Forum » Kaj kupiti » Kaj kupiti: Prenosnik + SSD?
Kaj kupiti: Prenosnik + SSD?
Boris- ::
Živijo,
najprej se moram opravičiti, ker ne postam v temo "kaj kupiti", vendar imam nekaj dodatnih podvprašanj, zato se mi zdi bolj smotrno odpreti novo temo.
V glavnem, kupujem nov računalnik - prenosnik 15". Uporabljal bi ga predvsem za InDesign, Photoshop in Illustrator. Skupaj s Chromom (30+ zavihkov) mora vse teči gladko kot po maslu :)
Budget je okoli 800€ + cena SSD diska. Sedaj me pa zanima kako naj sploh izberem računalnik.
- Ali lahko v vsak prenosnik namesto CD-roma vstavim SSD disk (pač s tistim caddyjem alikakosežereče)? Ker pravijo da je SSD disk ena pomembnejših komponent pri hitrosti delovanja, bi bilo sprejemljivo tudi SSD disk namestiti namesto navadnega diska.
- Kateri ssd disk naj izberem?
- Lahko SSD disk sam zamenjam oz. vstavim ali je prekompleksno delo (sem v življenju že nekajkrat razstavil prenosnik). Kako je z garancijo v tem primeru?
- naj izberem i7 (3610QM) ali bo i5 čisto kul in s tem še malce prišparam
- prenosnik mora imeti 8GB rama ali vsaj dovolj prostih slotov - jih lahko tudi naknadno jaz vgradim
- najraje bi kupil prenosnik v Sloveniji, predvsem zaradi garancije, če gre slučajno kaj narobe...
Glede budgeta sem prilagodljiv za kakšnih 100€. Tako da bi vas prosil kaj predlagate, kaj naj kupim?
Hvala,
B
najprej se moram opravičiti, ker ne postam v temo "kaj kupiti", vendar imam nekaj dodatnih podvprašanj, zato se mi zdi bolj smotrno odpreti novo temo.
V glavnem, kupujem nov računalnik - prenosnik 15". Uporabljal bi ga predvsem za InDesign, Photoshop in Illustrator. Skupaj s Chromom (30+ zavihkov) mora vse teči gladko kot po maslu :)
Budget je okoli 800€ + cena SSD diska. Sedaj me pa zanima kako naj sploh izberem računalnik.
- Ali lahko v vsak prenosnik namesto CD-roma vstavim SSD disk (pač s tistim caddyjem alikakosežereče)? Ker pravijo da je SSD disk ena pomembnejših komponent pri hitrosti delovanja, bi bilo sprejemljivo tudi SSD disk namestiti namesto navadnega diska.
- Kateri ssd disk naj izberem?
- Lahko SSD disk sam zamenjam oz. vstavim ali je prekompleksno delo (sem v življenju že nekajkrat razstavil prenosnik). Kako je z garancijo v tem primeru?
- naj izberem i7 (3610QM) ali bo i5 čisto kul in s tem še malce prišparam
- prenosnik mora imeti 8GB rama ali vsaj dovolj prostih slotov - jih lahko tudi naknadno jaz vgradim
- najraje bi kupil prenosnik v Sloveniji, predvsem zaradi garancije, če gre slučajno kaj narobe...
Glede budgeta sem prilagodljiv za kakšnih 100€. Tako da bi vas prosil kaj predlagate, kaj naj kupim?
Hvala,
B
- premaknil iz Strojna oprema: Mavrik ()
chrush ::
Če bi ga rad kupil v Sloveniji samo zaradi garancije, se nimaš kaj bati, ker imajo vse večje firme mednarodno garancijo, kar pomeni, da jo boš lahko koristil pri nam, ne glede na to, kje si jo kupil. Preverjeno za firme Dell, Lenovo, Toshiba, Asus.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
Yohan del Sud ::
Tak na hitro, od wannabe stručkota. Za tvoje potrebe (2D adobe vidim), je 800 eur kar malo malo denarja. Sam bi zadevo zastavil, če bi rad prenosnik, v tem zaporedju: Velik ekran (17!), velika resolucija, SSD disk, ram, grafika, procesor. Žal tole je v razredu 1500eur in več. Dobiš pa za pol manj, se pravi tvojem proračunu, za ta gnar kišto.
www.strancar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri SSD? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21153 (3157) | hojnikb |
» | Prenosnik in problem? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5027 (4130) | solatko |
» | SSD disk za prenosnikOddelek: Strojna oprema | 4614 (3725) | Unknown_001 |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8868 (7425) | ngc2392 |
» | SSD-ji krepko pod mejo dolar/GB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 35964 (28103) | krneki0001 |