Forum » Programiranje » [MySQL]Iskanje skupnih fieldov v tabelah v doloceni bazi
[MySQL]Iskanje skupnih fieldov v tabelah v doloceni bazi
KernelPanic ::
Spostovani!
Ali kdo mogoce ve, kako bi v doloceni bazi precesal vse tabele in da bi mi query vrnil vse fielde, ki so skupni vsem tabelam?
Lp,
M.
Ali kdo mogoce ve, kako bi v doloceni bazi precesal vse tabele in da bi mi query vrnil vse fielde, ki so skupni vsem tabelam?
Lp,
M.
Spura ::
Vsem? Vkljucno sistemskim? Sicer ce imas seznam tabel, za katere hoces seznam, ni tezko v sistemskih tabelah dobit seznam skupnih polj. Ker gre za sistemske tabele je tak query odvisen od baze ki jo uporabljas.
keworkian ::
Nekaj v takem smislu
SELECT t.TABLE_NAME FROM information_schema.TABLES t LEFT JOIN information_schema.COLUMNS c ON t.TABLE_NAME=c.TABLE_NAME WHERE t.TABLE_SCHEMA = '<ime_baze>' AND c.COLUMN_NAME = '<ime columna>' GROUP BY t.TABLE_NAME
Obscenities in B-Flat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keworkian ()
KernelPanic ::
Aha hvala, samo jaz ne bi podal parametra ime_columna, ampak samo ime baze, v kateri naj isce. Bom pa zgornjo resitev probal ... In v mislih sem imel samo uporabnisko bazo, brez sistemske ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA EE] Problem java entitet in podatkovnih shemOddelek: Programiranje | 1682 (1457) | Spura |
» | vb mysql dataset updateOddelek: Programiranje | 1235 (1115) | korenje3 |
» | Napaka pri povezavi z bazo - c#Oddelek: Programiranje | 1003 (867) | Mitja Bonča |
» | DataView, DataTable, DataSetOddelek: Programiranje | 1152 (903) | detroit |
» | namizna aplikacija v javiOddelek: Programiranje | 1877 (1390) | urosz |