» »

Predsedniške volitve 2012

Predsedniške volitve 2012

Temo vidijo: vsi
««
20 / 29
»»

Marat ::

Karaya 52 je izjavil:

Gospod Turk so morda naredili napako, ko niso hoteli dati intervjuja nekaterim medijem. Recimo Financam. Zakaj ne, ne vem. Pahor ga je dal, pa so ga Finance imele tri leta na tapeti kot nagacenga zajca. Drugega decembra se zna hohstaplarija koncati. Za skupno dobro.

ti intervjuji nimajo nobene veze, tokratne volitve so bile odločene na televiziji. Volitve so postale nov reality show, kot Kmetija ali X-faktor. Zato pa je Pahorju uspelo zmagat v 1. krogu, Tuerk je veliko preveč dolgočasen.

Mr.B je izjavil:

Marat, vpistvu 2008 je zmagaj Janša, samo zadnji teden pred volitvami so ustanovili Trojčka, potem pa so se po domače požrli.

??? zmagal je SD, kaj ti ni jasno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

Daedalus ::

??? zmagal je SD, kaj ti ni jasno?

Sindrom kosovskega polja se temu reče. So zmagovalci, tud če popušijo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mr.B ::

V bistvu je moral SD, teden pred volitvami skleniti koalicijsko pogodbo z LDS in ZARES. Kolo je pa plesal Kučan in Jankovič. Nekaj podobnega je moral narediti Jankovć, samo ko je Karl rekel ne, Virantu drugega kot reči nje ni šlo. No je pa za predsednika, vrnil milo za drago istim Ljudjem, ki so leta 2008 plesali kolo.
Verejtno koalicije SD + SDS, kak Satnovnik ali pa Spomenka nebi preživela. Toda iz rezultatov trojčka lahko sklepamo da kakršn koli druga kolaicija, res nebi mogla biti slabša od Vladnega trojčka. No iz tega lahko sklepaš, da je Janša, na koncu zmagal. No na kocu pa bo verjetno Janković šel sedet, JJ pa bo prost.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B je izjavil:

Toda iz rezultatov trojčka lahko sklepamo da kakršn koli druga kolaicija, res nebi mogla biti slabša od Vladnega trojčka.

hja no, sem mislil da slabše od tiste vlade res nič ne more biti, pa vidim zdaj da je lahko. Zdajšnja vlada je totalen polom.

Marat, v bistvu je današnja vlada Pussy vlada. Ampak kaj češ, če si je nekdo zamislil da je politika estradna umetnost, ki mora ustreči vsem medijem. Kar pa je tudi bistveni problem, te vlade. No morda pa so se večji igralci dogovorili, da bodo do konca pometli s temi malimi strankami, ki so za drek mešat.

dstr17_ ::

Glavni problem te vlade je to, da nima popolnoma nobene ideje kako se lotiti reševanja krize, in to, da si je na vodilna mesta postavila popolnoma nesposoben kader.

Okapi ::

Resnici na ljubo je treba povedati, da je imela zelo podoben problem tudi prejšnja vlada.;) Kar pa seveda ni nobeno opravičilo. Čim prej bo treba dati priložnost tretjemu.>:D

O.

Pomoje prejšnja vlada ni imela tega problema: kader je bil bistveno boljši in reforme si bile dobro spisane, po velikem padcu BDP prvo leto (ki je v veliki meri dediščina prve Janševe vlade) je pravzaprav sledila rast naslednje leto (preverljivo na Umarju) kljub temu da nobena reforma ni bila uveljavljena. Imeli pa so problem hujskanja opozicije in pa notranjih sporov. To dvoje jih je pomoje pokopalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dstr17_ ()

Massacra ::

Po moje sta Janša in Pahor dve najbolj negativni politični osebnosti novodobne slovenske zgodovine. Politično preživetje obeh zelo močno korelira.
In kot vse kaže, bo Slovenija postala ujetnik teh dveh "narcisoidno-psihopatskih" osebkov! In kot vse kaže sta onadva "ukradla državo" za dosego svojih (bolestno) ambicioznih ciljev. ;((

Pahor pomoje misli, da je Janša v isti situaciji kot je bil on in da če mu ne bo metal polen pod noge (tako kot mu jih je Janša) se bo država pobrala. Ampak se ne bo, zato ker se tej vladni ekipi niti sanja ne kakšne reforme je treba spisati in kako jih uvesti.

vodilna mesta postavila popolnoma nesposoben kader

To je bistveni problem. Toda ker nočejo vpeljati kakršnih koli resnih odgovornosti, se stanje n bo izboljšalo. Pametni si pa nočejo mazati rok, z drekom. Imamo pa ogromno analistov, in izjemno pametnih ljudi, ki so dobri samo dokler govorijo, ko pa je potreba pokazati, oziroma kot se reče, put your money where your mouth is potem pa se userjejo. Čisti primer je recimo Adrija. Ali pa čista neodgovornost, postaviti na šefa SŽ-ja, nekoga, ki je že potopil ne samo lastna podjetja, ....

mtosev ::

Massacra je izjavil:

Po moje sta Janša in Pahor dve najbolj negativni politični osebnosti novodobne slovenske zgodovine. Politično preživetje obeh zelo močno korelira.
In kot vse kaže, bo Slovenija postala ujetnik teh dveh "narcisoidno-psihopatskih" osebkov! In kot vse kaže sta onadva "ukradla državo" za dosego svojih (bolestno) ambicioznih ciljev. ;((
lol
najslabši v slo politiki so razni golobiči, kresalke, thalerji, jelinčiči, zokiji, kanglerji,... in njim podobni.pfuj kakšne vse ljudi vse najdeš v slovenski politiki.

kako bom srečen ko bo pahorček lepo odpihnil tega loleka od Turka
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

PaX_MaN ::

mtosev je izjavil:

kako bom srečen ko bo pahorček lepo odpihnil tega loleka od Turka

Ja, nazaj na pravno fakulteto ga bo odpihnu.
Ugan v katero vejo oblasti gre kader z nje in kateri na veliko le-ta svetuje (hint: ni zakonodajna).
:)):)):)):))

izvršilni/politični?

jype ::

Karaya 52> No saj, ad hominem. To je tvoj nacin komuniciranja, ko nimas vec kaj pametnega za pisati.

A tut kaj je "ad hominem" ne veš? Spotaknil sem se ob tvoje nepoznavanje osnovnih konceptov (ne veš kaj je levica in ne razumeš, da za normalne ljudi katoliške zapovedi niso obvezujoče), ne ob tebe.

oldguy ::

Okapi je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Glavni problem te vlade je to, da nima popolnoma nobene ideje kako se lotiti reševanja krize, in to, da si je na vodilna mesta postavila popolnoma nesposoben kader.

Resnici na ljubo je treba povedati, da je imela zelo podoben problem tudi prejšnja vlada.;) Kar pa seveda ni nobeno opravičilo. Čim prej bo treba dati priložnost tretjemu.>:D

O.

O mater, ne bi si mislil da bom nekoč pohvalil tvoj post, a enkrat za spremembo se strinjam s teboj. Nebuloze o "nealternativah" so za en kurc, če je vlada zanič, se jo menja - anytime. Če so na oblasti zopet očitni nesposobneži, je edini razlog, zakaj naj se jih ne bi menjalo lahko zgolj strah pred tem, da jih bomo volilci gladko izvolili še enkrat.

Zato že vnaprej opozarjam, da prvi ki kot alternativo nameče Zokija, Janšo, Žerjava, Kresalko ali Lukšiča in kar je še podobnih mandeljcev, dobi virtualno brco v glavo. Zaboga, mejte malo samospoštovanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Mhm, bo treba Hanžka za krmilo postavt. On je nov!

nevone ::

Čim prej bo treba dati priložnost tretjemu.

To je Okapi mislil Jankoviča, da si ne boš delal utvar.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype je izjavil:

Mhm, bo treba Hanžka za krmilo postavt. On je nov!

Če ti je všeč program (meni ni) in če se ti zdi vreden zaupanja, go for it. Če (ker) pa sarkastično namiguješ na to, da alternative pravzaprav ni, pa tudi prav. Si pač očitno omejen toliko kot povprečni slovenski volilec. Nič nenavadnega...

nevone je izjavil:

To je Okapi mislil Jankoviča, da si ne boš delal utvar.

o+ nevone

Ne skrbi, si jih ne. :)

Jankovič še ni mel prilike bit PM. Pomoje mu ne bi šlo slabo (kako bi šlo državi je pa žal druga pesem).

oldguy> Če ti je všeč program (meni ni) in če se ti zdi vreden zaupanja, go for it. Če (ker) pa sarkastično namiguješ na to, da alternative pravzaprav ni, pa tudi prav. Si pač očitno omejen toliko kot povprečni slovenski volilec. Nič nenavadnega...

A poznaš kakšno alternativo, ki dejansko kandidira? Pa ne mi rečt Virant, ker dobro vemo, da to ne bo šlo skoz.

jype je izjavil:

Jankovič še ni mel prilike bit PM. Pomoje mu ne bi šlo slabo (kako bi šlo državi je pa žal druga pesem).

On nima kaj več delat v politiki. Verodostojnost si je zapravil na popolnoma enka način kot kaka Kresalova z NPU-jem, le da je to izvedel že ene 20x pri še bolj kritičnih poslih.

jype je izjavil:

oldguy> Če ti je všeč program (meni ni) in če se ti zdi vreden zaupanja, go for it. Če (ker) pa sarkastično namiguješ na to, da alternative pravzaprav ni, pa tudi prav. Si pač očitno omejen toliko kot povprečni slovenski volilec. Nič nenavadnega...

A poznaš kakšno alternativo, ki dejansko kandidira? Pa ne mi rečt Virant, ker dobro vemo, da to ne bo šlo skoz.

Kljub razočaranju nad DL je to dejansko trenutno daleč najbolj krediilna stranka v parlamentu. Če ti gre Jankovič skozi, je Virant v primerjavi z njim praktično čist kot solzica. S tem, da še zdaleč ne trdim, da je DL košer - zgolj imeli so le leto dni za namešat drek.

Pa to ni bistvo tega, za kar se jaz zavzemam. Briga mene, koga boste postavili na oblast - želim le, da bi se ljudje naučili terjat odgovornost za dejanja politikov - če se tega ne naučimo, lahko izvolimo samo Mati Terezijo, pa ne bo sprememb.

Zgodovina sprememb…

Zoki PM?
haha. napovedujem hiter propad države z zokijem na čelu

1/3 slovencev absolutno noče imeti Janše za premiera, 1/3 slovencev pa absolutno noče Jankovića. Türk je v drugem poskusu predlagal Voljča in takratna situacija je bila lepa priložnost, da dobimo za premiera nekoga tretjega, ampak parlamentarnim strankam ta ideja očitno ni najbolj dišala. Jaz kakšne pametne rešitve ne vidim, če se bo vlada menjala bo premier zelo verjetno Janković.

haha. napovedujem hiter propad države z zokijem na čelu
Jaz to ne verjamem, Janković ima dokazano dosti bolj sposobne ljudi okoli sebe kot pa trenutna garnitura (ki ne dela nič drugega kot pa lovi čarovnice in izganja demone). Vprašanje kaj bi se zgodilo.

Jaz bi dal priložnost Dejanu Židanu. Samo dvomim da bi ga Lukšič podprl kot SD kandidata za mandatarja na naslednjih volitvah, najbrž bo hotel biti sam. Kar pa tudi pomeni da SD ne bo zmagala, ker Lukšič nima nobene karizme (soočenja jih bodo pokopala).

pahorček je reko,da trenutno ne vidi alternative trenutni vladi,ker pa mi je pahorček ok politik in ker ni nek lažljivec mu verjamem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev je izjavil:

pahorček je reko,da trenutno ne vidi alternative trenutni vladi,ker pa mi je pahorček ok politik in ker ni nek lažljivec mu verjamem

Dobro, ti si preprosta duša - kot Pahor. Gliha vkup štriha, pravijo.

No, pa dosti zajebancije - Pahorjeva "poštenost" je omejena. SIcer ga večina volilnega telesa dojema kot benevolentnega in morda malce omejenega, zaradi česar se zna zgodit da bo dejansko izvoljen za predsednika ker je to ljudem v večini všeč. Glede na neškodljivost funkcije to ni nič tragičnega, a lepo pokaže na pozabljivost volilnega telesa ki ga je leto dni nazaj skupaj z njegovo nemogočo vlado pribijalo na križ - to pa je dejansko tisto, kar je zaskrbljujoče. Kako hitro smo pozabili, da je Pahor kar lepo v družbi "najboljših"...

Zgodovina sprememb…

oldguy> Verodostojnost

ORLY? Tolk kot si jo je on, si jo je Janša že desetkrat, pa je še kar izvoljen. Pa menda ja nočeš rečt, da so volilci Jankovića _manj_ zahojeni kot volilci Ivana?

oldguy> Kljub razočaranju nad DL je to dejansko trenutno daleč najbolj krediilna stranka v parlamentu.

OK, s tem se strinjam, jasno - edini so, ki niso res obsceni in ki zgleda dejansko znajo uporabljat kalkulator in pravopis, ampak vseeno imajo med seboj take kljukce, da se človek mora prijeti za denarnico, ko jih vidi.

domen_> Jaz to ne verjamem, Janković ima dokazano dosti bolj sposobne ljudi okoli sebe kot pa trenutna garnitura (ki ne dela nič drugega kot pa lovi čarovnice in izganja demone). Vprašanje kaj bi se zgodilo.

Kolk je dokazano pojma nimam, je pa dejstvo, da Janković zna delegirat (JJ pa očitno ne).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

oldguy> Verodostojnost

ORLY? Tolk kot si jo je on, si jo je Janša že desetkrat, pa je še kar izvoljen. Pa menda ja nočeš rečt, da so volilci Jankovića _manj_ zahojeni kot volilci Ivana?

Rly. Sploh pa - a nisi ti un, ki vedno opozarja na to, kako eni volilci menda vedno trivializirajo felerje nekoga z menda še večjimi felerji drugega?

Bom povedal še enkrat, da ti bo bolj všeč in da ne bo prostora za straw-mane. Rekel sem kar sem rekel, dodal bom pa še naslednje. Ne Janša ne Jankovič ne bi smela več imeti mesta v SLO politiki. A bo?

+ v zadnjem mesecu se mi še posebej zanimivo zdi naslednje. Ena stran kurca policijske preiskave podpisov, druga stran kurca umazane taktike kopiranja podpisov, noben pa ne opozarja na očitno nesposobnost obeh strani da bi normalno upoštevali veljavne postopke in vsaj svoje delo opravljali vsaj približno kompetentno. "Izgubljanje" podpisov in fotokopije? Seriously? Normalen človek bi se vprašal, kako smo prišli tako daleč, da nas spinajo s takšnimi kvazi-dogodki...

Zgodovina sprememb…

oldguy> Rly. Sploh pa - a nisi ti un, ki vedno opozarja na to, kako eni volilci menda vedno trivializirajo felerje nekoga z menda še večjimi felerji drugega?

Tako je! Saj zato je pa skoraj nemogoče, da bi volilna telesa teh opcij izbrala kogarkoli tretjega, sploh pa ne DL, ki v svoje programu itak uporabljajo predolge besede.

oldguy> Ne Janša ne Jankovič ne bi smela več imeti mesta v SLO politiki. A bo?

Super, ampak to nikomur ne pomaga, ker se ne bo zgodilo, dokler ne pride nekdo tretji, ki bo sposoben polarizacijo obrniti sebi v prid.

oldguy> Normalen človek bi se vprašal, kako smo prišli tako daleč, da nas spinajo s takšnimi kvazi-dogodki...

Meni se to ne zdi presenetljivo: Zelo dobro vemo, kaj je treba storiti (je že Pahor predlagal precejšen del nujnih ukrepov) in vemo, da nihče tega noče (in da bo opozicija vedno lahko zajebala vlado s poceni populističnimi fintami in razpisala referendume, ki bodo preprečili kakršnekoli premike).

True, true and, true...

Okapi ::

Zelo dobro vemo, kaj je treba storiti
Ja, očitno pa ne vemo, kako to narediti. Poleg tega nikakor ni vseeno, kdo (in na kakšen način) predlaga oziroma izvede neprijetne ukrepe.

Kakšnemu se pustiš na suho od zadaj, komu drugemu pa niti z vazelinom ne. Tako pač to gre v lajfu.>:D

O.

Zato je pa fino, če sposobni samo vsake toliko časa politikom pišejo, kaj bi bilo nujno naredit, vmes pa "ustvarjajo dodano vrednost", da država ne bo šla prot hudiču.

Druge možnosti nimamo.

Okapi> Ja, očitno pa ne vemo, kako to narediti. Poleg tega nikakor ni vseeno, kdo (in na kakšen način) predlaga oziroma izvede neprijetne ukrepe.

Ja, saj zato rabimo Orsona Wellesa.

No kar se protikrizne politike tiče se meni vseeno zdi, da se tej vladi ne sanja ravno najbolje kaj bi sploh počela.

Saj nima kaj početi. Lahko bi se lotila prenove predpisov na številnih področjih, pa nima niti kadra niti vizije.

Kamran ::

nevone je izjavil:

Učinek bo isti kot takrat, ko je Jankovič zmagal - vsi se bodo zarotili proti novi alternativi in potem slednjo prikazali kot nesposobno sestaviti novo vlado. :8)

jype je izjavil:

Saj nima kaj početi. Lahko bi se lotila prenove predpisov na številnih področjih, pa nima niti kadra niti vizije.

To ali pa kaj bolj konkretnega - recimo primer Slovenskih Konjic glede uličnih LED svetilk. Menda so zmanjšali (javno) porabo električne energije za 90 %... in to "samo" z inštalacijo cca. 500 teh "štang". Si predstavljaš, če bi VSE ulične svetilke v Sloveniji bile samo še LED-oriented ? Pa kaj to, greš recimo še semafore s tem opremiti - mislim, da so tudi tam navadne žarnice notri (čez pa ustrezno barvno steklo oz. plastika). Potem greš na "indoor" razsvetljavo - začneš v kakšni mali občini, napreduješ proti večjim, nato urade,...
S tem bi se sigurno odprlo kakšno delovno mesto več + modernizirali bi razsvetljavo (nasplošno) v Sloveniji. Tako bi tudi za majhen ščepec (verjetno) uredili javne finance.
Kje pa dobiti denar za ta manever ? Plače politikom, funkcionarjem za 50-75 % dol, ukinitev poslanskih nadomestil, združevanje manjših občin v večje,...

Idej je čuda, samo oni igrajo igro nesposobnosti, zato da bomo sami prosili "troiko", da pridejo in nas prevzamejo - potem je pa konec (verjetno res) z suverenostjo. 8-O

Karaya 52 ::

Jankovic verjetno ne bo nikoli premier. Imel je priloznost, pa jo je zapravil. Enostavno nima partnerjev, s katerimi bi vlado sestavil, drugace bi ze predlagal glasovanje o zaupnici. Z overstatmenti o velikem povratku opogumlja svojo volilno bazo pa tudi samega sebe. Nekaj poguma res potrebuje, glede na vse kriminalisticne preiskave. Tisto malo politicnega kredita, ki je PS se ostal po fiasku z referendumi bo sabo vzel gospod Turk. Vodilno vlogo na levici bo prevzel Luksic, PS pa bo zacela razpadati na vse konce. Poslanci s patoloskimi lastnostmi bodo spet mrzlicno iskali nove poslanske skupine za prezivetje v tem krutem krutem svetu.

Ja to so tudi včasih Janši napovedovali, pa je vseeno postal premier. Pač po enem cajtu vse te afere malo zvodenijo in potem postaneš sprejemljiv za rajo :)

Mufasa ::

Zanimivo bi bilo ce bi po propadlih volitvah Turk ustanovil stranko, oz se zavihtel na izvrsilno funkcijo PS. >:D Saj ene 30% volilnega telesa zna skup zbobnat zdaj ko ga Zoki in njegovi otroc ne morejo vec :).
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Nissan_GTR ::

Vodilno vlogo na levici bo prevzel Luksic, PS pa bo zacela razpadati na vse konce.

Se strinjam.
PS je instant stranka, brez nekega programa, brez ideologije, sestavljena iz samih mešalcev megle, oportunistov in prebežnikov iz SD ter propadlih Zaresa in LDS. Edini program te stranke je pa že Mija Janković pred volitvami razkrila, da gre njen mož za predsednika vlade zato, da zaščiti sinova pred kazenskim pregonom.

Ko se stanje normalizira, bo SD bo spet nazaj na 30%, PS bo pa padla pod 10%. Prav zanimivo bo gledat kam bodo pred naslednjimi volitvami prestopili Janko Mödendorfer, Roman Jakić, Melita Župevc, Alenka Bratušek in ostali člani Jankovičeve "sanjske" ekipe.

DeeJay ::

IMHO

IMHO

Matako ::

Nissan_GTR je izjavil:

Prav zanimivo bo gledat kam bodo pred naslednjimi volitvami prestopili Janko Mödendorfer, Roman Jakić, Melita Župevc, Alenka Bratušek in ostali člani Jankovičeve "sanjske" ekipe.

No saj zdaj so že dovolj stari za DESUS ne?
/\/\.K.

Nissan_GTR je izjavil:

PS je instant stranka, brez nekega programa, brez ideologije

Vsaka stranka je v času njenega nastanka instant stranka. Kar se programa in ideologije PS tiče se motiš: gre se za levičarsko stranko, ki ima zelo konkreten program in povsem jasna stališča o raznih aktualnih družbenih vprašanjih (npr. status homoseksualcev, manjšin, pravica do splava, vloga države v gospodarstvu, itd).

Türk dvomim da se bo angažiral v izvršni ali zakonodajni veji oblasti. Pomoje se bo vrnil k profesuri.

enadvatri ::

Vse stranke so pri nas na nek način instant, ker so v vsebini plitke in je delo na programu utrujajoče - ponavljajoče se kampanjsko. Pred volitvami, seveda.

Tole mi je prišlo na misel: lahko se zgodi, da bodo protesti vplivali na izid drugega kroga.

PacificBlue ::

na izzid verjetno ne, bodo pa na udelezbo imo.

Izid se pravilno napiše. Mogoče! Čemu bi bilo to pomembno? :)

PacificBlue ::

Res je.

Shegevara ::

Strinjam se z doktorjem Danilo Turkom, da je za izhod iz krize potreben socialni dialog in s Pahorjem, da je za izhod iz krize potrebno čimvečje število opravljenih komunalnih ur.

Vsekakor bosta oba lahko gladila spore in tako kot sta že v preteklosti dokazala, skupaj pripomogla k reševanju krize in učinkovitem sprejetju kvalitetnih reform.

Hvala lepa.

PaX_MaN ::

To ja, ZA bom ker je predsednik tko reku!
Čist neresni.

Karaya 52 ::

PacificBlue je izjavil:

na izzid verjetno ne, bodo pa na udelezbo imo.

Saj drugace kot s spreminjanjem volilne udelezbe do spremembe rezultata prakticno vec ne prides. Po eni strani pasiviziras nasprotnikovo bazo, svojo pa mobiliziras. Tako to gre. V banana republikah pa to delajo celo na dan pred volilnim molkom s "spontanimi demonstracijami".
««
20 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SLOVENIJA , politika, volitve, predsedniške volitve

Oddelek: Problemi človeštva
428924 (7746) Kamran
»

Predsedniški kandidat Miro Žitko (strani: 1 2 )

549018 (7156) Matija82
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

814107611 (91796) imagodei

Več podobnih tem