Forum » Šola » Pavziranje
Pavziranje
majselx ::
Letos pavziram 2. letnik na FERI-ju, po novem zakonu pa morajo pavzerji za opravljanje vsakega predmeta plačati 224€. Lani sem prejemal državno štipendijo, kar pomeni, da če letos ne naredim letnika, moram štipendijo vračati. V obeh primerih je znesek visok, tako da ne vem kaj se mi najbolj splača...
freesty ::
224€? Res? Oo
Lani je sosolc pauziral je dau 30€ za izpit. Zdaj pa so dal na 224€? Skor ne verjamem:S
Lani je sosolc pauziral je dau 30€ za izpit. Zdaj pa so dal na 224€? Skor ne verjamem:S
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Skladno s 14. členom Navodil o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Mariboru so študenti brez statusa, ki želijo dokončati študij ali opravljati posamezne obveznosti iz javnoveljavnega študijskega programa, dolžni plačati stroške posameznih neopravljenih obveznosti v skladu s postavkami tarifnega dela cenika UM za opravljanje posameznih obveznosti.
V primeru, kadar posameznik še nima opravljenih obveznosti, potrebnih za pristop k izpitu (npr. seminarjev, vaj, ipd.), se mu zaračunajo stroški po postavki izvedba predmeta z izpitom.
Skladno s tarifnim delom cenika UM je strošek izvedbe predmeta z izpitom 224,25 EUR.
Narediti moram 6 izpitov, kar je 1344EUR, vendar vseeno veliko. Zanima me ali obstaja sploh še kakšna druga možnost...
V primeru, kadar posameznik še nima opravljenih obveznosti, potrebnih za pristop k izpitu (npr. seminarjev, vaj, ipd.), se mu zaračunajo stroški po postavki izvedba predmeta z izpitom.
Skladno s tarifnim delom cenika UM je strošek izvedbe predmeta z izpitom 224,25 EUR.
Narediti moram 6 izpitov, kar je 1344EUR, vendar vseeno veliko. Zanima me ali obstaja sploh še kakšna druga možnost...
Rad bi ga dokončal. Poleg tega pa je preveč denarja šlo za stanovanje itd. da bi zdaj odnehal.
vorantz ::
Aha ja to pa pol. Izpit stane okol 36€ mnde. Takda ce si hodu v letnik moras tak sam se na izpit. Takda placas sam 36€ ne pa vseh 224...
Ja, samo nimam opravljenih vaj. Pri dveh predmetih mi recimo 1 vaja manjka, tako da res ne mislim plačati 450€ za 2 vaji.
Pa ti samo pojdi na vaje, pozanimaj se kdaj imajo redni vaje, pojdi do profesorja pa rec, ce lahk hodis zraven na vaje... Mislim se nic ne znajdes. Ko bos mel pa vaje opravljene pa pejt na izpit, pac placas 35€.
tx-z ::
Sej študentje so vedn bl tupasti....Znajdejo se nč več, razmišlat tut ne znajo :D
Ponavad se da s prfoksom zment kko drgač tut, da ne delaš lih uradno vaj..Če si pavzer pa vaje še potekajo, se pač zmen da bi hodu še zravn kjer je plac..in nardiš vaje; izpit pač plačaš. Če se pa vaje ne izvajajo več (ni več predmeta,/,...) pa spet stop do prfoksa pa povej problem in probi najdt rešitev..
Ponavad se da s prfoksom zment kko drgač tut, da ne delaš lih uradno vaj..Če si pavzer pa vaje še potekajo, se pač zmen da bi hodu še zravn kjer je plac..in nardiš vaje; izpit pač plačaš. Če se pa vaje ne izvajajo več (ni več predmeta,/,...) pa spet stop do prfoksa pa povej problem in probi najdt rešitev..
tx-z
vorantz ::
Kolikor vem se vodi evidenca vsega skupi
Nisi plačal -> ne moreš uradno nrdit vaje -> ne moreš pol kurca nič
Recimo, če je nujna prisotnost na vajah.
Prisotnost lahko potrdijo tisti, ki so na spisku...nisi plačal nisi na spisku in ne moreš nič
Nisi plačal -> ne moreš uradno nrdit vaje -> ne moreš pol kurca nič
Recimo, če je nujna prisotnost na vajah.
Prisotnost lahko potrdijo tisti, ki so na spisku...nisi plačal nisi na spisku in ne moreš nič
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vorantz ()
Pametni ste eni ja...
Vljudno Vas prosim, da na seznamih vpisanih študentov preverite ali vaje obiskujejo študenti brez statusa in takšne študente napotite v Referat za študentske zadeve, kjer bodo podpisali izjavo o plačilu stroškov.
Mail od asistenta, ki sem ga vprašal, če moram vseeno plačati, glede na to, da mu samo moram poslati vaje prek maila:
Spoštovani,
V kolikor nimate statusa, bo morda tako. Glede plačil se natančno pozanimate v referatu.
Lep pozdrav.
Vljudno Vas prosim, da na seznamih vpisanih študentov preverite ali vaje obiskujejo študenti brez statusa in takšne študente napotite v Referat za študentske zadeve, kjer bodo podpisali izjavo o plačilu stroškov.
Mail od asistenta, ki sem ga vprašal, če moram vseeno plačati, glede na to, da mu samo moram poslati vaje prek maila:
Spoštovani,
V kolikor nimate statusa, bo morda tako. Glede plačil se natančno pozanimate v referatu.
Lep pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: majselx ()
Phantomeye ::
Pametni ste eni ja...
Spoštovani,
Lep pozdrav.
Vse kar prebereš na slo-techu so nasveti/ideje in ne v kamen vklesana dejstva. Če je na vašem faksu tako, je to izključno tvoj problem :)
Blinder ::
Sej študentje so vedn bl tupasti....Znajdejo se nč več, razmišlat tut ne znajo :D
Pravila so vedno bolj stroga. Nekaj zaradi bolonjca nekaj zaradi države, ki varčuje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
SuperVeloce ::
Letos pavziram 2. letnik na FERI-ju, po novem zakonu pa morajo pavzerji za opravljanje vsakega predmeta plačati 224€. Lani sem prejemal državno štipendijo, kar pomeni, da če letos ne naredim letnika, moram štipendijo vračati. V obeh primerih je znesek visok, tako da ne vem kaj se mi najbolj splača...
Pozdravljen, kako si zadevo rešil?
V ceniku univerze v MB je bila cena za izvedbo vaj z izpitom za pavzerje tudi prejšna leta, vendar tega ni nihče upošteval... do letos očitno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanja glede pavziranjaOddelek: Šola | 2994 (2765) | Uranij |
» | FRI, neuspešno leto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 36113 (31195) | bluefish |
» | vpis na FERiOddelek: Šola | 6434 (4036) | Dejan0 |
» | Spet 1000x preguran FRIOddelek: Šola | 4232 (3557) | Terman |
» | FE Prestop iz UNI na VSŠOddelek: Šola | 5770 (4853) | stalker |