» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
18 / 41
»»

fast1slow ::

Novi nexus se bo najverjetneje začel prodajati konec tega leta (november), vsaj tako je bilo do sedaj... Novi android, pa naj bi predstavili na majski googlovi konferenci. Govori se tudi, da bo sedaj prišel samo update na 4.3 z novim nexusom pa nova verzija androida. Seveda so to samo govorice, veliko pa bo znanega čez 1 teden. Pravtako se govori o motorolinem (google) nexusu oz. X phone. Bomo videli...

noob96 ::

mislite da se bo novi andorid 5.0 key lime pie posodobil tudi za nexus 4?

Halfdead987 ::

da

Jerry000 ::

noob96 je izjavil:

Itq, sej čar nexus 4 je to da dobiva posodobitve

FlyingBee ::

Jerry000 je izjavil:

Če bo konec tega leta se obesim:)

še prej na iHelp stisni, da te pridemo rešit, ker bo pred koncem tega leta nov Nexus prišel

noob96 ::

no potem bom pa verjetn počakal na nexus 5, ker bo konec leta štirica že kar malo zastarela za nakup

Vsak android je po dveh mescih zasterel...

FlyingBee je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Če bo konec tega leta se obesim:)

še prej na iHelp stisni, da te pridemo rešit, ker bo pred koncem tega leta nov Nexus prišel

iHelp mam že naložen ja, sam še čakam da stisnem gumb:D.
Ma saj bi lahko novega nabavil, sam klinc, 2 leti se že matram z 1.6 androidom, ne da se mi do konca leta čakat:P. A so nexusi tudi tako dragi kot samsungi? Pismo, če ne drugače bom N4 prodal pa si potem N5 vzel:P, sam ne vrjamem...sej N4 bo pomoje soliden za 2 leti:).

Ampak kako bo pa naprej šlo? Nexus 5 še gre, pa Nexus 6 tut še, Nexus 7 pa že ne bo šlo več:D

dr.Akula ::

Situacija: pred kratkim sem si na N4 nastavil ftp aplikacijo, da lahko podcaste, musko, slike preko tega dam na telefon in mi ni treba povezati s kablom. Problem je, da telefon pri ftp-ju ni povezan v "multimedijskem" načinu in tako gre par stvari narobe pri prenosu - pri podcastih se ne prikaže Title tag ampak tisti title, ki je pred *.mp3 in pa ko dam sliko v galerijo je ta ne zazna - to sta stvari, ki sem jih do sedaj opazil. Ali obstaja kakšna podobna aplikacija, ki bi telefon za čas povezave prisilila v multimedijski način ali kakšen drug način, ki ne potrebuje povezave s kablom. Ponavadi rabim na telefon prenseti samo par majhnih datotek naenkrat in se mi zdi bv priklapljati za manj kot minuto.
ni podatka

mm46 ::

mm46 je izjavil:

AirDroid si probal?
https://play.google.com/store/apps/deta...

Ja to sem probal še preden sem si naštimal ftp, ampak je preveč omejitev - 100 MB na 10 dni? ali nekaj podobnega, pa datoteke ne smejo biti večje od 10 MB. Malo več kot toliko pa že rabim :)
Hvala vseeno.
ni podatka

Če se ne motim, so tiste omejitve, če nimaš računalnika in telefona v isti mreži. Sem si pravkar prenesu 180MB velik zip file na telefon

No to je pa možno, ker imam komp povezan s kablom, telefon pa preko wi-fi. V mojem primeru drugače pač ne gre.
ni podatka

PrimozR ::

noob96 je izjavil:

no potem bom pa verjetn počakal na nexus 5, ker bo konec leta štirica že kar malo zastarela za nakup

Po kakšnih kriterijih že?

EDIT: cmon ppl, v rokah imate najboljši telefon trenutno na trgu (ja, IMO boljši od One in SGS 4, ravno zaradi AOSP ROMa in updejtov), vi pa snajate, da bo zastarel... Ko je prišel Nexus 4, je bilo splošno mennje, da za lastnike Galaxy Nexusov menjava ni smiselna, da je zadeva še vedno dovolj dobra. Menjava štirke bo smiselna čez leto in pol, ko pride 6. generacija. Takrat bodo pa res nekoliko večji premiki v zmogljivosti. Čeprav po drugi strani smo zdaj dosegli manjšo izravnavo, zasloni so 720p in 1080p (razlike praktično ni, smo že na tako visokih DPI-jih, da se težko vidi), imamo quade (čeprav bi bili v telefonih boljši hitrejši dual core proci). Okej, RAM bo rastel stabilno, baterije pa bistveno samo z revolucijo. Ki pa je v dveh letih itak ne bo.

Kupi zdaj in se ne sekiraj. Uživaj raje v hudem telefonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Halfdead987 ::

EDIT: cmon ppl, v rokah imate najboljši telefon trenutno na trgu (ja, IMO boljši od One in SGS 4, ravno zaradi AOSP ROMa in updejtov)

Ni res.
Pa na ločljivost si pozabil.

Bo zastarel. Tudi stara Nexusa sta.

Če bo imel Nexus 5 FullHD,se definitivno splača čakati.

Mavrik ::

noob96 je izjavil:

mislite da lahko pričakujemo petico na googlovem I/O 15. maja?

Skoraj gotovo ne.

noob96 je izjavil:

Androida 5 to leto skoraj zagotovo ne bo.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

damjan1980 ::

zdaj nevem ali ste tukaj res samo ultra geeki ki si merite qurce z jedri in ppiji, ali pa vam manjka malo zdrave pameti. Dejstva so taka da se stari nexus (galaxy nexus) poseka v delovanju vse aktualno kar je na trgu, razen seveda najmocnejsih (sgs4, one,...). Vi pa o zastarelosti nexus 4? Kaj so tablete komu popustile slucajno?
Sam sem menjaval na 1 leto, zdaj ko imam starega nexusa, ne cutim najmanjse potrebe da bi ga menjal za nexus 4, ceprav ga dobis ze za 370 brez vezave.

kpkp ::

Mavrik je izjavil:

Google ima ponavadi 2 "eventa" na leto, torej so možnosti za KLP v letu 2013 še precej dobre. Z novim nexusom bi komot predstavili še KLP, kot se je že zgodilo v preteklosti.

damjanll ::

Se en teden pa bomo izvedli...

Nexus 4 pa vsekakor ni zastarel in tudi ne bo se naslednja 2 leta.

bdoxx ::

odvisno kako gledaš na to zastarel, na trgu so telefoni z boljšo resolucijo, bolšim procesorskim čipom, grafičnim čipom, več internega pomnilnika, večimi sinzorji v telfonu.... bla bla bla, in ja po tem takem je ''zastarel''

Halfdead987 je izjavil:

EDIT: cmon ppl, v rokah imate najboljši telefon trenutno na trgu (ja, IMO boljši od One in SGS 4, ravno zaradi AOSP ROMa in updejtov)

Ni res.

Ti mal trollaš

bdoxx je izjavil:

odvisno kako gledaš na to zastarel, na trgu so telefoni z boljšo resolucijo, bolšim procesorskim čipom, grafičnim čipom, več internega pomnilnika, večimi sinzorji v telfonu.... bla bla bla, in ja po tem takem je ''zastarel''

super, res impresivno. Zdaj pa vzemi v roke nexusa in enega tega super nabildanega in povej kateri lepse dela, ali pa ce recimo opazis razliko?
Znano dejstvo je da recimo galaxy nexus ob precejsnji podhranjenosti dela lepse in hitreje kot sgs3. Hmmm....wonder why...

kpkp je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Google ima ponavadi 2 "eventa" na leto, torej so možnosti za KLP v letu 2013 še precej dobre. Z novim nexusom bi komot predstavili še KLP, kot se je že zgodilo v preteklosti.

Maš prav, vse sicer kaže da nam bodo drugi teden pokazali JellyBean 4.3, ki bo najprej padel na N7 in N4. To se mi zdi, da močno zmanjša verjetnost da bo petka sploh to leto. Osebno me sicer ne moti to kaj preveč, če bodo le dovolj stvari popravli in nadgradili :)

Prav tako se mi zdi da je za nov Nexus telefon še prezgodaj... v končni fazi je trenutni model postal splošno dobavljiv manj kot pol leta nazaj. Verjetno konc leta z dobavljivostjo 2014.

Halfdead987 je izjavil:

Ni res.

To je ves point, med 720p in FullHD na 4,5 do 5 colah praktično ni razlike, ker je že pri 720p pika majhna od ločljivosti očesa. Torej je 1080p bolj slaba nadgradnja. Je pa kul za amrketing, več kot očitno.

damjan1980 je izjavil:

zdaj nevem ali ste tukaj res samo ultra geeki ki si merite qurce z jedri in ppiji, ali pa vam manjka malo zdrave pameti. Dejstva so taka da se stari nexus (galaxy nexus) poseka v delovanju vse aktualno kar je na trgu, razen seveda najmocnejsih (sgs4, one,...). Vi pa o zastarelosti nexus 4? Kaj so tablete komu popustile slucajno?
Sam sem menjaval na 1 leto, zdaj ko imam starega nexusa, ne cutim najmanjse potrebe da bi ga menjal za nexus 4, ceprav ga dobis ze za 370 brez vezave.

Jah tebi se bo morda čez slabo leto že splačalo menjati za petko, ampak samo in le, če boš želel najnovejši update Androida in bodo, kot je do zdaj praksa, pri Googlu odrezali updejte Galaxy Nexusa (nekako po dveh letih obupajo, vsaj do zdaj so z Nexus One in Nexus S).

Mavrik je izjavil:

noob96 je izjavil:

mislite da lahko pričakujemo petico na googlovem I/O 15. maja?

Skoraj gotovo ne.

noob96 je izjavil:

Urlpls, navsezadnje se ga je pričakovalo na I/O, zdaj je pa to postal le 4.3 Jelly Bean :/

Mavrik je izjavil:

kpkp je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Maš prav, vse sicer kaže da nam bodo drugi teden pokazali JellyBean 4.3, ki bo najprej padel na N7 in N4. To se mi zdi, da močno zmanjša verjetnost da bo petka sploh to leto. Osebno me sicer ne moti to kaj preveč, če bodo le dovolj stvari popravli in nadgradili :)

Prav tako se mi zdi da je za nov Nexus telefon še prezgodaj... v končni fazi je trenutni model postal splošno dobavljiv manj kot pol leta nazaj. Verjetno konc leta z dobavljivostjo 2014.

Jaz na predstavitev Nexus 5 ali kakorkoli že bo 5. generacija ciljam na eltošnji oktober oz. november. Navsezadnje je bil točno to nekako timeframe predstavitve Nexus S, Galaxy Nexus in Nexus 4. Nexus One je izšel nekoliko kasneje. Je pa res, da je bila pri štirki jeba z dobalvjivostjo in je efektivno telefon morda v očeh kupcev kak mesec ali dva mlajši.

Zgodovina sprememb…

PIPI kako so zapustil update? A ni ravno to čar Nexusa da dobiva redne update?

Jah seveda je, sam nekje je potrebno potegniti črto. Nexus S je kot zadnji update dobil mislim da 4.1.x, Nexus One je pa imel kao premalo prostora, da bi lahko nanj portali ICS. Sodeč po neuradnih portih za Desire, ki je v bistvu enak telefon, je to v bistvu res (nujno je bilo imeti EXT particijo na SD kartici, ROM je imel pol nepotrebnih funkcij odstranjenih, itd.). Za ilustracijo, za Nexus 4, ki ima v bistvu precej skop ROM v primerjavi s tovarniškimi romi Galaxy S3/4, HTC One (X) in podobnih, ima ZIP file ROMa velikmislim da okrog 400 MB. Desirov je bil brez Google Apps okrog 100 MB za efektivno enako verzijo Androida, z Gappsi pa nekih 150 do 200 MB. Za Nexus 7 pa ROMi pridejo težki IIRC tudi prek 500 MB.

Torej lahko računam da bo 3 leta sigurno update dobival?
By the way, se da kje pri nas dobiti zaščitno folijo za spredaj in zadaj? Na teli foliji ki sem dobil ob nakupu (je že bla na mobiju) mi grejo tiste oznake na žiuce spredaj (+ - in za vklop), to je na foliji-na displayu narisano

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

KoMar- ::

Ne, ne bo dobival. Kar poglej Nexus S.

Dude, kako ti podatek, da Google daje ven updejte 2 leti, da misliti, da jih boš dobival 3 leta?? o.O

EDIT: na telefonu nosiš okrog stock folijo? Resno no ljudje, kaj je z vami, zadeva ima Gorilla glass. V dveh letih bo imela prasko, dve, to je pa to. A mate telefone za uporabljat al za gledat?!

Zgodovina sprememb…

PrimozR je izjavil:

Dude, kako ti podatek, da Google daje ven updejte 2 leti, da misliti, da jih boš dobival 3 leta?? o.O

EDIT: na telefonu nosiš okrog stock folijo? Resno no ljudje, kaj je z vami, zadeva ima Gorilla glass. V dveh letih bo imela prasko, dve, to je pa to. A mate telefone za uporabljat al za gledat?!

Js sm mislu da jih bo vedno dobivu (dokler bo mobi sposoben poganjat). Pol je res isti k**** če vzameš S3 naprimer...ker bo tut 2 leti mel update pol pa ne več.

Ja sory ker malo bol pazim na telefon kot ti -.- in ja telefon uporabljam, zato pa rabim folijo, če bi ga gledal samo potem nebi potreboval folije;)
Vseeno prosm za odgovor, kje bi lahko dobil zaščitno folijo pri nas za spredaj in zadaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Js sm mislu da jih bo vedno dobivu (dokler bo mobi sposoben poganjat). Pol je res isti k**** če vzameš S3 naprimer...ker bo tut 2 leti mel update pol pa ne več.

Zadnja posodobitev za Galaxy S je 2.3.6. Zadnja posodobitev za Nexus S je 4.1.2. In to ti daje misliti da je isti "k" in da bo se v prihodnje Samsung s svojimi Galaxiji boljše obnašal? Navsezadnje niti precej močnejši S2 ni posodobljen dlje kot prastari Nexus S.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

tocno tako in google ne daje ven updejtov za stare modele takrat, ko hardwersko vec ni mozno oz. smiselno, konkurenca pa dela to cisto iz marketinskih namenov. Ostanes na starem softweru in se lahko jeb** in si prisiljen kupit novega

Ne, ni isti k, kar je rekel Mavrik in update boš pri Nexusu v teh dveh letih praktično zagotovo dobil. Pri Samsungu pa nikoli ne veš, kaj jih bo pičilo.

Kdo je pa rekel, da jaz ne pazim telefona? Seveda ga, ampak nekje je pa IMO potrebno potegniti črto no. Če nočeš nobene praske po dveh letih ga pač pospravi v škatlo. V resničnem svetu se pa nesreče dogajajo, po mojih izkušnjah še najbolj ko je telefon nov (in ko poškodbe najbolj bolijo) ter ko je že res star, ko ti je morda že rahlo bolj vseeno.

EDIT: ne vem kje dobiti folijo, ampak na ebayu zagotovo. Jaz mam tule še tri iz paketa šestih za zadnjo šipo, ki jih nisem uporabil. Zadeve enostavno nisem uspel nalepiti brez mehurčkov... Zdej se pa pač ne sekiram.

Zgodovina sprememb…

Ja dobr no, teb so folije bedne men pa ql...kaj nej zdej? Raj imam zavarovano kot pa nič. gorilla glass je tut sranje k pesek kamot spraska, če maš pa folijo maš pa dodatno zaščito. Pa kaj te mot folija, sej je prozorna lol:D

Me pa zanima, a je možno na N4 skriti tisti spodnji bar k so 3 gumbi? Naprimer v igrah me ful moti. Sam me zanima če se da to narediti brez rootanja

Brez roota ne moreš skrit...

Paranoid Android s Pie controls.

pie controls so pred kratkim tudi v cm10.1 dali

FlyingBee ::

folije so "so too 2007" ko je bil Gorilla Glass še v pleničkah

Naj bojo...itq me ne ovira k je prozorna in se je ne vidi, če maš v žepu slučajno kak mini kamnček (ker se mi je že zgodilo) se ti lahko gorila hitro spraska...če maš pa folijo pa lahko to preprečiš;)

boogie_xlr ::

Update? Upam da so popravili mediaserver bug, ki je žrl baterijo. Sem mogu odstranit vso glasbo dol.

boogie samo m4a fajle odstraniš pa ni več problema, preverjeno. Priporočam solid explorer (oz. verjetno katerikoli raziskovalec), v rootu pač napišeš .m4a, označiš vse zadetke in zbrišeš ;)

PrimozR je izjavil:

boogie samo m4a fajle odstraniš pa ni več problema, preverjeno. Priporočam solid explorer (oz. verjetno katerikoli raziskovalec), v rootu pač napišeš .m4a, označiš vse zadetke in zbrišeš ;)
Točno to sem tudi naredil, vendar potem, ko sem že zbrisal vse .mp3 dol in še ni pomagalo. Kriv je bil nek .m4a, ki je bil poimenovan nekako "*hangout*ringtone" hangout_ringtone.m4a in se nahaja v /sdcard/Notifications/. Vemo, čigavo bi lahko bilo to? :))

Zgodovina sprememb…

Evo, pa se je spet pojavu ta file gor, in se mi je mediaserver spet zaciklal ter je med porabniki na vrhu seznama.
File je rahlo drugače poimenovan, in sicer "hangout_dingtone.m4a", nahaja pa se na isti lokaciji.
Sedaj bom dal .nomedia datoteko gor zraven problematičnega .m4a, če bo kaj pomagalo.

boogie vemo. Pa Facebook_pop.m4a maš tut ;)

Čeprav zanimivo, men hangout m4a ne povzrča problemov, vsaj mislim da ne, no.

.nomedia file je rešu problem, najbrž pa je napravil tudi novega: grem Settings->Sound->Phone ringtone in je prazno, označim lahko samo None, pri Default notification sound pa lahko poleg None označim le tistega, ki ga imam v /sdcard/Notifications/, drugih pa nimam.

Sem potegnu cel paket originalnih alarmov ringtonov in notificationov in jih dal v že obstoječe in prazne namenske mape na sdcard. V vsaki od teh map je tudi .nomedia file. Po rebootu so bili ringtoni in notificationi že nastavljeni na prvotnih nastavitvah, kot sem imel pred bugom.

Kaj mam sam js tako smolo...igram Critical Strike Portable, grem iz igre...telefon zašteka, ne morem nič -.- ekran je črn ampak osvetljen...spodnjih gumbov ne vidim, če pritiskam/držim gumb za ugasnit ni nič. Je kaka rešitev? Glede na to da nima odstranljive baterije je jeba tole

damjanll ::

Si probal drzat power gumb 10 sekund?

sem zrihtal. Hvala

Danes dobil slušalke, hvala uporabniku JayKay 8-)

JayKay ::

ql. upam da noben ne bo imel reklamacij :)
««
18 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674564831 (186862) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495956 (4681) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024271 (20728) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531384 (24352) Assass1n

Več podobnih tem