» »

Router z USB

Router z USB

HyperGL ::

Se obračam sem, ker sem že precej izven sveta routerjev in sem se v morju ponudbe popolnoma zmedel. Očitno Asus dela routerje z omejenim rokom 2 let (kupljen novembra 2008, garancija in zamenjava novembra 2010, sedaj smo pa oktobra 2012 in ima identične simptome) zato iščem sedaj router, ki bi bil vsaj toliko sposoben kakor trenutni (ASUS WL500W), torej dober domet po stanovanju, stabilno delovanje tudi z optiko 10/10 oz. 20/20, USB za priklop printerjev, diskov,...

Naj poudarim takoj, da se ne želim zafrkavati s kakšnimi DD WRT firmwari, oziroma kakršnim koli tweakanjem naprav.

Edino kar bi me še zanimalo je to ali so routerji z notranjimi antenami kaj slabši od tistih, ki imajo gibljive antene, oziroma koliko vplivajo 3 antene napram 1?

Vprašanje se torej glasi: Kateri router kupiti za domačo uporabo (z upoštevanjem zgornjih zahtev)?
Hvala za nasvete in LP

Martin

BlaY0 ::

Za 20/20 PPPoE boš potreboval router s precej procesorske moči in dosti rama (500+ MHz in 64 MB) sploh pa če boš želel gor priklopiti kakšen disk in imeti relativno spodoben IO rate.

Spock83 ::

Tisti z notranjimi antenami niso nič slabši. Sam prisegam na te tri modele (ker sem vse tri testiral): D-Link DIR-657, DIR-857 ter DIR-645.

NeMeTko ::

Hja, samo pri tistih z notranjimi antenami ne moreš natakniti kakšno drugo anteno, tako da si že v štartu omejen na to kar imaš. Zato so meni ljubši modeli z zunanjimi antenami, čeprav morda niso 'tako lepi'.

Kako se obnesejo, pa lahko presodiš le, ko zadevo uporabljaš v 'mejnih pogojih'. Če nekomu kar vsi modeli 'delajo super', jih je verjetno testiral v bolj ali manj optimalnih pogojih, kjer niti ne morejo pokazati svoje prednosti ali slabosti.

500+ Mhz? Odvisno od procesorja bi rekel? 533Mhz Freescale P1011, ki ga imam v mojem routerju, zmore do 540Mbit/s SPI filtriranja...

HyperGL ::

No, najprej da se zahvalim vsem za pomoč, ampak očitno ne bo več potrebno kupovati nov router. Izvedel sem namreč, da imajo Asusi starejšega datuma (pred 2010) zelo slabe kondenzatorje!

Očitno bo strošek 1-2 eur namesto 100 ali več eur... :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri wifi adapter za stacionarca?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91849 (1564) louser
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7022543 (16744) broken/link
»

Boljši router

Oddelek: Kaj kupiti
294623 (4161) cordoba
»

Kateri "n" router kupiti? (strani: 1 2 )

7113081 (9525) Jackass
»

Kateri router do 40-50 eur? (strani: 1 2 3 )

10118430 (15606) BlaY0

Več podobnih tem