» »

Cenejši stari nooki, prihajata tudi novinca

Cenejši stari nooki, prihajata tudi novinca

The Verge - Barnes & Noble je pred vsega tremi meseci znižal cene svojih bralnikov e-knjig in tabličnih računalnikov Nook, sedaj pa je pred vrati že nova pocenitev. Hkrati s pocenitvijo prihodnji teden prihajata tudi dva nooka.

Barvni Nook Color bo odslej stal 140 dolarjev oziroma 10 manj kot doslej. Cenejši bosta tudi tablici, in sicer bo Nook Tablet z 8 GB stal 160 dolarjev, verzija s 16 GB pa 180 dolarjev, kar predstavlja prihranek 20 dolarjev. Znižanje cen je bilo pričakovano, saj je Amazon s septembrskimi predstavitvami novih kindlov precej razburkal trg. Najšibkejši Kindle Fire HD namreč stane 200 dolarjev, stari kindle pa se je pocenil na 160 dolarjev. Barnes & Noko je torej moral odreagirati.

Poleg znižanja cen so tako napovedali še dva novinca, ki bosta na voljo sredi prihodnjega tedna. Novi Nook HD bo imel 7-palčno diagonalo (ločljivost 1440 x 900 točk) in bo stal 200 dolarjev (oziroma 230 dolarjev za dvakrat prostornejšega s 16 GB), Nook HD+ z 9-palčno diagonalo pa bo stal 270 dolarjev. Na voljo bo dveh barvah - beli in sivi.

Barnes & Noble torej cilja v razred, kjer najdemo Nexusa 7, iPada mini in Kindle Fire HD. Prve ocene so mešane. Medtem ko ima Nook superioren zaslon in prijeten dizajn, ga pestijo hude težave z zmogljivostjo. Delo na napravi se zatika, sekundne zakasnitve pa niso nič nenavadnega. Proizvajalec pravi, da jih bo odpravil z nadgradnjo programske opreme. Zvočniki so zanič in tu nadgradnja ne bo nič pomagala. Nook HD tako obvisi nekje vmes: po eni strani ponuja kopico prijetnih funkcij, ki bi lahko poskrbele za resnično dobro uporabniško izkušnjo, a po drugi strani je vse skupaj nedodelano in zatikajoče, kar izkušnjo v precejšnji meri uniči.

1 komentar

mitja_i ::

Noben Nook ni na voljo za nakupe iz Slovenije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablica za branje

Oddelek: Kaj kupiti
51205 (990) rezator
»

B&N umaknil DC-jeve stripe iz svojih knjigarn, ker je Amazon dobil ekskluzivo za Kind

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
175754 (4775) zos
»

Amazon in Barnes & Noble se pričkata o avtonomiji baterij

Oddelek: Novice / Android
267351 (5808) Stripy
»

Barnes & Noble predstavil oskubljeni in cenejši e-bralnik

Oddelek: Novice / Android
327246 (6050) karafeka
»

NOOKcolor predstavljen

Oddelek: Novice / Android
154747 (4216) JurijTurnsek

Več podobnih tem