» »

WinXP SP1 in HP3820 problem

WinXP SP1 in HP3820 problem

AlchemY ::

Nikakor ne morem pravilno instalirat zgoraj navedenega tiskalnika. Gonilniki se instalirajo normalno, tiskalnik stiska testno stran,...vse je ok. Ko ponovno prizgem racunalnik pa mi wizard javi da je zopet nasel novo strojno oprem, potem javi, da ne more dokoncati instalacije, ker ne najde dolocenega fajla (mislim da .dll).
No ko se to zgodi sploh ne morem vec zapret tega carovnika, skos se priziga in mi javlja napako. Poskusil sem na USB in LPT. Enako, zato gre zgleda za programsko napako. Pobral sem nove gonilnike iz neta vendar ne pomaga. Izgleda da je nekaksne problem v registru, po moje. Ve kdo v cem je problem?

AlchemY ::

Anyone??

mirkuma ::

Odinstaliraj vse gonilnike za HP. (Add/Remove programs).
Printer izključi iu USBja in napajanja!

Restartaj WinXP:
1. Vključi USB priključek
2. Vključi HP

WinXP ti najde novo napravo, vstavi CD z gonilniki in izberi nadaljuj.
Po končani namestitvi, skalibriraj printer.
Restartaj WinXP in javi ako deluje!

AlchemY ::

zal ne deluje. Tiskalnik se instalira povsem normalno, vse dela ok, ko pa resetiram PC, win xp se enkrat kao najde novo napravo, čeprav je le ta ze instalirana in prikljucena. Za tem se mi brez prestanka vkljucuje carovnik, ki mi javlja da ne more dokoncat instalacije, ker ne najde ene datoteke, sploh ga ne morem izkljuciti, razen tako da izklopim HP in odstranim gonilnike. Ob ponovni instalaciji se zgodba ponovi.
A ja, plosca je Gigabyte VAX USB 2.0, DDR400 AMD 1800,..

mirkuma ::

Hm, zelo cundo, meni na WinXP SP1 deluje namestitev normalno!
Poglej malo review-e po netu za omenjeni printer, ker sem zasledil, da so podobne težave imeli z nameščanjem gonilnikov pod Win2000!

Povsem mozno je da ti ga tudi USB serje! Poglej za najnovejse gonilnike in patch za USB 2.0 za WinXP ako imas SiSov chipset!

AlchemY ::

nasel sem en povsem enak primer na enmu tujemu forumu, tip je na koncu napisal, da je nasel neke skrite naprave (hidden devices), ki jih je deinstaliral in potem je vse delalo brez problema. Kaj naj bi bile te skrite naprave???

mirkuma ::

Na namizju klikni z desnim gumbom na 'My computer', izberi 'Properties', izberi zavihek Hardware, klikni gumb 'Device Manager', sedaj dobis izpisek nameščenih naprav v tvojem računalu. V menuju 'View' izberi 'Show hidden devices' in poglej ako imas kaksen vprasaj pri kaksni napravi. Ako jo imas, popolnoma odinstaliraj in ugasni, izključi printer, ter izbrisi omenjeno napravo. Restartaj, poglej ce imas se vedno to napravo, ako ne namesti gonilnike po postopku ki sem ti ga napisal v prejsnjem postu!

Upam da bo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

AlchemY ::

mal pozno,...a vseeno, po kr velik zafrkancije jetiskalnik končno začel delat,....hvala za pomoč!

mirkuma ::

In kako si stvar resil?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WIN7 priključitev tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
71061 (979) FiDeK
»

Siemens I-surf USB ISDN modem problem...

Oddelek: Strojna oprema
141504 (1290) amigo_no1
»

3Com USR ISDN Pro Ta

Oddelek: Strojna oprema
281783 (1442) Wad@
»

W2k mi ne morejo nainštalirat Intellinet 10/100 kartice

Oddelek: Operacijski sistemi
6809 (698) andrej
»

XP in ISDN modem I-Surf

Oddelek: Strojna oprema
131848 (1576) JohnyB

Več podobnih tem