» »

vpis na FERi

vpis na FERi

danielka84 ::

zanima me nekaj, vpisal sem se na feri in prvo zeljo sem dal rac drugo elektro. Dobil sem obvestilo, da nisem mel dovolj tock in dobil sem drugo zeljo;( bil sem preprican da bom prisel na rac. drugo sem pa dal kr tak za vsak slucaj. In sedaj mi to NIKAKOR ne odgovarja:\ Naredu sm sredno racunalnisko, sedaj pa da grem cist nekaj drugega pa mi ni vsec ker me niti ne zanima. (ceprav sem dal kot drugo zeljo)8-)
No zanima me ce bi se lahko na kaksen nacin prekotal na raunalnistvo? nebi pa rad zapravil solskega leta. Glede na to da je to na isti fakultetiin ni potrebno se izpisat?/vpisat? ?

Ker sem razmisljal da ce si ne pridem na rac, da se bom izpisal in grem delat al pa nekaj, ker tole elektro mi ne disi najbolj.

hvala
ni-da-ni

DarwiN ::

na tem faxu je vse bolj po kavbojsko narejeno, idi tja na referat in jim gnjavi,pa mati naj kliče tja in naj se malo zaštuli, bodo jo bolj resno vzeli kot če bi ti poklical :D

Je pa res zelo kavbojski fax, vsako leto veljajo drugačni standardi, kak veter pihne si pado ali si naredo ,isto zna bit pri vpisu..

Tako da, gnjavi jim, prosi jih,vsekakor pa ne odnehat takoj..se te bodo usmilili in imel boš vpis nekje 10. oktobra !

V najslabšem primeru pa narediš tiste izpite kateri so isti kot na računalništvu,drugo leto se ti pa prenesejo, vmes pa "delaš al pa nekaj" letos...MAT 1 ,Programiranje 1....mogoče še kaj..

danielka84 ::

hm... torej zaj pred prvim se grem vpisat na elektro potem pa grem zaprosit al kako/?
problem je ce bi bil drugo leto sploh sprejet, ker potem bi me dali v vrsto z drugimi in kot zanimanje za racunalnistvo narasca in omejitrv bo vecja in spet nebom sprejet, tak da tist odpade za drugo leto.
kaj je pa s tistim da lahko 1x spremenis smer al program al kaj, na strani sem zasledil da imas kao nek bonus?
ni-da-ni

DarwiN ::

Če res nimaš niti najmanjšega namena študirat elektrotehniko potem ne vidim smisla zakaj bi se vpisal letos na elektro..če se pa vpišeš in naslednjo leto seveda lahko spremeniš smer, vendar se ti to šteje kot da bi ponavljal in v prihodnje nimaš več te možnosti..
Nima se ti smisla vpisat na elektro samo zato da boš imel status, potem je dost boljše da si eno leto brez statusa, torej da pavziraš.
Nevem, kolk jaz poznam ta fax ti lahko 99% zagotovim da boš sprejet na računalništvo, vendar to pomeni da se na elektro ne smeš vpisat za rezervo kot backup....
kot sem ti rekel ,gnjavi in prosi na referatu, največjo šanso imaš ob zadnjem vpisu, mislim da je vsako leto 10. oktobra...

Kolk te jaz razumem je tako najboljše, izgubit nimaš kaj ,če te pa do 10 oktobra nikakor ne sprejmejo na računalništvo (v kar nikakor ne verjamem,je pa možno), pa pavziraš....
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

danielka84 ::

ok, danes sem bil tam in ko sem prisel tja je blo not ene 100 folka ki so cakali pri okencu referata in tudi nisem potem cakal... bom sou u3. Ni mi pa jasno kak se lahko to dogovoris tam z ono delavko pri okencu, a ni to taksna zadeva o kateri bi se moral menit za zaprtimi vrati. ...mislim tam kr en folk, pa glasno vse skup?! Nevem meni se zdi debilno tam na okencu nekaj tezit ce te sprejmejo ...:\
imajo mogoce kaki back-door?>:D ?
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

MortalL ::

Back door pomeni, da priseš izven delovnih ur, pa res lepo lepo prosis, da mas pac neki problem. Pol pa je od nje odvisno, ali te sprejme ali te pa napodi in ti rece, da kratkomalo pridi v uradnih urah...Samo trenutno imajo dela cez glavo, tako da obstajajo velike moznosti, da bos kr na uradne ure mogel cakat. Pa danes je bil vpis za vse, ki so dali prošnjo za napredovanje in so bili sprejeti, tako da ju3 ne bi smelo biti taksne guzve vec.
Pa vso sreco!
BTW: Elektro tui ni tako slabo :))

DarwiN ::

Vsekakor lahko skočiš pri vratih noter na referat, vendar so "babe" vse prej kot prijazne. Na okencu se je res težko kaj zmenit , zato pa naj mati pokliče in jih prosi. Vsekakor pa bodo meli več posluha takrat ko bodo že tile prvi vpisi mimo in ne bo več takšne gužve.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

TBit ::

Ja probi pri vratih, una takoj naravnost (zravn referata) ... mislm da ma ona čez te sprejeme (ka0 glavna te sluzbe). Sam bodi pripravljen "trucat" k drgač te bo takoj odslovila :D . Pa jo upaš ce se morš dat kak zahtevek, pa če se bi slučajno dal, pa pod kakimi pogoji, .... Glavna beseda: je utrujanje. Mogoče ti rata, sam res ne vem kako je stem.

dëych ::

mogoč bom mal off-topic...:8) Sm zanima me kako je s temi tretjimi prijavnimi roki.A moraš sam poslat pisno prošnjo na željen faks, al dobiš v knjigarni kakšne prijavne pole?


Lp
:)

dejc2 ::

Pomomjem ne bo nič iz tega, da boš ti tam nekaj prosil, če maš pike maš če ne ne, pa to ni od tistih delavk odisno, za njimi je šu kup administriacije itd,... tist folk k je bil pa ta pa je čakal na vpisaval v naslednji letnik :D, pa to bo sedaj vrjetno kar cel tedn :D

Lp Dejč
http://www.potovalka.si

danielka84 ::

hja, sem danes sou back door, pa sva se lepo pogovorila, pa mi je rekla da mi predlaga naj dam prijavo za tretji rok.;(, vendar pa je veliko moznosti da izgubim se VS elektro kamor se lahko vpisem do 30.9, ker drugace smatrajo kot da sem odstopil in se tisto mesto prenese v tretji rok.
tak da nevem kaj naj.?
mogoce da se mati tja poklice pa malo zagnjavi.

Se imam pa eno varjanto samo nevem ce je izvedljiva. Prijavim se na Elektro VS in cez pol mesca zaprosim za preusmeritev na Rac VS, zaradi takih pa takih razlogov, da sem prvotno planiral rac. in da mi sedaj nikakor ne gre in me poklic tudi ne privlaci najbolj... ?:\

zaj ce se lahko sploh kaj takega izvede, ima kdo izkusnje?

hvala
ni-da-ni

TBit ::

ejga kva je s tabo... zakva pa nis že une vprašu ? :\ ( čene pa se enkrat do nje :D )

danielka84 ::

emm:D
a to lahko vprasas referata kak bi ti fakulteto okol prinesel da bi blo dobro zate ?:\ nevem no...:\
ni-da-ni

Bob Rock ::

ja, lahka...se pa jih ne prenasas okol, ampak bi pac rad tja priso. Ti bo cist lepo razlozla.
Sam pomoje da ne gre se sred leta prepisvat...no, vsaj js se nisn slisu za kej takiga, pa sn ze 5 let na faksu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

madviper ::

A nista prva letnika na rač in ele VS enaka?
Mislim, da so enaka predavanja (večinoma jih majo taknotak skupaj).

Zaka pa nisi šel na UN? Tam pa so vse sprejeli, ker ni blo omejitev?
Al si sam poklicno maturo naredo (bi ja še naredo 5. predmet)?

Fajn zrihti :)) ! Pa se vidmo!
I'd like to do something crazy!

Bob Rock ::

nista enaka, pa nobeno predavanje ni skupi (no, vsaj ko sn js bil prvi letnik ni blo)

Ch4N93 ::

Ni nam lahko...

Bob Rock ::

edin matematka je ista, pa se to niso skupaj predavanja. Kak bos spravu 400 al pa 500 ljudi u eno predavalnico (na zcetku ko se vecina hodi na predavanja).

danielka84 ::

Stvar je taksna da imajo baje letos nek drug sistem kot so ga meli prejsnja leta... sedaj baje nemorejo kr tak sprejet se koga zraven ker jim ne dajo dnarja za dodatnega studenta (buče?) :\

Sicer sem naredo peti predmet + poklicna matura, vendar sem zelel prit na VS in ne UNI, torej sem dal UNi drugo zeljo in ker nisem bil sprejet na VS, pol pa je ze bil UNI poln ker ni blo omejitve.
bil sem 2x na referatu pa mi je zmeraj isto rekla, da imajo drugacni sistem in nemorjo kr tak enega se sprejet, kot so lahko do sedaj (buče?):\ no pol sem se se menu z enim tam na vrhu bolj, ki je na pedagoski fakulteti in mi je tudi pritrdil da bi naj blo to res.

No potem nisem mel vec izbire ker sem se mogo vpisat do 30. na elektro drugace bi mi se tisto vzeli...

Tak zaj sem vpisan v VS E, pa bom videl kak bo kaj. Stipendijo sm dobil>:D (oz. o bom) pa se status imam. Ce mi ne bo zanimiva smer, bom pac naredu matematiko (vsaj nekaj) in drugo leto se preusmeru na VS RAC. Drugace pa mi on iz pedagoske svetoval da po kaksnem mesecu studija zaprosim za preusmeritev, ces da bom zgubil eno leto in da mi elektro nikakor ne gre oz ugaja.

bomo videli kaj bo iz tega.

pa drugace VS E je tezak program? Malo sem gledal predmete pa me zanima ce so osnove elektrotehnike zajebane? pa fizika?;(
ni-da-ni

Tilen ::

Kako pa je s stipenidjami potem ko si na faksu? Kako jo pridobis? Kaksne pogoje rabis?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

glinik ::

Tako kot je rekel Darwin, ti samo guši in gnjavi. Mi smo stari mački FERIja.

Matematika ni teška če se vsedeš zraven in jo naštudiraš, enako velja za fiziko :D . Saj študiraš, da nekja naštudiraš! Nobena šola ni kr tak, seveda je ena lažja druga težja, ampak tak je to ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

flipflop ::

Lahko kdo pove kako je s tole športno vzgojo? Sem gledal tiste termine in v času ko je nogomet imam predavanje, na košarko ali kaj drugega pa ne bi rad hodil. Sorry za offtopic0:)

glinik ::

He he navadi se, saj si na faksu. Zdaj si odrasel in moraš spejemat "velike" odločitve, npr. kam boš šel na športno vzgojo :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Ch4N93 ::

glede matematike:
pri matematiki I in II ni nekega problema, saj je asistentka ki ima vaje zelo v redu (Jasna Strnad) - se da tudi njene zapiske sposodit in skopirat ce npr. "upraviceno" manjkas (ti ni) na vajah, pa tudi pred kolokviji namigne glede tipov nalog

pri mat III pa je asistent peterin, za katerega pa je skoraj skoda besed (od tega da ga ni na vaje, ker je prejsni dan popival, do neocenjevanja kolokvijev/izpitov - tip si dejansko izmisli procente, naloge sploh ne pogleda...)

sicer pa tebe mat III tak ne zanima, ce se mislis prepisat

glede osnov elektrotehnike pa lahko samo pohvalim Orgulana, ki je za moje pojme res car. tip res obvlada, imas pa ga za predavanja in vaje

tolko zaenkrat...
Ni nam lahko...

Tilen ::

Pa ne dobite potem v vpogled teh kolokvijev? pa saj ne more kr tak to ali? :) >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ch4N93 ::

sicer pa copy/paste iz feri foruma:
Nekaj o "krivici" na našem faksu.

Iztok Peterin (Numerična matematika)

Pazite tole. 5x sem šel na pisni izpit + kolokviji.
1. kolokvij 49%
2. kolokvij 46%
Grem Peterinu in ga vprašam, kaj je bilo narobe. Se on nekaj časa premetava po stolu nakar reče, da rpimerov nisem rešil, kot je on pričakoval. (Dobro, se zogdi si rečem)

1. izpit (učim se površno) in pišem 30 % - OK. Nisem se učil in nisem naredil - pošteno
2. izpit (učim s kot nor okoli 10 dni) in pišem okol 35% - OK sem se učil ampak očitno premalo. Bo drugič bolje - pošteno
3. izpit (učil sem se skoraj cel avgust. Znal sem reštii vse primere iz vaj in 90% primerov iz kolokvijev in prejšnjih izpitov)
Pridem na izpit, kjer rešim vse 4 naloge - rezultat 42%. Razkačen grem k Peterinu. Skupaj pregledava test.Nakar mi sestavi lestvico procentov (-5% pri vsaki nalogi, ker si računal na CASIO kalkulator jaz pa na HP (in gre za drugačen način računanja in najini rezultatui niso enaki), -5% pri vsaki nalogi, ker si se zagatovo kje zmotil (Ni pa rečeno, ker nisem pogledal ampak po navadi je tako) Potem sem ti pa dal pri 2. in 3. še minus 10 oz. -8 %, ker se mi je zdelo, da si prepisoval!!!) - a je to pošteno??? Počakajte na nasldnji rok
4. izpit (s5 se učim ko nor znam vse pridem na izpit in) pišem 45% Sedaj pa pazi tole. Rešil sem vse 4 naloge na 5 straneh in pol. Od tega sem imel samo na 1(!!!) strani eno kljukivo pri podatkih in en križec tam nekje pri imenu, zraven pa cifro 45%. Nakar greva skozi test in mi tip reče: Hja, zgleda v redu, sedaj ti ne morem natančno razložiti, kaj je narobe, ker bi se moral malo bolj poglobiti v naloge, za kar pa trenutno nimam časa. Vendar očitno nisi znal dovolj, da bi naredil. A jo to pošteno??? Komu se sedaj godi krivica?
5. izpit: Popolnoma obupan. Vse vržem v kot in grem na pamet kr tak brez veze mal pogledat. Rešim eno nalogo + pol druge naloge in dobim 50%. Kje je logika? Mislim ej, tip dejansko sploh ne popravlja ampak si zmisli oceno!!!


pa se celotna tema: krivice

upam da bodocih studentov na FERI nisem prestrasil :D

da se razumemo: glede mat I in II ter osnov elektrotehnike govorim iz lastnih izkusenj, za mat III pa po izkusnjah drugih

sicer pa se bo po 3.10. _vse_ spremenilo (mogoce)
Ni nam lahko...

Tilen ::

a to feri u mb ? al lj ? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gandalfar ::

v ljubljani je fe in fri

Zgodovina sprememb…

flipflop ::

Me je prehitel:D

No bom vseeno še vprašal glinika glede telovadbe, namreč na forumih od FERI-ja sm prebral da se eni prijavili na nogomet tudi ob drugih terminih? Al je res samo ob četrtkih ravno ob istem času kot uno predavanje?:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Tilen ::

torej mi ze napovedujete prihodnost al kaj :> hjau... :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

glinik ::

Peterin je razred zase ja. Jaz sem znal vse vaje, ki smo jih delali na vajah, pa sem pisal 25%. Nato sem se zraven vsedel in reševal vaje iz knjige Pavlina Mizorij Oblak. Če iz te knjige znaš 40% nalog, potem lahko greš mirno na izpit :D . Za ta izpit sem se vsega skupaj učil kakšno leto ;( . Na koncu mi je le ratalo, da sem pisal 50%. Rokov Kutnjak sploh ne šteje, pa saj je prav tak. Mislim da sem ga rešil recimo 6-ič.

flipflop: Glede telovadbe... pošlji staremu za telovadbo mail in se tako zmeni kako lahko dobiš podpis. Sem slišal (ne me prijet za besedo), da če redno obiskuješ rekreacijo in da je to nekakor evidentirano tud dobiš podpis. Meni se na srečo ni bilo potrebno mučit s takšnjimi bedarijami, saj sem še takrat košarko treniral pa sem takoj dobil neki dokument da imam vsaj 3X tedensko trening. Lahko pa ti mogoče kakšen kolega zrihta potrdilo, da treniraš v nekem XY nogometnem klubu.

Malo se boš že moral znajt, če ne boš hotel hodit na košarko >:D (najbolši šport) >:D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Ch4N93 ::

s telovadbo je problem ker FERI nima svojega ucitla za telovadbo
Izvajanje redne športne vzgoje na UM 2004/05

kot pise tudi na oglasni deski, hodi tja kamor ti najbolj ustreza, ucitelj tako ali tako vodi seznam kdo obiskuje in s katerega faksa je. ta seznam bo potem dal prof. na FERI, in on ti bo dal podpis (ko/ce bodo sploh koga zaposlili), ce ne pa bo objavljeno pri kom se dobi podpis ( lani je bil to prof. Pajtler)
Ni nam lahko...

danielka84 ::

Fajn bi blo ce bi na strani kje pisalo kje in kdaj se dobimo bruci E VS.
Na urniku so neke skupine od 1 do 4. sam k nevem v kateri sm!? pa se to da imamo po urniku sportno vzgojo in se se nismo(nisem) prijavil kam bi sploh hodil... pravtako se niamm gesla za AIPS, kdaj dobimo to?
ni-da-ni

danielka84 ::

torej noben ne ve ob kokih mormo bit u3 tam, pa kje?:\
ni-da-ni

Gandalfar ::

Najboljs da prides kuj bo 8.00. Ker se ne bo nic dogajal zatuli, ce je kdo iz s-tja pa bos sel na kavo. Pa ti bodo razlozili kako se tem stvarem na faksu streze :)

Ch4N93 ::

sem precekiral zdaj BrucUrnik™
kot je videt zacnes jutri s predavanji ob 13h (racunalnistvo),to pa je tudi vse za jutri :))
vaj prvi teden se ni, ponavadi se za le-te zmeni na prvem predavanju, kjer se tudi razvrsti po skupinah
za fiziko ti predlagam da hodis h Grubelniku, za osnove pa k Orgulanu (ce bos sploh hodil)
za matematiko ti ne morem svetovati, ker sem imel za vaje Strnadovo, zdaj pa imata vaje Kutnjak in Tepeh-ova
geslo za AIPS mislim da bi moral dobiti po posti (nisem siguren-vprasaj v referatu)
dostop do racunalnikov si zrihtas pri Potocniku (kabinet ima pri rac. ucilnicah-pa dobro zajemi sapo, ponavadi ima zakajeno da ga komaj vidis :))

sicer pa je prvi dan ponavadi galama, ker vsi bruci polni pricakovanja pridejo na faks ter zbegano gledajo kam bi se obrnili, pa se na vsakem koraku te oblegajo z raznimi knjizicami za bruce, Brucmapami™ itd...

ce gres z avtom pojdi kaki 2 uri prej, ker je kaos.
pazi tudi kako bos parkiral ker je ze dosti (ne)brucov ostalo brez avta (pajek) ali pa so jih pozdravile lisice

aja.. studenti imamo subvencionirano prehrano, sicer je pri vpisu v evidenco vsaj prvi mesec treba doooolgo cakat, ampak se splaca
(to pisem zato, ker veliko brucov sele po novem letu izve za studentske bone)

sicer pa se ne sekiraj, saj bo
kot je napisal en na FERI forumu: prva tri leta je kriza, ko pa prides v drugi letnik pa gre :D

ok dovolj bodi za enkrat...
ce te se kaj zanima vprasaj
LP
Ni nam lahko...

Mirč ::

jaz sem celo naredo mat3 pri peterinu z kolokviji(1.kol 53%;2.kol.47%)je skupaj 100/2=50%,srečo sem mel.:)

p.s.uči se za 100%pa boš pisal 50%(citiral peterina)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()

porkaflik ::

zanima me nekaj, vpisal sem se na feri in prvo zeljo sem dal rac drugo elektro. Dobil sem obvestilo, da nisem mel dovolj tock in dobil sem drugo zeljo;( bil sem preprican da bom prisel na rac. drugo sem pa dal kr tak za vsak slucaj. In sedaj mi to NIKAKOR ne odgovarja:\ Naredu sm sredno racunalnisko, sedaj pa da grem cist nekaj drugega pa mi ni vsec ker me niti ne zanima. (ceprav sem dal kot drugo zeljo)8-)
No zanima me ce bi se lahko na kaksen nacin prekotal na raunalnistvo? nebi pa rad zapravil solskega leta. Glede na to da je to na isti fakultetiin ni potrebno se izpisat?/vpisat? ?

Ker sem razmisljal da ce si ne pridem na rac, da se bom izpisal in grem delat al pa nekaj, ker tole elektro mi ne disi najbolj.

hvala


jaz sem tudi na elektrotehniki VS pa sem dal kot prvo željo rit pa še stalno si želim tja....

pol sma sošolca

bluefish ::

Ja, po štirih letih res. Pajade.

porkaflik ::

kakih štirih letih ?

jaz sem se zdaj prvič vpisal v prvi letnik na fakulteto ! ;)

bluefish ::

Glej, kdaj je bila tema odprta in podan zadnji odgovor.

porkaflik ::

Glej, kdaj je bila tema odprta in podan zadnji odgovor.


aha sem videl !

ti šment nisem gledal datuma pa sem že mislo kako bom zvedel kako se prepisat...

ker jaz bi se tudi rad prepisal iz elektrotehnike v računalništvo in informacijske tehnologije, oboje je mišlen VS of course nimam 5. predmeta naretega žal ;) !

pozna kdo odgovor za letos ali moram odpreti novo temo ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zgodovina sprememb…

pujsek_ ::

A ima kdo kaj materiala še za star sistem Elektrotehnike VS za Kutnjaka/Petrina-MAT3...
Welcome shop.wlan-sat portal...

Dejan0 ::

Zanima me trenutno sem 8. razred pa se odločamo že malo kam bomo šli naprej pa če bi mi lahko odgovorili na vprašanja želim si pa na Feri smer Elektrotehnik. Pa me zanima kakšne so kaj omejitve če se v zadnjih letih bile omijitve kakšen uspeh moraš imeti kaj delate na šoli. Potem pa če mi še lahko malo študenske domove opišete kateri so najboljši če grem na feri kakšne so povezave za internet.

Lp Dejan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pogojno napredovanje v višji letnik - FE

Oddelek: Šola
256208 (5706) AmaranthK
»

FERI-nasveti!

Oddelek: Šola
3011427 (9972) tony1
»

Smeri na FERI

Oddelek: Šola
269010 (7523) LordTado
»

FERI vs FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5517692 (14179) Hardstyle
»

Elektrotehniki vs Računalničarji

Oddelek: Loža
374981 (4377) Old-Death

Več podobnih tem