Forum » Pomoč in nasveti » Počasen zagon računalnika
Počasen zagon računalnika
654321a ::
Zanima me, če kdo ve, kaj naj naredim, ker se mi je windows 7 (home premium) začel vse počasneje zaganjati. Najprej je to trajalo nekaj minut, kar je preraslo na 10 in več. V strojni opremi po mojem ni težav, ker imam i5 procesor in 4g rama. Najprej sem pomislil na microsoftove update. Ampak ne vem več, kaj naj bi blo. Deluje mi, kot da bi se ob zagonu nekaj ˝usedlo˝ na ram.
Če ima kdo kakšno kosntruktivno idejo, naj prosim pove.
hvala.
Če ima kdo kakšno kosntruktivno idejo, naj prosim pove.
hvala.
amigo_no1 ::
Preveri disk/kabel:
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Mietzsche ::
Jaz sem imel probleme s tem in se je izkazalo, da mi je v ozadju delovalo stotisoč Adobejevih update programov. Ampak če imaš laptop, je čisto možno, da imaš zaspamanega z vsemi tistimi fruity gonilniki in servisnimi aplikacijami, s katerimi te zasujejo proizvajalci. Tretja stvar je pa antivirusnik s svojimi startup scani. Samo ne zdaj panike zganjat in po nepotrebnem formatirat, ker lahko vse rešiš brez tega
Duhec ::
Ni izključena tudi HW napaka, recimo disk.
Kako dela v varnem načinu z omrežno podporo?
Če se naloži sorazmerno hitro, imaš po vsej verjetnosti nek SW problem, če pa se naloži isto počasi potem štartaj še varni zagon brez omrežne podpore in če je zopet počasi preglej disk s SW proizvajalca diska.
Kako dela v varnem načinu z omrežno podporo?
Če se naloži sorazmerno hitro, imaš po vsej verjetnosti nek SW problem, če pa se naloži isto počasi potem štartaj še varni zagon brez omrežne podpore in če je zopet počasi preglej disk s SW proizvajalca diska.
654321a ::
Imam izključene skoraj vse programe, da se mi pri startupu ne zaženejo.
Tudi v varnem načinu z o.p. se ni naložil prav hitro ... Ampak sem pa pregledal disk (sicer ne s proizvajalčevim sw, kar nameravam še naredit) in naj bi bil ok...
Že prej enkrat se mi je nekaj časa počasi zaganjal, recimo 5 minut, potem je blo spet nekaj mesecev normalno, nato se je spet začelo in zdej res ratal že neznosno. Tko da če ne bo drugega ... pa pač formatiranje.
Tudi v varnem načinu z o.p. se ni naložil prav hitro ... Ampak sem pa pregledal disk (sicer ne s proizvajalčevim sw, kar nameravam še naredit) in naj bi bil ok...
Že prej enkrat se mi je nekaj časa počasi zaganjal, recimo 5 minut, potem je blo spet nekaj mesecev normalno, nato se je spet začelo in zdej res ratal že neznosno. Tko da če ne bo drugega ... pa pač formatiranje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka pri nalaganju straniOddelek: Pomoč in nasveti | 2039 (1267) | jedateruk |
» | racunalnik se mi izklaplja :( na pomoc, prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 1091 (850) | jesen |
» | Explorer dela, ostali brskalniki neOddelek: Pomoč in nasveti | 1809 (1616) | Duhec |
» | Services.exe (0xc0000005)Oddelek: Operacijski sistemi | 1432 (1235) | r2112 |
» | Pomoč - WinXp se ne zažene v normal modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3062 (2797) | Tea Time |