» »

Povezava zunanji trdi disk - smart tv

Povezava zunanji trdi disk - smart tv

bogii ::

Pozdravljeni!

Zanima me, kako (če je sploh možno) povezati smart tv (LG) z zunanjim trdim diskom v smislu, da bom na tvju gledal filma iz tega diska. Zdaj ko ju povežem, mi znova in znova ponuja neko inicializacijo za predvajalnik DVR in sproti še "omeni", da je potrebno disk formatirati. Torej, kdo kaj več ve o tem?

Hvala za odgovore.

Unknown_001 ::

Ja, če ma možnost branja filmov iz USB ja bi stvar mogla delat, če seveda maš zunanji disk z usbjem, če maš pa e-sata pol pa ne.

Jaz bi ga formatiral pa dal NTFS sistem, če ti formatiranje zahteva.

(na računalniku seveda)

Zgodovina sprememb…

bogii ::

Zunanji disk je z USB-jem, problem pa je v tem, da ko ga povežem s TV-jem mi ponudi samo možnost inicializacije na DVR. Če zadevo prekličem, mi diska niti ne prepozna. Poskusil sem tudi z USB ključkom (Flash disk), katerega pa brez problema zazna in predvaja stvari, ki so gor.

Disk je nov, 2TB, zato nočem nekaj na slepo inicializirat in po možnosti še disk uničit. Tako da me zanima, če ima kdo izkušnje s tem?

Sem pa disk že poskušal formatirat z NTFS sistemom in se nič ne spremeni.

s1m0n ::

Formatiraj disk na 2 particiji po ca. 1TB pa poskusi!

bogii ::

Poskusil tudi to in stvar ne deluje. Zaznalo mi ga je šele ko sem naredil particijo 32Gb v fat32. Zanima me, če se da večje particije v fat32 naredit, ker meni nekako ne uspe. Vedno mi napiše, da je prevelika velikost za fat32. Sem poklical tudi na LG podporo, kjer pa se je javila ena študentka (predvidevam), ki sploh ni vedla o čem govorim. Toliko o podpori...:|

s1m0n ::

Kaj niti če je particija npr. 500GB (NTFS) je ne zazna ?

kloko ::

Verjetno ni problem v velikosti, ampak v tem, da NTFSja ne prepozna, ampak samo FAT.

Z FAT32 lahko formatiraš do 2TB velike particije, problem je v tem, da Windows noče formatirati particij, večjih od 32GB. Uporabiti moraš kakšen namenski program, npr. GParted. Težava potem pri uporabi FAT32 je ta, da je lahko datoteka v enem kosu velika le 4GB, to pa lahko predstavlja težavo pri kakšnem večjem filmu.

L.p., Kloko

s1m0n ::

Za kater LG model pa gre ? Če je smart TV težko, da ne bi podpiral NTFSja.

bogii ::

NeMeTko ::

V čem je pravzaprav problem? Imaš na disku še kakšne druge podatke? Ali zakaj nočeš pustiti, da TV disk inicializira, pa je problem rešen.

Tudi sam imam LG Smart TV, pa mi inicializacija ni 'požrla diska'.

bogii ::

NeMetko, pa lahko gledaš filme sedaj iz diska direktno na tv?

NeMeTko ::

Kar na tv posnamem lahko (vključno s timeshiftingom).
Nisem pa diska šel priklapljati na računalnik pa nalagati kakšne filme, ker nimam potrebe - uporabljam DLNA za te namene.

Tudi nisem poskušal posnetke s TV na računalniku odpirati, ker je bilo že v osnovi rečeno, da so zaščiteni.
Imam pa takointako še en Technisat sprejemnik, ki mi lepo 'čitljivo' shrani posnetke s TV na USB ključek, tako da ta opcija za mene ni tako bistvena (bi pa mogoče kdaj prav prišla konverzija, če bi obstajalo kakšno orodje tudi za LG, tako kot ima to Samsung).

bogii ::

Ok zaenkrat hvala za odgovore. Odločil sem se za DLNA, torej da ta zunanji disk, kjer imam shranjene filme spravim v omrežje. In zopet problem. Podnapisi pri filmi ne delajo pravilno (zaostajajo ali prehitevajo). Ko pa gledam film, ki je shranjen na računalniku pa mi ta-isti film preko DLNA na smart tv pravilno prikazuje podnapise. Se komu kaj sanja o tem?

NeMeTko ::

Pri DLNA so podnapisi stvar strežnika. Brez da navedeš, kateri strežnik uporabljaš, ti bo teško kdo kakorkoli pomagal.

bogii ::

Jp, sem ugotovil. Imam plex, ki podpira določene formate, tako kot tudi drugi strežniki svoje. In samo to je problem. Tako da sem rešil to. Hvala ti NeMeTko, si mi kar pomagal, glede na to, da imaš tudi sam LG-ja in si govoril iz izkušenj.

RejZoR ::

Nekateri modeli 2011 podpirajo NTFS in praktično vsi 2012 in novejši. Največkrat je problem če se disk napaja samo iz USB-ja in je prepožrešen oz uporabljaš predolg USB kabel.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

usb & tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
101984 (1558) tinkatonka
»

Smart tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
294145 (3619) gunter
»

Kako najceneje gledati Full HD?

Oddelek: Zvok in slika
174177 (3715) polde66
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475546 (3122) Bevcan
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9019966 (12546) filipc

Več podobnih tem