» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
24 / 41
»»

Dosan ::

less je izjavil:

Zdravo

Lastniki Nexus 4, kako je z mmsi? A moram res vedno ročno prižgat internet, da dobim ali pošljem mms. V nastavitvah imam nastavljen, da mi samodejno prenese, ampak ne dobim čisto nič, dokler ne prižgem interneta. Če pa samodejno prenašanje izklopim, pa tudi ne dobim nobenga obvestila o mmsu, ampak se kr pojavi kot neprabno sporočilo, če odprem stock program za smse.

Vklopljen moraš imeti podatkovni prenos, da. Stock Android zgleda ne vklopi 3g samodejno kot včasih najdeš na kakšenem smartphone-u od drugega OEMa (izkušnje imam samo z enim HTC Android telefonom od lani, pri katerem je to samodejno vklapljanje/izklapljanje bilo prisotno). To je v bistvu edina stvar ki me moti pri stock.

PINki ::

Evo danes sem dobil telefon. Glede na to, da sem 2 in pol leti uporabljal S2, bom potreboval nekaj časa, da se navadim na display tipke. Updata na 4.3 mi pa še ni ponudilo OTA.

Nejcos ::

moxon je izjavil:

Nejcos je izjavil:

Super hvala, jih pokličem da vidim.

Kaj pravijo? Jaz se tudi zanimam za bumper :)

Včeraj dobil bumper, zakon. Telefon zdej vsaj zgleda tko k more, pa stranske tipke na bubmperju delujejo tko k da bi bil brez njega.

kpkp ::

@throttling debata

Sem ravno zasledil ta graf, ki lepo prikazije trotlanje SoC-a v telefonu in ga primerja s SoC-om v tablici.

Sqrt2 ::

Živjo,

Ima mogoče kdo težave z wi-fijom? Doma se mi normalno poveže na wi-fi in mi kaže koliko črtic ima vendar mi internet noče delati (črtice so sive barve, za delovanje pa bi morale biti modre). Ko sem ga dobil in je imel 4.2.2 se je pri prijatelju normalno povezal na internet. Vsi člani družine se lahko normalno povežejo na internet še moj stari ace se brez težave poveže... Je težava v 4.3 ali kje drugje?

LP

Buldožer ::

Ima še kdo težave z baterijo od zadnjega jwr66y updejta? Sicer malo subjektivno, ampak se mi zdi da jo veliko hitreje pobira.
Več glav več ve. No, ni nujno!

JayKay ::

cena n4 na uk play storu padla na 159 oz 199 funtov za 8 oz 16gb verziji.

zee ::

SE da to rec narocit iz UK?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

naceloma ne, razen ce koga poznas v uk. jaz sem svojo kvoto naprav ze izkoristil.

Krigl ::

a to je cena z VAT in a je postnina po UK zastonj?

knesz ::

zee je izjavil:

SE da to rec narocit iz UK?

Mogoče preko Cheaper&More (bivši izanglije.com)? Sicer nisem preverjal ampak včasih se je dalo združevati naročila, kar še poceni dostavo v slo.Z omenjenim podjetjem nimam nič razen tega, da sem pred leti izvedel eno naročilo preko njih.

Krigl je izjavil:

ja

Daliborg ::

Pozdravljeni, danes mi je uspelo počiti "touch" zaslon pa me zanima če je bilo kaj govora kdo v slo to menja?
Hvala in lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

stb ::

Daliborg je izjavil:

Pozdravljeni, danes mi je uspelo počiti "touch" zaslon pa me zanima če je bilo kaj govora kdo v slo to menja?
Hvala in lp.

Uradni LG servis je Vama Trade Povšič & co. d.o.o.. Če želiš, da telefon ostane v garanciji ti morajo zamenjati oni, čeprav gre za izvengarancijsko popravilo (zaradi mehanske poškodbe).

In zadeva stane 130EUR, ker ti zamenjajo tudi baterijo, ki je zalepljena na ohišje na katerem je zalapljen tudi ekran.

Če te ne skrbi za garancijo in te ni strah šarit po telefonu, se na ebay-u/stari gorici dobi ekran za 93EUR + morebitni transport.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kpkp ()

Najlepša hvala za odgovore.Sem gledal da se vedno prodaja touch + lcd, a samo touch panela pa še nisem zasledil, če se sploh da dobit samo to. Bom tudi na vama trade jutri povprašal kako je z zamenjavo samo touch panela brez LCD-ja.
lp.
Format life:

Sem že jaz spraševal in tisto kar sem zgoraj napisal je njihov odgovor... samo touch-a ne menjujejo.

Mavrik ::

Jasno da ne če je vse skupaj zlepljeno in se ne da ločiti.
The truth is rarely pure and never simple.

akasa ::

Dečki če se telefon naroči iz anglije ni nobenih težav z povezavo z omrežjem ali čemu drugem?

Ne, Nexus-i so načeloma odklenjeni, GSM omrežje/frekvence pa standardno, čene bo pa še JayKay potrdil.

ja vse normalno dela s slo sim kartico. preverjeno mobitel.

akasa ::

Ja pol bo treba pa naročit :D tnx obema ;)

Jerry000 ::

akasa je izjavil:

Ja pol bo treba pa naročit :D tnx obema ;)

Boš iz anglije prek play store naročil? Namreč moj brat bi ga rad nabavil samo jih pri nas v SLO ne dobiš več. Če se odloči lahko skupaj naročima pa si krijema poštnino:)?

PINki ::

PrimozR ::

JayKay je izjavil:

Krigl je izjavil:

ja

Poštnina AFAIK ni zastonj, vsaj zame ni bila.

Daliborg je izjavil:

Hvala in lp.

Kupiš za 100 € nov cel assembly in to je to. Touch senzor je vakuumsko nalepljen na LCD in ne moreš zamenjati posebej. Lahko prišparaš 10 € pri tistem kromastem okvirčku, ampak ni vredno.

JayKay je izjavil:

naceloma ne, razen ce koga poznas v uk. jaz sem svojo kvoto naprav ze izkoristil.

A si slušalke potem dobil zase?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

ne :( ampak ni panike

glede postnine: ocitno za n4 je, za novi n7 ni blo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

hojnikb ::

še nebi bil tak na SENSE navajen (ker mi je res hud vmesnik) bi ONE X takoj letel(ne kupim več polizdelka od htcja) in bi nabavo tole. Sam kaj, če mi je stock android tak ogaben...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Jerry000 ::

JayKay je izjavil:

ne :( ampak ni panike

glede postnine: ocitno za n4 je, za novi n7 ni blo

iskreno povedano nisi nič zamudil. Slušalke so res bedne:). Ful težko stojijo v ušesih, skos mi ven rinejo. Tko da če bi moral še 1x jih kupiti..jih ne bi, raje bi si potem BT slušalko nabavil za isti denar

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Meni so super. Uporabljam tisto dvojno gobico in občasno, če rahlo zmečkano slušalko dam v uho, pade ven. Popravim in zadeva stoji. Pa pazi, v desnem ušesu nimam problemov, navadne in-ear buds mi pa iz levega ušesa konstantno padajo ven. Tukaj ni problemov. Nisem pa merilo za kakovost zvoka.

JayKay povej, če potrebuješ, zdajle na jesen bo kolega šel nazaj v anglijo (on mi je priskrbel telefon), za slušalke ima pa še 'rezervo'. Pa pri N7 poštnine ni samo zdaj na začetku, kasneje naj bi očitno spet bila. Dobiš ga verjetno jutri/danes (29. čez dan)?

No , pa sem dobil odgovor od Vama Trade.
"Pozdravljeni!
Zamenjati je potrebno celoten sprednji modul (touch , okvir in LCD) ter baterijo (ta je pritrjena na sprednje ohišje in se ob menjavi le-tega uvije). V kolikor je aparat kupljen pri enem izmed slovenskih operaterjev in ima našo garancijo, potem baterijo garancijsko zamenjamo."

Se pravi se menja še baterija ... :/
Format life:

krho ::

Meni se 130€ ne zdi tako grozna cena. Sploh, ker se zraven mAnja še baterija
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ubistvu bo še malce ceneje, tudi meni se ne zdi da je cena visoka glede na to da se menja vse troje. So mi zagotovili sicer da se podatkov ne dotikajo vendar še vseeno mislim da se bo ponastavil aparat na tovarniške nastavitve v kolikor bodo jemali baterijo ven ali se motim? No iz previdnosti si bom rajši omislil tudi backup.
Lp.
Format life:

Andrejpan ::

Podatki na spominski kartici ostanejo ob izgubi energije, torej če dajo baterijo ven, podatki ostanejo. Vsekakor se pa strinjam, da imaš backup one way or another.

Drugače sem pa menjal screen par mesecev nazaj in pri temu poškodoval baterijo, ki se je napihnila. Telefon dela, vendar se ne zapre, kot bi se moral. Počas bo treba naročiti drugo :)

Andrejpan, si sam menjal ekran? Kot vidiš so mi iz servisa sporočili da menjajo vse skupaj, ker naj bi se baterija "ukrivila".
lp
Format life:

Andrejpan ::

Sem ja, sam nisem dovolj resno jemal opozorila, da je baterija krhka :) Tko, da thumbs up, da menjajo še baterijo na servisu.

Ja, sem se kar dogovoril da naj vse skupaj zamenjajo, vendar trenutno nimajo na zalogi tako da mi bodo poslali predračun takoj ko bo na voljo, se mi pa zdi škoda da ne bi zamenjal ker če se začne prah not nabirat gre prej ko slej elektronski del.
Hvala za pomoč in lp.
Format life:

Fukomuko ::

Še kakšna ideja kako naročiti Nexusa 4 iz UK? 199 funtov je res poceni v primerjavi s slovenskimi cenami.

Rok3 ::

na nemškem google playu je sedaj Nexus 4 8GB 200 evrov, taisti v angleškem pa 190 evrov/160 funtov.
Če ima kdo koga v Angliji, da bi skupinsko to kupili, sem zainteresiran.
Na Cheaper&more je precej dražje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rok3 ()

dunda ::

Danes sem na enem neškem časopisu prebral, da je 8 GB verzija že razprodana in ne bo "ponatisa" - torej je šlo za razprodajo zalog.
V trgovinah cena ni tako nizka, nekaj pa je padla. Verjetno jih bodo prej prodali, kot pa spustili ceno do "uradne".
https://www.kacnje.eu

dunda je izjavil:

Danes sem na enem neškem časopisu prebral, da je 8 GB verzija že razprodana in ne bo "ponatisa" - torej je šlo za razprodajo zalog.
V trgovinah cena ni tako nizka, nekaj pa je padla. Verjetno jih bodo prej prodali, kot pa spustili ceno do "uradne".

Isto se šušlja iz ZDA.

Marat ::

Rok3 je izjavil:

na nemškem google playu je sedaj Nexus 4 8GB 200 evrov, taisti v angleškem pa 190 evrov/160 funtov.

A na te cene je potem še dodatno poštnina, al je ta že vračunana v ceno?

Marat ::

Sem probal prek UK online proxyjev dat Nexus 4 (16GB) v košarico, pa mi nikakor ne uspe. A je kak drug (boljši) način?

Mavrik ::

dunda je izjavil:

Tako je, nižanje cene je razprodaja modelov pred prihodom novega jeseni.
The truth is rarely pure and never simple.

Killerade ::

Marat je izjavil:

Sem probal prek UK online proxyjev dat Nexus 4 (16GB) v košarico, pa mi nikakor ne uspe. A je kak drug (boljši) način?

Prek proxyja se da naročit, problem je ko google čez 2 dni zavrne naročilo zaradi kreditne kartice

Rok3 ::

poštnina ni vračunana. a bi kdo tukej 8gb, če bi bil kje na voljo?

Naredi si uslugo in vzemi 16 GB. 8 GB verzija ima iz škatle frej samo 5 GB.

MrStein ::

Se že ve, kdaj bo naslednik?
Je to tisto od Motorole, ko je že bil vsaj na YouTube testiran?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

klinker ::

Ce mislis MotoX, to ni naslednik saj je hardware slabsi kot na N4ki.

techfreak :) ::

MrStein je izjavil:

Se že ve, kdaj bo naslednik?
Je to tisto od Motorole, ko je že bil vsaj na YouTube testiran?

Govori se da bo oktobra. Tukaj pa je slika kako bo mogoče izgledal: http://www.theverge.com/2013/9/3/469165...
««
24 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674563659 (185690) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495947 (4672) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024227 (20684) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531313 (24281) Assass1n

Več podobnih tem