» »

Vprašanje glede socialne pomoči

Vprašanje glede socialne pomoči

Kurzweil ::

Glede socialne pomoči me zanima sledeča stvar. Kolegica je imela nekje 8 let s.p. in končala v nemilosti, kot marsikdo v teh časih. Sedaj je prejemala nadomestilo a je septembra dobila zadnje nakazilo.
Sedaj končuje diplomo in ima za marec podpisano pogodbo v Švici kot optik (očala ipd.). Ker je ostala brez prihodkov in zavarovanja si bo pač za ta čas priskrbela socialno pomoč.

Na zavod se je že prijavila, na socialni pa se ni mogla, v torek dobi odločbo, ki jo mora nesti na socialno (da je koristila nadomestilo, ki ga moraš če imaš pravico preden greš na socialno), ker pa je v sredo praznik pa se boji, da bo prepozna in da novembra nebo dobila socialne pomoči (kolikor pravi kolega je potrebno vse uredit do zadnjega v mesecu, vsaj tako je bilo še leto nazaj). Tako da me v njenem imeni zanima ali lahko kolegica da vlogo za socialno pomoč jutri, kot prilogo pa tisto odločbo prinese v petek (torek zaprto, sreda praznik, četrtek zaprto, v petek pa šele prvi dan, ko bodo dosegljivi). Nekje sem bral da bo do novemberske socialne upravičena, ampak ji bo dobila nakazano šele začetek decembra (in kasneje tudi 21. decembra), nekje pa berem da do tega nebi bila upravičena, kako je s tem?

Hvala za pomoč, kolegica ima punčko in ni eden tistih lenuhov, dejansko gre prvič po socialno, čez slabe pol leta pa tako gre spet nazaj delat, ženska je v Švici in se v Slovenijo vrača v vsakem primeru za teden, ampak neve ali naj gre danes na pot, ker sicer bi že šla na zavod vprašat, ampak je pač ni tu.

Torej če, da notri vlogo za socialno in ne da pač nekega dokazila, kar so zadnje 3-mesečne izpiske (mimogrede ni presegla tistega, kar je meja socialne, da dobiš pomoč), odločba da je že prejemala nadomestilo in podobne stvari, ampak bo to dokazilo dala še ta teden, bo upravičena do novemberske socialne pomoči ?

Hvala

Kurzweil ::

Verjetno je ta odločba podobna še kakšni, ki se ne tiče samo centra za socialno delo in mogoče tudi ve kdo, ki dela v javni upravi in ima tudi opravka z raznimi odločbami, kako je s tem, če daš notri vlogo in šele kakšen teden za tistim podaš eno od potrebnih dokazil, ali je tisti datum vloge povsem dovolj ali dejansko šele takrat, ko daš vse na mizo svetovalki oz. tistemu, ki tam procesira oddane vloge... ?

Tudi tule nič ne najdem

fosil ::

Mislim da se šteje datum oddaje vloge.
Sicer pa naj vloži, zgubit nima kaj.
Tako je!

Kurzweil ::

Kot pravim, ženska je v Švici in jo zato to tako zelo zanima, da nebo zastonj 2-3 prej hodila sem brez potrebe.
Se pa recimo tudi jaz spomnim, da si recimo za otroške doklade, dal vlogo pa si šele nato nosil potredila o šolanju, vrtcu in podobno, mogoče, da gre tu za povsem drugo stvar, ampak se pa ureja v isti zgradbi... ima še kdo kakšno idejo ?

balkanec ::

Naj poslje po posti priporoceno. Steje se datum ko je oddala na posto po ZUP-u. Kasneje lahko vlogo dopolni.

Zadnje ti izpiske iz banke za mesece pred datumom meseca oddaje vloge. Torej, ce to naredi se oktobra, bo morala (naknadno) se predloziti izpiske za sept,avg in julij.

"Nekje sem bral da bo do novemberske socialne upravičena"... kaj si se prebral.

Socialo bo dobila naslednji mesec po mesecu oddaje vloge. Ce bo poslala oktobra, naj bi jo dobila novembra. Pisem naj bi jo, ker bo(s) presenecen(a) kaj vse ti znajo na Upravi natveziti. Dejstvo, da je punca pridna in nevem kaj se, ji (zelo verjetno) ne bo nic pomagalo.

Kako pa se izracuna visina socialne pomoci?Sem videl vec odlocb v katerih so imeli prejemniki povsem iste "pogoje" a kljub temu trije razlicni izracuni.

Moj nasvet... raje naj se obrne na svicarsko socialo. Sicer pa res nima nic za izgubit ce poskusi, bo vsaj videla kako se izvaja nov ZUJF.
Ti si ziher pozigalec !!!

MadMicka ::

V 38. členu ZSVarPre piše, da pripada od prvega dne naslednjega v mesecu po vložitvi vloge. To pomeni, da če da vlogo ta mesec, ji pripada denarna pomoč od 1.11.2011 dalje.
Vloga se lahko odda tudi nepopolna in če se jo dopolni v roku, ki ga postavi pristojni organ, velja, da je bila vložena že v "prvo", kar je razvidno iz 67. člena ZUPa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17332186 (12980) St235
»

Socialna podpora - nisem upravicen?

Oddelek: Loža
4817721 (13525) Iatromantis
»

Vrnitev socialne pomoči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012977 (9126) Alien123
»

Zavod in sociala (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6913563 (10942) jalovec09
»

Socialna pomoc? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12024552 (19111) shadeX

Več podobnih tem