» »

Laptop ali PC

Laptop ali PC

peperko ::

Ok, že kar nekaj časa se ubadam z dejstvom, da mi nekaj na računalniku (najverjetneje matična p...lošča, lahko pa je napajalnik, lahko je kaj xyz. Da bi vse sprobal, potrebujem pred sabo en podoben a delujoč računalnik, ki ga pa nimam) ne dela najbolje, zato tudi moji redni obiski na Malih oglasih.
Potem pa me je zadelo: se mi splača nabavljati komponente za dobrih 5 let star računalnik (C2D, 775, 8GB DDR2) ali za isto ceno nabavim slabše, a vsaj novejše komponente in potem postopma dograjujem.. ali pa se znebim obstoječega in kratkomalo nabavim laptop. Takole je..

Plusi - laptopov ventilator bo načeloma bolj tih kot trenuten PC; več prostora na mizi; načeloma bo požrl manj energije (ali pa tudi, če ne); prenosnost!; lažje samo laptop nesem v sosednjo sobo in preko HDMI povežem sliko na tv

Minusi - razen RAMov ali diska jih načeloma ne bi mogel po mili volji upgradati z raznimi PCI-e karticami; laptopi so ponavadi za podobno zmogljivost (procesor, RAM, ...) v primerjavi s PCji dražji.

Torej, kar bi rabil je HDMI (lahko tudi DVI in pol uporabim DVI-to-HDMI zadevco, ki je prišla poleg takratne Radeonove kartice) za priklop na tv; posledično, valjda, da mi brez problema igra fullHD filme; zmogljivost laptopa, da mi vsaj kolikortoliko na nižjih do srednjih nastavitvah dokaj tekoče igra Team Fortress 2 in Portal 2 (drugih iger zadnje čase praktično ne igram, če pa že kaj, je pa še dosti starejše...), zato; vsaj približno spodobna integrirana grafična kartica. Optional: 3 izhodi za 5.1 zvok; 2 slota za diske - SSD za sistem, HDD za filete; 6-8GB RAMov.

Vsako mnenje, ideja, link, izkušnje in podobno, vse je dobrodošlo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10922816 (12003) galu
»

GTA5! "Malo para, malo muzike" ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
7610281 (7524) m0LN4r
»

računalnik za arhitekta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11914007 (10817) ribko

Več podobnih tem