» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
35 / 41
»»

Andrejpan ::

Meni button ni delal, povprečno sem 3-5x pritisni, da se je telefon zbudil ali ugansnil. Nisem pa imel težav z programjem, ki mi bi procesor in baterijo žrl.

fast1slow ::

Če mogoče kdo tule bol spremlja kot, na slo-android... Moj post in težava z n4:
Jaz sem danes odprl telefon. Prilagam link do mape na dropboxu. Sedaj sem pogledal in so slike malo slabše, upam, da je razvidno kaj iz teh slik, da mi lahko pomagate z nadaljnimi nasveti...
https://www.dropbox.com/sh/rnoerlpls3z8...
Torej, pri razdiranju sem strgal tisto plastiko na pol, kjer sta prva dva indikatorja vlage. Kot je razvidno je eden obarvan drugi pa ne. Na tej plastiki se drži zvočnik in motor za vibro. Oboje na konektorjih na pritisk, tako, da to ne bi smel biti problem, saj pride zašraufano in ne igra vloge če je počeno.
Sem pa potem, ko sem odstranjeval baterijo, ki je btw tako zalimana, da jo je skoraj nemogoče proč dobiti, poškodoval (razvidno slike, tudi smrdi). Naročil sem že novo baterijo, ki pride konec tedna (24e, našel enega s.p., ki prodaja preno neta).
Potem sem odstranil še matično. Pod njo je še en indikator, ki je pravtako obarvan. Vem, da so slike slabe, če rabite za kakšne nasvete oz. pomoč boljše, mi povejte bom slikal še enkrat.
Torej kakšnp se vam zdi stanje? Kaj naj še naredim? Sedaj bom to blato, ko se je nabralo ob stiku z vodo odstranil, kaj pa potem? Cilj mi je, da telefon rešim, ker se mi stanje niti ne zdi tako slabo. Pravtako je celoten touch screen spet začel delati (zato sem tudi naročil novo baterijo). Stroškov bom skupaj z torx nastavki in novo baterijo imel dobrih 30e. Upam res, da voda ni prišla pod zaslon. Videt tega ni bilo, ko je bil telefon nažgan, sedaj pa se je zgleda čisto posušil. Torej predlogi, komentarji...?? ;)

Težava je pa, da je telefon v nedeljo skupaj z mano končal v vodi.

Zgodovina sprememb…

kpkp ::

-poglej še kako je stanje na vezju kjer se nahaja micro USB
-mogoče bi bilo dobro tudi odstraniti ščit nad radijskimi ojačevalci, ker tam je videti največ "usedlin"

-tisto plastiko pa lahko tudi nataj zalepiš skupaj
-drugače pa ja, počisti priklopi novo baterijo in bo kar bo

Hvala za nasvete... ;) kak oz. kje je pa najbolj optimalno shranjevati zdaj maticno? Ker moram cakati da dobim baterijo pa, da se ne bi zdaj vlaga dodatno nabirala al me nima kaj skrbet glede tega. Dam v sobo nekam na stalazo in je to to?

lucky13 ::

Riž

PrimozR ::

Če te skrbi da imaš med šipo in LCD panelom vodo, brez panike, je zadeva zalepljena skupaj, nima od kje priti voda.

PrimozR je izjavil:

Če te skrbi da imaš med šipo in LCD panelom vodo, brez panike, je zadeva zalepljena skupaj, nima od kje priti voda.

Problem je, če voda pride v sam LCD (med plasti), ne toliko med šipo in LCD. ;)

dr.Akula ::

Tisti ki to malo bolj spremljate; kolikšna je možnost da Android L update za Nexus 4 še pride od Googla?
ni podatka

Dosan ::

Zelo visoka. Nekaj kode so že commitali za Nexus 4, s pomočjo katere tudi okoli kroži L based rom zanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dosan ()

Hvala Dosan. V primeru da bi se Google kako drugače odločil bom že dal gor nek stock-like ROM, ampak moram reči da sem se kar razvadil odkar imam Nexusa :)
ni podatka

Za Nexus 4 bo, je še popolnoma dovolj hiter telefon. Pri Galaxy Nexus je bil problem, da je TI ukinil mobile divizijo, torej ni bilo več novih driverjev, sicer bi verjetno tudi zanj podpora bila daljša. Ne bi bil presenečen, če Google podporo potegne še za kako dodatno leto, ne le za L release.

bobby ::

L bo za N4, nc skrbet,.. Ce ne pa custom rom ala paranoid ali pa cm pa bo. HW je vec kot dost zmogljiv. Predelan custom beta L na N4 laufa zelo lepo, ce zanemarim, da je vse se v razvojni fazi
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

MrStein ::

A ni bilo do zdaj tako, da je nova verzija delovala hitreje in manj požrešno? Se je zdaj to obrnilo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

klinker ::

Jup. L dela se boljse od KK na 4ki, meni je edino baterijo skurlo kar hitro, tako od oka je trajala ene 30% manj.

Čudno da ravno baterijo, glede na to da je to fokus L releasea (project Volta).
ni podatka

Klemzz ::

Ja samo za nexus 4 so portal rom, uradno še ni.

FlyingBee ::

torej je zdaj v "alfa" fazi, potem pa bo v "beta"

bobby ::

Ne, zaenkrat je samo v interni testni fazi. Kar je bilo portan ven, je bilo na osnovi nexusa5 potem je pa comunity razgrabu pa nametal notri gonilnikebza nexus4. Ko pride, pride skupaj za nexus naprave, do takrat pa je samo drugi preview na nexus 5.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zdaj tudi uradno. Android l (lollipop) dobimo v prihodnjih tednih... ;)

Jerry000 ::

RES??? ŽE? omg komaj čakam :D

Ja. Danes je google predstavil nexus 6 in 9. Android L - lollipop pa dobijo n4, n7 12, n10,n7 13,n5 in n10. Torej najprej se zacne fobava in prodaja novih nexov potem pa lahko pocasi ze pricakujemo novo verzijo na starejsih napravah... :)

MrStein ::

Na redkih izbranih napravah.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

de199 ::

PrimozR je izjavil:

Za Nexus 4 bo, je še popolnoma dovolj hiter telefon. Pri Galaxy Nexus je bil problem, da je TI ukinil mobile divizijo, torej ni bilo več novih driverjev, sicer bi verjetno tudi zanj podpora bila daljša.

Problem so samo CDMA galaxy nexus.
cyanogenmod podpira GSM nexuse in jih bo še dalje.

Kaj podpira CM v bistvu ni pomembno, ker ta podpora ni uradna. Verjetno uporabljajo stare gonilnike, tako kot je skupnost na prvem Desire uporabljala 2.x kernel na 4.0 in 4.1 romih. Govora je seveda o uradni podpori, te pa ni več od izida 4.2 se mi zdi.

Sami ::

PrimozR je izjavil:

Kaj podpira CM v bistvu ni pomembno, ker ta podpora ni uradna. Verjetno uporabljajo stare gonilnike, tako kot je skupnost na prvem Desire uporabljala 2.x kernel na 4.0 in 4.1 romih. Govora je seveda o uradni podpori, te pa ni več od izida 4.2 se mi zdi.

Zadnja uradna za Galaxy Nexus je bila 4.3.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Mene samo neki zanima, koliko od vas ima nexus 4 brez folije in ovitka? Imaste kaj prask na sprednji in zadnji strani? Ga imaste vedno v žepu? Razmišljam da bi dal silikonski ovitek stran, samo nekako ne zaupam temu scratch resist zaslonu spredaj.

Pa še zanima me če res pride 5.0 android za nexus 4? To pride novembra ali kasneje?

Dosan ::

Jerry000 je izjavil:

Pa še zanima me če res pride 5.0 android za nexus 4? To pride novembra ali kasneje?

Že 10x povedano v tej temi..Ja, novembra.

Ne ve se kdaj.

Jaz ga imam v neoprenskem žepku, spredaj je okej, zadaj je spraskan. Ni pa grozno.

Egidij88 ::

Lolipop kot rečeno novembra(upajmo, da ne bo preveč zamika za izdajo novih nexusov). Moj je kot nov, imam pa tanek case iz trde plastike kar mi je top. Razni silikoni so mi res lame, etui pa tudi. Če je pa naked pa steklo drsi po podlagi. Tale case ga malo bolj "solid iz enega kosa" naredi.

http://gizzmo.si/trden-tpu-ovitek-z-vzo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

Mavrik ::

Jerry000 je izjavil:

Mene samo neki zanima, koliko od vas ima nexus 4 brez folije in ovitka? Imaste kaj prask na sprednji in zadnji strani? Ga imaste vedno v žepu? Razmišljam da bi dal silikonski ovitek stran, samo nekako ne zaupam temu scratch resist zaslonu spredaj.

Mam brez ovitka. Po cca. letu in pol je se zadaj kar poznajo tanke praske, na sprednji nobene praske (se hudo pozna razlika, da je spredaj gorilla glass zadaj pa ne). Prav tako se je malenkost obraibil "aluminijasti" rob okoli ekrana.
The truth is rarely pure and never simple.

JerryP ::

Če koga zanima ovitek in zaščitna folija za nexus 4 imam na voljo neuporabljen sgp ultra thin v oranžni barvi 8-)

Mavrik je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Mam brez ovitka. Po cca. letu in pol je se zadaj kar poznajo tanke praske, na sprednji nobene praske (se hudo pozna razlika, da je spredaj gorilla glass zadaj pa ne). Prav tako se je malenkost obraibil "aluminijasti" rob okoli ekrana.

Plastičen kromiran ;)

Tisti rob po mojih izkušnjah še daleč najbolj trpi zaradi udarcev (padcev), je pa res, da sem prejšno štirko mel samo eno leto, tale zdaj ima pa pač nekih 9 mesecev, torej se morda kasneje bolj pozna razlika.

Še malo pa bom tisti krom ročno zdrsal dol, bo zgledal bolj stealth in malo manj stolčen. To je očitno bila pred par leti korejska moda:( .

Nejcos ::

Imam ga več kot leto, ne vem več točno, na nexusu original bumper torej je samo rob zaščiten. Edino pazim da ga nimam v žepu zraven ključev. Sm pa skos na terenu, tko da v avtu gre v predal vrat ene 10x na dan, ker če ga imam v žepu je moteče pri vožnji. Je že parkrat letel po tleh in je telefon kot nov brez prask.

MrX ::

enako, od prvega dne imam gor original bumper in telefon po skoraj dveh letih še vedno zgleda kot nov

Ko sem kupil hard case sem original bumper kar pospravil v predal. Bolj cheap mi deluje, pa spodaj pri usb mi je šlo narazen. Me je pa rešil, da nisem razbil telefona enkrat ko sem bil pijan. Je kar dobro karamboliziralo bumper. :)

freesty ::

Pri prvem ekranu sem tudi jaz spraskal ta krom dol, mi je bil potem celo bolj vsec telefon, je mel ze par prask in se je ze sam dodobra zluscil..

Zdaj imam nov ekran pa sem dobil s servisa se original bumper. Moti me edino to, da je spodaj poknala plastika pri konektorju.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Nejcos ::

Tudi meni je počil bumper, je tako tanka plastika pri usb vhodu. Prvič ko sem ga dal iz telefona dol, ampak me ne moti. Ne bi niti imel bumperja, ampka mi brez telefon skos pada iz polic in denarnice na tla :)

Če ga hočeš imeti naked, moraš prej z libelo prečekirat vse mize v hiši in nočno omarico. :))

Neoprenski žepek pomaga tukaj BTW, telefon postaviš nanj in ne drsi.

Moj je pa kar fajn obdelan... Skoraj leto dni sem ga imel v zepku in je kar dosti padcev prezivel, no potem sem se enkrat vsedel oz. naslonil nekam in je zadnja stran pocla. Zgledlo je kot da bi telefon ustrelil, no sedaj je se malo bol razpokano, ni pa motece. Rob je v zelo slabem stanju in nekje crn, drugje svetlece siv, seveda kar posteno obtolcen. Zaslon je popraskan, vendar se ob uporabi prask ne vidi. Pa tudi odkar je bil v vodi ne dela pas toucha, kjer je navigation bar tako da sem primoran v uporabo pie controls, pa tudi kamera dela slabse slike od tega incidenta z vodo :) blizam se dvema letoma z njim in sem zelo zadovoljen nasplosno. Mislil sem ga menjati, v ozjem izboru je bila xperia z3 compact, vendar me steklo odvraca. Ce ga bom menjal bo to za nexus 5, ki se dobi za drobiz glede na to kako dober telefon je, najverjetneje pa bom, kar obdrzal nexus 4 in dal 100e ter zamenjal prednjo in zadnjo stran... Skratka odlicen telefon, ki ob primerjavi z nexus 5 dela enako dobro, se pa pozna slabsi zaslon in fotoaparat...

Ne vem če bo 100 € dovolj za nov displej in zadnjo stranico... Displej je vsja 80 €, raje še kak € več, zadnji pokrovček pa ~30 €. Poglej na sparesLG, se mi zdi da je še največja garancija za original kose.

Factory image 5.0 je uplaodan! https://developers.google.com/android/n...

N4 imam od začetka leta 2013. Do sedaj sem update samo nalagal "enega na drugega", telefon še ni doživel factory reseta, še vedno dela odlično. Je pred updatom na 5.0 kaj drugače, glede na to da je sistemski preskok res velik?
ni podatka

Pride OTA sčasoma, jaz sem pač uporabil tovarniško sliko, ker sem bil prej na CM. Če želiš ročno namestiti OTA, ko bo na voljo, spremljaj tale link: http://www.androidpolice.com/2014/11/13...

mene pa zanima glede na to da ne znam flashat itd, kdaj pa pride uradna verzija? Da se mi bo nexus avtomatsko sam updejtal?

Mavrik ::

Jerry000 je izjavil:

mene pa zanima glede na to da ne znam flashat itd, kdaj pa pride uradna verzija? Da se mi bo nexus avtomatsko sam updejtal?

Tekom naslednjih par tednov, odvisno kako hitro prideš v staged rollout.
The truth is rarely pure and never simple.

Klemzz ::

Zakaj ne potegnete iz dev page-a? Naložite wugfresh in je to to.

Ker nekateri nočejo wipati telefona, želijo samo updejtati. Če ne bi bil na CM-ju bi tudi jaz naredil tako.

BigWhale ::

Men se ze kolca po CM11 ... :/
««
35 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674558930 (180961) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495832 (4557) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5023852 (20309) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6530901 (23869) Assass1n

Več podobnih tem