaj je razlika, če kupiš dongle ki stane 70$ , imho preveč.
Push Ima win7, sprobano! Preko navadnega wireless routerja (no, povezano s kablom) netgear wrn2000.
Nevem kaj je razlika, če kupiš dongle ki stane 70$ , imho preveč.
kihc ::
Ima kdo kaj več izkušenj iz prve roke s tem? WiDi od Intela je problem, ker zelo malo prenosnikov to podpira (zadnja generacija procesorjev in mora imet intelovo grafično).
Torej, kako bi iz nekega random PCja, pošiljal sliko na neko napravo, ki ima HDMI po luftu? Na strani prejemnika (HDMI televizor), je seveda potreben nek HW. Obstaja razen WiDi in applove rešitve z appleTV še kaj?
Thnx za kakršenkoli info.
Torej, kako bi iz nekega random PCja, pošiljal sliko na neko napravo, ki ima HDMI po luftu? Na strani prejemnika (HDMI televizor), je seveda potreben nek HW. Obstaja razen WiDi in applove rešitve z appleTV še kaj?
Thnx za kakršenkoli info.
x
google? ok :) wd live, xtreamer ipd... ampak vedi da ko premikaš film naprej, ima zadeva vedno par sekund "laga" in čakaš v tišini... meni je to precej moteče
Nikonja ::
Kaj nakladate, Samsung ima AllShare in se ta instalira na računalniku in mob (ponavadi je že gor) in normalno vrtiš vse sa tel na tv-u ali na računalniku. Sej tko gledam vse filme z mobitela !
Nikonja ::
ne morem 100% trdit da dela na winxp ampak ne vidim razloga zakaj nebi delal če dela na ostalim verzijam windowsov
Na xp ne dela da bi mu predvajal film z računalnika (allshare), ampak ga "potegneš" s tvja.
Za wireless ne rabiš dongle, meni dela čez wireless router.
Za wireless ne rabiš dongle, meni dela čez wireless router.
jeggybl ::
Dobra alternativa za Allshare je program serviio. Podpira tudi podnapise, razne streame ( sopcast,... ), ima veliko pluginov. Ne vem pa, če podpira "push" funkcijo.
www.serviio.org
www.serviio.org
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung smart TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 35471 (14003) | kralnahribu |
» | wi-fi povezava med raÄunalnikom in tvOddelek: Pomoč in nasveti | 4162 (4004) | leiito |
» | Kateri TVOddelek: Kaj kupiti | 8918 (6535) | fpbs |
» | Samsung TV DLNAOddelek: Zvok in slika | 933 (884) | s1m0n |
» | Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28275 (25877) | djordjevic |