Forum » Operacijski sistemi » Problem z Mac OSX Lion Recovery HD?!
Problem z Mac OSX Lion Recovery HD?!
izolan ::
Pozdravljeni!
Lani sem kupil Mac BookPro (early 2011, verzija 8,2). Novejši MacBook-om ne priložijo več instalacijskega DVD-ja. Hotel sem instalirati Ubuntu in sem formatiral tudi paticijo Recovery HD. Problem je sledeč, če hočem narediti clean install, morem to storiti preko Recovery HD, kajti v appStore-u ne morem downloadati OSX Lion, ker je prenosnik prišel z že instaliranim sistemom. Recovery HD pa nimam več, ker sem ga zbrisal. Apple ponuje nek Recovery Disk Assistant(ki ti naredi Recovery HD na USB recimo), a glej ga zlomka, ta potrebuje Recovery HD =)
Torej kaj mi je storiti? Ne morem potegniti na novo sistem iz Appstora, z recovery HD si ne morem pomagat, ker ga nimam in orodje ki ga ponuja Apple za narediti recovery HD potrebuje to particijo na disku, da jo samo klonira.
Hmm, mislim da sem zašel v slepo ulico... in to z Applovim prenosnikom za preveč $$$.
Ima kdo kakšno rešitev?
Edino kar se mi ponuja je, da si potegnem nelegalno verzijo OSX Liona, instaliram in nato preko Recovery HD spet instaliram svojo original verzijo.
Lp, Blaž
Lani sem kupil Mac BookPro (early 2011, verzija 8,2). Novejši MacBook-om ne priložijo več instalacijskega DVD-ja. Hotel sem instalirati Ubuntu in sem formatiral tudi paticijo Recovery HD. Problem je sledeč, če hočem narediti clean install, morem to storiti preko Recovery HD, kajti v appStore-u ne morem downloadati OSX Lion, ker je prenosnik prišel z že instaliranim sistemom. Recovery HD pa nimam več, ker sem ga zbrisal. Apple ponuje nek Recovery Disk Assistant(ki ti naredi Recovery HD na USB recimo), a glej ga zlomka, ta potrebuje Recovery HD =)
Torej kaj mi je storiti? Ne morem potegniti na novo sistem iz Appstora, z recovery HD si ne morem pomagat, ker ga nimam in orodje ki ga ponuja Apple za narediti recovery HD potrebuje to particijo na disku, da jo samo klonira.
Hmm, mislim da sem zašel v slepo ulico... in to z Applovim prenosnikom za preveč $$$.
Ima kdo kakšno rešitev?
Edino kar se mi ponuja je, da si potegnem nelegalno verzijo OSX Liona, instaliram in nato preko Recovery HD spet instaliram svojo original verzijo.
Lp, Blaž
Invictus ::
Če imaš licenco, ga lahko snameš kjer ga hočeš.
Ali skopiraš od kolega. Apple tako ali tako nima nobene zaščite pred kopiranjem.
Ali skopiraš od kolega. Apple tako ali tako nima nobene zaščite pred kopiranjem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Jaz sem kupil prenosnika z že inštaliranim sistemom, torej bi moral imeti licenco. Kje ga lahko potegnem, če mi ga na appStoru ne pokaže? Niti s pritiskom option tipke.
Kaj pa dejansko je licenca? Moj account na appStoru?
Kaj pa dejansko je licenca? Moj account na appStoru?
Gandalfar ::
Tole zgleda rabis: http://support.apple.com/kb/HT4718
+ en drug mac ki laufa ML ali Liona ter 13GB+ usb kljucek/disk in kaksen dan dela.
+ en drug mac ki laufa ML ali Liona ter 13GB+ usb kljucek/disk in kaksen dan dela.
para! ::
Mogoče ti znajo pomagat v kakšni Apple trgovini po Sloveniji (istyle, epl ipd). Pokliči in vprašaj.
Ni mi sicer jasno zakaj si gor metal ubuntu, ampak važno, da si le spoznal zmoto.
lp
Ni mi sicer jasno zakaj si gor metal ubuntu, ampak važno, da si le spoznal zmoto.
lp
Death before dishonor!
Saj to sem že gledal, samo potrebujem še enega Maca, da naredim Recovery HD. Samo to zame ni nobena rešitev. Torej če nimam kolega ki bi imel Maca morem kupiti še enega da lahko usposobim prvega, ali pac? =)
Nevem kaj se grejo, to je zame ena velika napaka iz strani Appla. Vsaj bi mi ponudili, da lahko sistem potegnem preko neta iz appstora, ampak tam nimam navedenega kot "Purchased".
Nevem kaj se grejo, to je zame ena velika napaka iz strani Appla. Vsaj bi mi ponudili, da lahko sistem potegnem preko neta iz appstora, ampak tam nimam navedenega kot "Purchased".
Gandalfar: Yes of course =)
Vse bi rešili, če bi mi priložili DVD oz. pustili da si potegnem iz appstora (že če se hočejo rešiti ploščkov).
Torej že če se grejo neke opcije brez DVD-ja, naj vsaj nardijo, da lahko v kateremkoli primeru prideš do novega sistema(DVD ali USB)
Edina opcija je, da si narediš Recovery HD predno kaj zaj***.
Pohvale vredno!
Vse bi rešili, če bi mi priložili DVD oz. pustili da si potegnem iz appstora (že če se hočejo rešiti ploščkov).
Torej že če se grejo neke opcije brez DVD-ja, naj vsaj nardijo, da lahko v kateremkoli primeru prideš do novega sistema(DVD ali USB)
Edina opcija je, da si narediš Recovery HD predno kaj zaj***.
Pohvale vredno!
Lonsarg ::
Pa saj moraš v primeru Upgrade ali OEM verzije za Windows isto se sam znajt, pa iz torrent(ali od prijatelja) potegnt ISO, da reinštaliraš zadevo, ko enkrat narediš format. Čisto enako je in v obeh primerih popolnoma legalno.
To je kazen, ker počneš neumnosti (nameščaš ubuntu tja, kamor ne spada).
Resno, si probal kako apple štacuno tle pr nas, sej če prav razumem rabiš samo inštalacijski DVD, da si do njega upravičen jim dokažeš z macbookom?
Resno, si probal kako apple štacuno tle pr nas, sej če prav razumem rabiš samo inštalacijski DVD, da si do njega upravičen jim dokažeš z macbookom?
Death before dishonor!
Zakaj počnem neumnosti? Pač rad bi imel Ubuntu na Macu, in to native. Nevem zakaj bi to bila neumnost.
Zadeve sem se lotil včeraj zvečer, sedaj pa so trgovine zaprte. Bom poizkusil jutri poklicati.
Načeloma ko kupiš prenosnika z windowsi dobiš zraven DVD. Če ne, pa z serijsko številko potegneš na novo dol sistem iz windows strani.
Zadeve sem se lotil včeraj zvečer, sedaj pa so trgovine zaprte. Bom poizkusil jutri poklicati.
Načeloma ko kupiš prenosnika z windowsi dobiš zraven DVD. Če ne, pa z serijsko številko potegneš na novo dol sistem iz windows strani.
Lonsarg ::
Z nobeno OEM serijsko pri Windows ne moreš dol potegnit sistema, piše v EULI, da ti MIcrosoft in njegovi partnerji NE bodo zagotovili inštalacijskega diska, če gre kaj narobe. Bodisi torrent/kolega bodisi servis, isto kot v tvojem primeru.
Ne vidim pa zakaj bi bila to neumnost, svoboda potrošnika FTW, sam pač prej bi se moral pozanimat, kako boš zadevo nazaj dobil:)
Ne vidim pa zakaj bi bila to neumnost, svoboda potrošnika FTW, sam pač prej bi se moral pozanimat, kako boš zadevo nazaj dobil:)
Nisem povozil sistem. Le Recovery HD sem zbrisal, oziroma formatiral, ker particija še vedno obstaja. Sistem še vedno normalno deluje, jaz bi samo rad spet imel Recovery HD particijo. Edino rešitev, da to dosežem pa vidim v ponovni instalaciji sistema, katera ti sama naredi to particijo.
Gandalfar ::
Aja to. Najdi en DMG, en kup jih je okoli pa reinstaliraj. Druga glupa verzija je, da placas par in evrov gres na ML.
Hm, internet recovery mogoče?
If you happen to encounter a situation in which you cannot start from the Recovery System, such as your hard drive stopped responding or you installed a new hard drive without OS X installed, new Mac models introduced after public availability of OS X Lion or OS X Mountain Lion, automatically use the OS X Internet Recovery feature if the Recovery System (Command-R method above) doesn't work. OS X Internet Recovery lets you start your Mac directly from Apple's Servers. The system runs a quick test of your memory and hard drive to ensure there are no hardware issues.
OS X Internet Recovery presents a limited interface at first, with only the ability to select your preferred Wi-Fi network and, if needed, enter the WPA passphrase. Next, OS X Internet Recovery will download and start from a Recovery System image. From there, you are offered all the same utilities and functions described above.
Death before dishonor!
V bistvu mi je sedaj uspelo zagnati internet recovery. Problem je bil v tem, da imam doma zgleda nastavljen nek "internet security ", zato mi je metalo napako "2002f". Sedaj sem poizkusil v službi in mi je uspelo priti preko internet recovery v Disk Utility. Preparticioniral sem disk tako, da imam le EFI particijo in MacHD.
A bi bil toliko prijazen pa mi podal link do kaksnega DMG-ja, ker ga ne najdem nikjer.
Morem potem sam, ročno narediti particijo za Recovery HD?
Pa kako potem prepisem ta DMG na Recovery HD?
Lp, Blaž
Aja to. Najdi en DMG, en kup jih je okoli pa reinstaliraj. Druga glupa verzija je, da placas par in evrov gres na ML.
A bi bil toliko prijazen pa mi podal link do kaksnega DMG-ja, ker ga ne najdem nikjer.
Morem potem sam, ročno narediti particijo za Recovery HD?
Pa kako potem prepisem ta DMG na Recovery HD?
Lp, Blaž
Kaj pa če enostavno naredim install sistema? Pravijo, da ti podatki ostanejo, kaj pa Recovery HD, ti naredi na novo? Tudi particijo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS XOddelek: Operacijski sistemi | 1709 (665) | klinker |
» | Kje dobiti aktualni OS X (ali podobno)Oddelek: Operacijski sistemi | 840 (657) | whatson |
» | Kje dobiti MacOS X Yosemite (10.10)?Oddelek: Operacijski sistemi | 2570 (2171) | pirx |
» | OS X Instalacija problem+ še dodani problemOddelek: Operacijski sistemi | 1999 (1507) | Ales |
» | Izšel Mac OS X 10.7 LionOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 11997 (9439) | gslo |