Forum » Pomoč in nasveti » Parallel port
Parallel port
listje123 ::
Pozdravljeni!
Zanima me kako bi najlažje preko parallel porta kontroliral led diodice in jih prižigal in ugašal.
Ena možnost je sprogramirat v c+, a ker še ne znam programirati v tem jeziku me zanima, če obstaja kak program namenjen prav temu.
Lahko je tudi za linux oz je zaželjeno.
Hvala
Lp
Zanima me kako bi najlažje preko parallel porta kontroliral led diodice in jih prižigal in ugašal.
Ena možnost je sprogramirat v c+, a ker še ne znam programirati v tem jeziku me zanima, če obstaja kak program namenjen prav temu.
Lahko je tudi za linux oz je zaželjeno.
Hvala
Lp
techfreak :) ::
Primer C kode za Linux za vklop/izklop LED diode preko LPT porta: http://eagerfish.eu/lpt-programming-exa...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Print server na Coyote LInux in varnostOddelek: Omrežja in internet | 1157 (1127) | Azrael |
» | ČB Laserski printer nižjega razredaOddelek: Kaj kupiti | 2157 (1814) | urosh |
» | Izdelava lastnega programa za...Oddelek: Programiranje | 1805 (1436) | Monster |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2507 (2314) | Trojaner |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1387) | leskovsekg |