» »

Skype virus

Skype virus

mihibo5 ::

Rad bi vas opozoril, da po skypu kroži virus.
Izgleda približno tako:
hej a mi lahko poveš če je to vaša slika? h||p://goo.gl/J27Lv?img=mihibo5
(tt je zamenjan z || da nebi kdo slućajno kliknil na link) Ta virus mi je prestregel NOD 32
Uporabnik, ki mi je to poslal, ne ve nič o tem. NE KLIKAJTE NA TAKŠNE LINKE

Unknown_001 ::

Gre za črva, trojanca,... ?

Kaj pa naredi?

Da ni slučajno to http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Točno ta je, le preveden.

Lol jst sem teden nazaj en link dubu od spletne strani Skype webcam Hack ka mi je frend poslal, ker kao "ena" bi me rada spoznala.
A mogoče pozna te stvari?

Mi vse skupaj mal ornk smrdi!

Povej, kakšen je link. Če se začne z goo.gl ne klikaj. Ta link je lahko pot do virusa.

SLO_Matej ::

mihibo5 je izjavil:

Povej, kakšen je link. Če se začne z goo.gl ne klikaj. Ta link je lahko pot do virusa.

Če je goo.gl ga kopiraš in prilepiš v brskalnik ter na koncu linka dodaš znak +. Dobiš boš statistoko klikov na to skrajšano povezavo ter videl na katero povezavo vodi. ;)

NeMeTko ::

Zanimivo, to pa še nisem vedel.....

Ne v linku je sam http:/skypeweb-cam.tk/invite/ pa moj nickname

Našel sem nov virus na skypu!
http://myfaosobook.net/images11.php?ref... hahahaha

Je direkten link do datoteke. Ta datoteka naj bi bila slika. Ime izgleda podoben, a če ste pozorni, na koncu opazite končnico .exe
Ta virus mi NI prestregel antivirus. Sem kar prepričan, da je virus.

Če ti ga antivirus ni prestregel, s čim si ga potem zbrisal?

Jst zadnji čas močno sumim, da sem na laptop virus fasal, hkrati pa tudi dvomim. Budalo blentavo jst sem link kliknil ki naj bi mi ga kolega poslal, naslednji dan pa izvedel, da mi kolega sploh ni posalal linka,(ni se mi zdelo sumljivo, ker je sporočilo uletelo med pogovorom). Na strani do katere je link vodil je bila slika ene, ki kao želi da me invite-a in en knof zraven slike na katerem je pisalo contact, accept al nekaj takega. No tu zdaj dvomim da mi je karkoli na računalnik naložilo, ker na linku ni bilo končnice .exe ,na tisti strani pa nisem ničesar pritiskal. Vseeno me zanima kako vedeti da res ni ničesar sumljivega na računalniku. Preveril sem ga z avastom in Malwarebytesom, trenitno pa sem ga pognal z Linuxom, za vsak slučaj.
Vem da noben antivirusni program ni 100% zanesljiv, in ravno zaradi tega sem v skrbeh.

POINT vsega: kdo mi zna povedat s čim naj preverim disk da bom siguren da ni kakšne škodljive kode gor.
Hvala!

gslo ::

pogooglaj za "malwarebytes" in "kaspersky virus remover" oba sta đabe in v safe mode bi ti morala locirat navlako. nekaj lahko odstranita, če je kaj bolj sofisticiranega pa vsaj razbereš kaj točno si fasal in potem na googlu najdeš removal tool prav samo za tisti virus.

to da ni exe al je exe al si kaj kliknu al nisi nič kliknu danes ni važno.

Pa sj Malwarebytes že mam, tisto s kaspersky remover bom pa probal. Če bo pa treba še bom pa še tok trmast, da bom use antiviruse stestiral, kar se jih da dobit. Formatirat bognedaj, ker mam gor neki kar res ne smem zbrisat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

html in "izluscenje" iz spleta

Oddelek: Programiranje
8853 (696) MoRp
»

Asus eee pc x101 kako inštalirati win7

Oddelek: Pomoč in nasveti
231653 (1486) djforever
»