Forum » Strojna oprema » 8800 GT artefakti
8800 GT artefakti
bluefear ::
Pozdravljeni ! Nekaj dni nazaj je računalnik med igranjem Battlefielda 3 zamrznil in na monitorju so se začeli prikazovati roza grafični artefakti. Ker se sistem ni odzival sem računalnik ponovno zagnal in opazil, da se kvadratki vseh treh osnovnih barv (rdeča, modra, zelena) kažejo že pri post screenu. Na začetku, ko so se artefakti pojavil v Battlefieldu sem sumil napako v gonilnikih, a ker se ti pojavljajo tudi pred zagonom Windowsow je napaka očitno v strojnem delu. Seveda je glavni osumljenec že precej stara grafična kartica, ampak med brskanjem po internetu sem odkril tudi primere, ko je bil krivec za artefakte pokvarjen napajalnik. Zasledil sem tudi ''reflow'' grafične kartice in me zanima če je kdo to metodo že uporabljal in ali je učinkovita.
Riff ::
to je znana napaka grafičnih kartic 8800GT/GTS serije grafično je potrebno zapečt v pečici pa ti bo potem delovala skoraj 1 leto bp potem pa zopet v pečico saj jaz to nardim s svojo 8800GTS 640Mb od BFG firme,
geforce 8800gts problem
geforce 8800gts problem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
bluefear ::
Najlepša hvala :) V bistvu sem že sam našel točno ta guide, ampak me je zanimalo, če ta metoda dejansko učinkuje.
feryz ::
Imam jaz eno delujočo 8800 GT, če jo kdo rabi. Plus Accelero 2. Za drobiž. Pa še štroma ni treba za pečenje grafike, ker, glej no glej, dela.
Riff ::
ja ta postopek deluje brez problema v večini primerov sem pa imel tud 2 ki pač nista delovali po peki:(, feryz kuk je pa kaj cena ??
cojss ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oživite umrlo nVidia grafično jedro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 17134 (5233) | mailer |
» | grafična crkuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8060 (6364) | shadeX |
» | 9800gt artefaktiOddelek: Strojna oprema | 6318 (5425) | dottor |
» | Ali mi je odpovedala grafična? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8842 (7580) | Riff |
» | Odkup grafične karticeOddelek: Strojna oprema | 3450 (3115) | Riff |