Forum » Mobilne tehnologije » Google/LG Nexus 4
Google/LG Nexus 4
Jerry000 ::
Zašteka? Sj to ni iPhone Drugače ima najbrž tako, kot ostali - držiš volume up ali down gumb in power hkrati.
Nvem, zato pa sprašujem če je že komu zaštekal da je potreboval reset:)
Lynxfox ::
Za case:
http://www.ebay.com/itm/For-LG-E960-Nex...
Tega imam v drugi barvi, vreden malo več denarja kot razni generični S-line itd. Sodelavci z N4 so prav tako navdušeni nad kvaliteto mojega case-a, gumbi pa se pritiskajo brez problema (case je stanjšan pri gumbih).
http://www.ebay.com/itm/For-LG-E960-Nex...
Tega imam v drugi barvi, vreden malo več denarja kot razni generični S-line itd. Sodelavci z N4 so prav tako navdušeni nad kvaliteto mojega case-a, gumbi pa se pritiskajo brez problema (case je stanjšan pri gumbih).
fast1slow ::
Če zaštega (največja možnost ob flashanju custom roma in bootloopu) držiš power button nekaj sekund in se ugasne... Čeprav do tega na stock romu pri meni še ni prišlo...
klinker ::
Jst imam od Nillkin en hard case ki se ga skoraj ne opazi da je gor, mislim da je bil 6€ in sploh ne pokvari izgleda telefona. Folije za ekran so pa en bullshit ki samo kvarijo uporabnisko izkusnjo.
Ce ti zasteka drzis power gumb in se restarta...kar ti pa ne bo, ce se ne bos konkretno z njim igrackal...nalagal vse mozbe rome, kernele, navijal, itd
Ce ti zasteka drzis power gumb in se restarta...kar ti pa ne bo, ce se ne bos konkretno z njim igrackal...nalagal vse mozbe rome, kernele, navijal, itd
No ja rome bom kdaj naložil da malo vidim, sej če en rom naložim kvaliteten nimam kaj falit...ali pač?
Maš mogoče link tega ovitka?
Maš mogoče link tega ovitka?
Evo ti ovitek... http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-P... ...sam imam crnega, si bom pa se belega in rjavega narocu, ker mi je res dober.
Kar se roma tice je definitivno najbljizji originalu in ima prave bomboncke Rasbeanjelly, katerega sem tudi na Nexus S uporabljal, ampak je zdaj programer zacel malo vizuelno ga predelovat in mi ni vsec, tako da sem pol zacel iskat alternativo in po dosti testiranih romih pristal na SlimBean, kateri deluje super stabilno in pa ima se ogromno uporabnih opcij, pa se pol manj placa zasede od ostalih. Jst ga definitivno priporocam, saj ima se zmanjsan dpi iz 320 na 268 in imas tako se vec delovne povrsine, saj je vse malo manjse. Seveda lahko dpi po zelji spreminjas ce ti ne ugaja, pa tablet mode je tudi prisoten, ceprav meni ni vredu.
CM in AOKP pa ne maram, saj sem z temi vedno imel kak problemcek ki mi je najedal.
Dobri so baje tudi Carbon rom, Paranoid Android, pa se kaksen ki se ga trenutno ne spomnem.
Kar se roma tice je definitivno najbljizji originalu in ima prave bomboncke Rasbeanjelly, katerega sem tudi na Nexus S uporabljal, ampak je zdaj programer zacel malo vizuelno ga predelovat in mi ni vsec, tako da sem pol zacel iskat alternativo in po dosti testiranih romih pristal na SlimBean, kateri deluje super stabilno in pa ima se ogromno uporabnih opcij, pa se pol manj placa zasede od ostalih. Jst ga definitivno priporocam, saj ima se zmanjsan dpi iz 320 na 268 in imas tako se vec delovne povrsine, saj je vse malo manjse. Seveda lahko dpi po zelji spreminjas ce ti ne ugaja, pa tablet mode je tudi prisoten, ceprav meni ni vredu.
CM in AOKP pa ne maram, saj sem z temi vedno imel kak problemcek ki mi je najedal.
Dobri so baje tudi Carbon rom, Paranoid Android, pa se kaksen ki se ga trenutno ne spomnem.
Mi je všečen ovitek:), edino škoda da zakrije tiste bleščice zadaj, zgledajo ql:P. Bom js tut si en takle ovitek vzel, se da to tut pri nas dobiti?
dr.Akula ::
@klinker A ima ta case kaj "gripa"? Na S lineu mi je ravno to všeč, da je iz gume da ne drsi.
ni podatka
Pri nas ga nisem zasledil, pa ce bi, bi verjetno bil precej drazji.
Lahko ti narocim ce nimas paypal pa ti posljem, ni noben problem
@akula...ima precej boljsi grip kot brez, ja...ni pa to silikon kateri se ti skoraj zalepi na roko
@akula...ima precej boljsi grip kot brez, ja...ni pa to silikon kateri se ti skoraj zalepi na roko
Pri nas ga nisem zasledil, pa ce bi, bi verjetno bil precej drazji.
Hvala, imam paypal;), naročil bom ap iz UK ebaya da nebo carine:)
Sej carine za take prckarije nimas nikoli. Le nanj bos mogoce cakal kaj manj, saj sem ga jst dobu po dobrih 2 tednih
freesty ::
Kak dolgo za nazaj vam shranjuje call loge? Meni samo za tisti dan, katerega je bil zadnji klic.. Mal nekoristno.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Cakaj, da boljse razlozim.
Ko grem pod call menu, pa history imam jaz tudi loge za nazaj. Ampak jaz hocem videt ali me je punca(recimo) klicala 3. marca ob 14h ali 4. marca ob 14h.
Ta history seznam je douuuug. Pri drugih telefonih je tako, da kliknes na stik in imas tam zgodovino vseh klicev. Pri tem telefonu pa vidim samo za 1 dan.
Ko grem pod call menu, pa history imam jaz tudi loge za nazaj. Ampak jaz hocem videt ali me je punca(recimo) klicala 3. marca ob 14h ali 4. marca ob 14h.
Ta history seznam je douuuug. Pri drugih telefonih je tako, da kliknes na stik in imas tam zgodovino vseh klicev. Pri tem telefonu pa vidim samo za 1 dan.
Jup. Jst imam klic od drage 23 jan, ko tapnem nanj pa mi se izpise ob keri uri je bil klic, ter kolko casa je klic trajal. Je pa res da imam custom rom nalozen
Ko tapnes na kontakt, se ti pokazejo vsa zgodovina klicev te osebe?
A to?! Ne, to pa ne...le za uni dan, ja. Ampak sej to je vsaj meni nekako logicno. V glavnem meniju imas po datumu, ko pa tapnes na kontakt, ti pa izpise vse klice od te osebe v tem dnevu.
No, sej res ne bi blo nic napacnega ce bi blo kot si ti to zamialjas, ampak tudi tako je cisto vredu, vsaj meni
Mas pa pod options tudi celo statistiko vseh klicev, itd...pac, vec kot dovolj info o klicih kar se mene tice
No, sej res ne bi blo nic napacnega ce bi blo kot si ti to zamialjas, ampak tudi tako je cisto vredu, vsaj meni
Mas pa pod options tudi celo statistiko vseh klicev, itd...pac, vec kot dovolj info o klicih kar se mene tice
Meni pa je premalo. Gs2 in desire sta mela tako in pogresam.
Vcasih me zanima koliko je bila ura, ko sem nekoga klical. In zdaj bi moral it cez celo zgodovino klicev. Prej pa bi samo kliknil na stik in bi se pokazali vsi klici te osebe.
To funkcijo res pogresam.
Pa se eno zadevo. V dialerju sem prej imel tako, da sem lahko tipkal stevilke in mi je dalo predloge za klicat glede na crke pod tipkami. Tega tut sedaj na zalost ni vec:(
Vcasih me zanima koliko je bila ura, ko sem nekoga klical. In zdaj bi moral it cez celo zgodovino klicev. Prej pa bi samo kliknil na stik in bi se pokazali vsi klici te osebe.
To funkcijo res pogresam.
Pa se eno zadevo. V dialerju sem prej imel tako, da sem lahko tipkal stevilke in mi je dalo predloge za klicat glede na crke pod tipkami. Tega tut sedaj na zalost ni vec:(
Nima predloge? To tut jaz pogrešam...sicer ga imam šele 5min pa še nism usega sprobu:P. Zanima me...kako lahko spremenim uro na desktopu? Ssedaj imam tisto uro kjer nima ne številk ne črtic, se da to zamnat ne da l potegujem novo uro?
Da, drzis gor prst in jo neses na "odstrani". Potem gres pod aplikacije in cisto na desni imas widgete. Tam poisces drugo uro. Jaz uporabljam to stock digitalno. Je cist lustna:)
Ja če si imel prej telefone, ki niso pure android, boš pač pogrešal nekaj funkcij... Nexusi so pure android, sam imam N4 in N7 in v prihodnosti, če bom še kupoval android naprave bodo le te sigurno iz nexus linije, ker samo delovanje sistema na nexusu proti drugim android telefonom enostavno ni primerljivo... Je pa res da bi mogoče lahko google vključil v novo verzijo androida nekaj "novih" funkcij, ki jih drugi telefoni (s sence, touchwiz) že imajo. Pa še odklep/zaklep bootloaderja, root, custom recovery je enostavno naložit, z nekaj komandami v fastbootmodu.
Mel sem HTC Tattoo z 1.6 androidom:D, tko da je tole zlo vlka sprememba:)
Kje pa najdem te aplikacije? Mam pa nastavljen na angleški jezik:). Zanima me še če je že built in task killer
Da, drzis gor prst in jo neses na "odstrani". Potem gres pod aplikacije in cisto na desni imas widgete. Tam poisces drugo uro. Jaz uporabljam to stock digitalno. Je cist lustna:)
Kje pa najdem te aplikacije? Mam pa nastavljen na angleški jezik:). Zanima me še če je že built in task killer
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
Greš v glavni meni, odzgoraj ti piše apps in widgets... Lahk sam na widgets prtisneš oa te vrže na njih ali pa slajdaš čez meni dokler ne prideš do widgets... Tam pa spet slajdaš dokler ne najdeš tistega katerega bi rad, ga pridržiš in te vrže na namizje pol pa ga daš kam ti paše (widget sicer). Aplikacije lahk killaš, tak da prtisneš recent apps, pol jih pa vlečeš levo desno, da jih odstraniš, ampak s tem se nimaš kaj obremenjevati na nexusu.
To je T9 dialer in ga imajo prakticno vsi custom romi. Moj N4 je bil na stock romu celih 30min, tako da za stock niti ne vem kako je...SlimBean rom pa res toplo priporocam, vsi CM, AOKP itd se lahko samo skrijejo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Greš v glavni meni, odzgoraj ti piše apps in widgets... Lahk sam na widgets prtisneš oa te vrže na njih ali pa slajdaš čez meni dokler ne prideš do widgets... Tam pa spet slajdaš dokler ne najdeš tistega katerega bi rad, ga pridržiš in te vrže na namizje pol pa ga daš kam ti paše (widget sicer). Aplikacije lahk killaš, tak da prtisneš recent apps, pol jih pa vlečeš levo desno, da jih odstraniš, ampak s tem se nimaš kaj obremenjevati na nexusu.
Ahaa, sploh nisem opazil tega zgoraj:D. Hvala. Vem da se nimam kaj za obremenjevat, vseeno bi pa rad vedel:). Pa je to dost zanesliu al je bolše da si naložim kak task killer?
Še nekaj me zanima, vidim widhet za wifi, gps,...a se da to kako na tisto stran, ki jo dobiš ko s prstom greš od vrha pa do dol?
Zgodovina sprememb…
Task killerji naj ne bi bli priporočljivi, ker naj bi naredili več škode kot koristi. Na svojem prvem androidu sem ga tudi jaz imel ampak zdaj so mislim da ne potrebni. Rama je na telefonu več kot dovolj, če pa bi rad nekaj vgasnil pa pač narediš tako kot sem napisal. Kar se pa custom romov tiče, sam sem imel telefon rootan in na custom romu natanko dan pa pol :D.
Na google play maš app power toggles, pa si lahk to naštimaš v notification baru, tam ne moreš neč potegnt... Widgete maš lahk na homescreenih, nekatere pa tudi na lockscreenih...
Na google play maš app power toggles, pa si lahk to naštimaš v notification baru, tam ne moreš neč potegnt... Widgete maš lahk na homescreenih, nekatere pa tudi na lockscreenih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fast1slow ()
Halfdead987 je izjavil:
V Settingsih se da.
Lahko malo bol podrobno napišeš? Ker se še nisem navadil na telefon in sm še zgubljen malo:)
Task killerji naj ne bi bli priporočljivi, ker naj bi naredili več škode kot koristi. Na svojem prvem androidu sem ga tudi jaz imel ampak zdaj so mislim da ne potrebni. Rama je na telefonu več kot dovolj, če pa bi rad nekaj vgasnil pa pač narediš tako kot sem napisal. Kar se pa custom romov tiče, sam sem imel telefon rootan in na custom romu natanko dan pa pol :D.
Aja? To pa nisem vedel. Ok ql, bom potem to uporabljal k je že not, hvala.
Ravno gledam pod settings apps. In sem dal na all apps. Ali je kaj narobe če brišem ven google korean keyboard? Ali pa iWnn IME...kaj je to? Da malo pomečem ven kar ne rabim:)
Zgodovina sprememb…
Desna tipka ti odpre task manager.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freesty ()
Hm, zakaj bi pa to zbrisal, vzame praktično nič prostora... Mislim pa da tak ne moreš, ker je to system app in ga ne moreš zbrisat...
Aha ok. Ma tko, k itq nvem kaj mi bo korejska tipkovnica:). Pa še ena stvar...nvem a je možno al ne. Rad bi imel tako tipkovnico da imam in angleško in slovensko v enem naprimer sedaj imam spodaj gumb za menjavo iz SLO na ENG tipkovnico. Rad bi pa da imam vse črke (w, y, q) ter da ob daljšem pritisku na S, se mi ponudi Š...naprimer. Pogrešam tudi samo znake ( *, /, +, -, (, ), %) kje jih to dobim? Da bi namesto gumba za smajlije imel raje izbiro raznih znakov, ali pa pri vsaki črki en znak
Halfdead987 ::
Tako je na CM10.1 na S3,ki je več ali manj identičen
Settings>System>Quick Settings Panel>Tiles and layout
Potegni Swype keyboard ali pa SwiftKey.
Potegni Swype keyboard ali pa SwiftKey.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Halfdead987 ()
Mogoce bi bilo boljse, ce bi se sam mal spilal in kaksno stvar sam nagruntal. Imas tudi navodila zraven:)
Ker teh malenkosti za nastavljat je malo morje.
Ce si izbral slovenski jezik imas po defaultu ze, da ce drzis s nekaj casa, se ti spremeni v š.
Ker teh malenkosti za nastavljat je malo morje.
Ce si izbral slovenski jezik imas po defaultu ze, da ce drzis s nekaj casa, se ti spremeni v š.
To da bi imel oba jezika naenkrat nevem... Za simbole pa ko maš odprto tipkovnico je čisto odspodaj na levi strani tipka ?123, gor prtisneš in se ti pokažejo simboli in številke, ko se ti odpre ta imaš še eno tipko ~\{, ki ti odpre še dodatne simbole...
ja ja, sej se špilam, sam vseeno vprašam še medtem ko se špilam z nastavitvami. Ker sedaj sem na 1.6 vajen ker sem 4 leta bil na njem:).
Ja, sem ravnokar našel to opcijo, hvala. Edino kar bi odstranil pa ne najdem v nastavitvah, je tisti gumb za smajlije
Ja, sem ravnokar našel to opcijo, hvala. Edino kar bi odstranil pa ne najdem v nastavitvah, je tisti gumb za smajlije
Zgodovina sprememb…
Če bi rad si do konca posvoje uredil tipkovnico, je najboljše da počekiraš google play pa si naložiš katero drugo. Smajlije na stocku mislim da ne moreš odstranit.
Drgač si pa res naredil pošteni skok kar se androida tiče...
Drgač si pa res naredil pošteni skok kar se androida tiče...
No dobr ga bom pa pustil, se bom že navadil. Ja je kar velik skok...ampak ok, se bom navadu, mal se bom lovil prvo ampak bo:)
mm46 ::
Halfdead987 je izjavil:
Tako je na CM10.1 na S3,ki je več ali manj identičen
Tole imajo samo custom romi
A je pri vas tut tko, ko ekran ugasnem, se mi prvo ugasne ekran, pol čez kako sekundo oziroma pol sekunde slišim pa zvokec (tist "klik" da je ugasjen). Nekako je zamik, ko unlockam screen pa ni delaya, se pa takoj sliši "klik" ko odklenem
Ja, pr vseh je tak... Prtisneš tipko, pol steče animacija (kot da bi star tv vgasno) pol je pa klik...
Ok, sorry, danes bom malo težil tukaj z vprašanji:P. Me pa še ena stvar moti trenutno. Ko downloadam app iz google play, se mi ikonca pojavi na namizju še. Se da to spremenit da mi ne da avtomatsko bližniso na namizje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 564863 (186894) | zk_eu |
» | Najmanj slab Android do 150€Oddelek: Mobilne tehnologije | 5956 (4681) | Bellzmet |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 24271 (20728) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 31385 (24353) | Assass1n |