Forum » Elektrotehnika in elektronika » 12VDC Linearni aktuator (20mm hod)
12VDC Linearni aktuator (20mm hod)
motorc ::
Za en hobby projekt iščem linearni aktuator z minimalno 20mm hoda (idealno nekje med 20 in 25mm), ki deluje na 12V enosmerne napetosti.
V bistvu bi želel neke vrste električni cilinder, ki batnico ob priklopu na 12V porine za 20mm, ob umiku napetosti pa jo pospravi nazaj v cilinder (oz. to niti ni nujno, glavno da ob izgubi napetosti popusti - ga bo potem že vzmet porinila nazaj).
Gledal sem že komponente od SMC-ja, vendar so ti "industrijsko" (pre)dragi, poleg tega pa večinoma 24V. Drugih proizvajalcev ne poznam, google search pa ne najdem nič pametnega.
V kolikor ima kdo še kakšno DIY idejo, kako bi to izvedel, sem odprt za predloge. Hvala.
V bistvu bi želel neke vrste električni cilinder, ki batnico ob priklopu na 12V porine za 20mm, ob umiku napetosti pa jo pospravi nazaj v cilinder (oz. to niti ni nujno, glavno da ob izgubi napetosti popusti - ga bo potem že vzmet porinila nazaj).
Gledal sem že komponente od SMC-ja, vendar so ti "industrijsko" (pre)dragi, poleg tega pa večinoma 24V. Drugih proizvajalcev ne poznam, google search pa ne najdem nič pametnega.
V kolikor ima kdo še kakšno DIY idejo, kako bi to izvedel, sem odprt za predloge. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED RPi (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13634 (9658) | salcadoo |
» | DC motor z visokimi vrtljajiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3669 (2837) | T0RN4D0 |
» | Debelina kabla, je dober uni za hišno napeljavo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3648 (3455) | Rocher |
» | A se da dobit to...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2605 (2399) | DimmniBurek |
» | utisanje sistemaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1062 (782) | Dice |