» »

kateri apple prenosnik kupiti(kateri je boljši)?!?

kateri apple prenosnik kupiti(kateri je boljši)?!?

lev88k ::

Pozdravljeni!
Odločil sem se da si bom kupil novi Mac Book Pro 15inch in sicer se odločam med dvema, ki staneta skoraj isto, okoli 2370€. Razlika je ta, da je eden Mac Book Pro, drugi pa Mac Book Pro z Retina zaslonom.
Mac Book Pro ima I7 2600MHz, 8GB RAM, 750GB 5400rpm trdega diska, GeForce GT650M 1GB GDDR5.
Mac Book Pro RETINA pa ima I7 2300MHz, 8GB RAM, 256GB Flash diska, GeForce GT650M 1GB GDDR5.
Torej je majhna razlika v procesorju, kar dvomim da se bo opazilo in velika razlika v memoriji, Naj takoj povem, da me "le" 256GB spomina NE MOTI, je pa baje Flash dost hitrejši in boljši, ter naj bi se manj segreval in zato naj bi hlajenje delalo boljše v samem računalniku. Retina je tudi manjši in rahlo lažji prenosnik.
Razlika pride z drugo opremo. Retina nima CD pogona (se ga da kupit ločena prek USBja) in nima luknje za ETHERNET (pretvornik da dokupit).
Slišal sem da imajo Retine problem z določenimi programi, ki nimajo resolucijo in kvaliteto slike prilagojeno za njih in da potem slika izpade "grda". Ali je to res?
Kar me še mal bolj muči, sem nekje prebral, da je zaradi Retina zaslona grafična kartica nekoliko bolj obremenjena in posledično bi v grafično zahtevnih programih se računalnik slabše odzval kot tisti brez Retine. Ali tudi to drži? Mislim da sem to prebral ne spleta v odlomku nekega računalniškega časopisa.., In navsezadnje kaj mi vi svetujete, katerega naj vzamem? Odsotnost CD pogona me nebi preveč prizadela, saj ga redko uporabljam.. Najlepša hvala za vaš odgovor!

PALOMINO ::

Pozdrav,

uporabljam MB AIR, MB PRO 2012 in MB Retina.

Takole bom rekel, odvisno s čim se ukvarjaš ampak ko se enkrat navadiš na Retina ekran, ni več poti nazaj.
Računalnik je hiter, jaz sedaj nisem opazil nobenih težav s kakšnimi programi, niti ne da bi bi se kaj grel ali da bi bila grafika bolj obremenjena. Zadeva je hitra in prenosnik je resnično top. Manjko CD enoto po moje danes ni več tak problem...

Če se odločaš samo med MB PRO in MB Retina je odgovor zagotovo MB RETINA!

V nižjem rangu pa nedvomno MB AIR model 2012.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook za development - dilema

Oddelek: Pomoč in nasveti
131887 (1377) opeter
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5631985 (27934) PrimozR
»

MacBook

Oddelek: Kaj kupiti
81173 (914) ka te to je

Več podobnih tem