» »

Zajem in izdelava filmov-WinFast TV2000 xp

Zajem in izdelava filmov-WinFast TV2000 xp

falotXP ::

Imam Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe, AMD Athlon 1800+, Geforce2 Mx 400 64 MB, HDD 40 Gb
Pa me zanima sledeče:
1)-kako zajeti film preko TV kartice, da nebi ta porabil dosti prostora na disku in bi bil dokaj kvaliteten?
2)-ali lahko prek TV kartice direktno zajemaš filme v Divx formatu?
3)-kateri program uporabiti za obdelavo filma zajetega prek TV kartice?

Hvala za pomoč!
  • spremenil: falotXP ()

Predator ::

programi za snemanje:
BorgTV, WinDVR, PowerVCR II, IuVCR,...

obdelava filmov
Virtualdub ( predvsem za rekompresijo, popravljanje filmov, freeware ), Adobe premiere, VideoStudio, pa windows xp mislim da majo tudi en video editor ( nimam xp-jev ), ...

sam uporabljam iuvcr pa virtualdub; zakaj iuvcr : ker lahko snemam v vse žive audio in video formate ( tudi v vse divx formate ki jih imaš instalirane na računalniku - najljubši mi je pa xvid )
za kakovost ( bitrati, resolucija, fps ) se pa potem sam odloči glede na zmogljivost računalnika in kakovost ki jo hočeš

lahko pa tudi www.tv-cards.com obiščeš, ker imajo ogromno programja gor

Predator hvala za pomoč, samo mi ne kaoristi dosti. Navedeni programi za snemanje prek TV tunerja iuvcr, Borg TV... nista skladna z mojo TV kartico in tudi Win XP mi zrušita (cool).
Zato bi še enkrat prisil za pomoč tistih, ki imajo omenjeno Tv kartico in Win xp ter imajo iskušnje s tem.

Predator ::

dej poskusi z temi driverji;

Hmmm...ko posnamen te gonilnike, se mi Win XP zruši že po nekaj sekundah...sploh ne pride do namizja, tak, da so tudi te gonilniki neuporabni.
Ne vem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje TV na disk

Oddelek: Zvok in slika
113359 (2545) kitara8
»

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

101675 (1468) RC14
»

Ripanje filma iz videa v DIVX

61085 (949) Mr_Globus
»

Program za gledanje tv-ja

262337 (1836) freserovski
»

Softwear za Genie TV