» »

MacBook

MacBook

martincek1 ::

Zdravo! Nisem še povsem pred nakupom novega računalnika, ampak sem počasi začel tehtati možnosti, kaj bi se splačalo itd...

Moja trenutna kišta:
Asus P5Q-L PRO
Intel Core2Duo E8400 3.0GHz
ATI Radeon HD 4670
4GB DDR3
320Gb disk

Sicer je odličen računalnik za mojo trenutno rabo, ampak zelo glasen in - neprenosen. Večinoma ga uporabljam za grafično oblikovanje, v prihodnosti pa tudi Solidworks in ProEngineer. Najprej mi je v oči padel MacBook Pro 13'... recimo najcenejši(z ssd in 8GB ram):

MacBook Pro, 13-inch
2.5GHz Dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz DDR3 SDRAM — 2x4GB
128GB Solid State Drive
SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Nisem ravno hardware guy in me zanima kakšna sta navedena računalnika v primerjavi en z drugim. Je MacBook veliko boljši? Kaj je z grafično, matično na Pro-ju? Vem da je 13'' precej malo, ampak me doma vedno čaka monitor, on the go pa je najbolj važna prav velikost. Pa še praktično neslišen je. Glede inženirskih programov - bi nanj naložil še Windows7 particijo, baje deluje brez problemov še na precej slabših MacBookih.

Je kdo trenutno na retini in si je prej lastil osnovno verzijo? Lahko poda kakšno mnenje? Če se ukvarja z grafiko še toliko bolje :)

Priporočate kakšen drug laptop namesto MacBooka? Na plano z idejami :)

Zheegec ::

Pri 3D grafiki je Macbook Pro 13 (navaden ali Retina) precej ubogi. Integrirana grafika ni ravno nekaj zelo zmogljivega. Prav tako bleščeči ekrani... Poglej si HP Elitebook 8470W, ki ima vsaj M2000 grafično, čeprav še ravno ni zelo zmogljiva. Pač majhen prenosnik. Pa še en 256GB SSD vgradiš in ga daš v RAID1, da v primeru okvare diska ne izgubiš podatkov. Tudi Lenovo T430 je super, čeprav ima pa manjšo baterijo. Je pa lahek in kvaliteten, ampak slabša grafična.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

legice ::

Kar se tiče dela v 3D, bol priporočam windows mašino kot pa macbook. Će že želiš macbooka, glej da ima ta od nvidie grafično, ki neverjetno pospeši render (uporabljav sem iMac z 69xx grafično, ter paralels in je laptop z nvidia grafično bil zelo hitrejši, okoli 3x).
Windowsi delujejo na starejših mac napravah brez problema, vendar z intel grafično ne boš kaj daleč prišel, ne da je toliko slabša, ampak render časi bodo neznosni, ker tukaj požre večinoma grafično moč.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

blackbfm ::

z zmogljivimi komponentami bo problem toplota, tako da če rabiš zmogljivo kupi čimvečjo stvar

da bi dobil neko zmogljivo neslišno 13" škatlico so verjetno mokre sanje

mgermo ::

Močneje od njegove trenutne konfiguracija je, ane?
Za 2 OSa je 128gb nekje na meji.

martincek1 ::

Mislim da s trenutno mašino bi moral brez problema priti čez faks in če je MBP vsaj tako dober ni problema. Ampak je grafična od moje Ati Radeon 4670 HD res toliko slabša? Potem v poštev pridejo od jabolčnih izdelkov samo 15' verzije z Nvidia GeForce GT 650M 1GB GDDR5? Beda :)

legice ::

mislim ne da je slaba, ampak kot rečeno, ni specializirana za te stvari. kot na tvoji trenutni, igrice delajo ampak vse ima svojo mejo. točno ti ne morem povedati, kakšna je razlika med tvojo desktop grafično in intel, ampak kar se tiče izdelave modelov 3d bo na obeh mašinah delalo isto, ko pa vklopiš sence ali pa render, takrat pa bo razlika šele očitna.
žov, malce bol bo treba raziskati po internetu:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

blackbfm ::

Ampak je grafična od moje Ati Radeon 4670 HD res toliko slabša?

Desktop kartico težko direktno primerjaš z laptopom, poraba 4670 je okoli 70w, medtem ko imajo laptopi ponavadi celotno porabo med 70-90w..

Novejše komponente so sicer vedno bolj učinkovitejše, ampak mislim da zmogljivosti dekstop verzije 4670 zaenkrat ne boš videl v nobenem 13", niti 15" verjetno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

ka te to je ::

kaj? govorite da je macbook neuporaben na področjih za katera je narejen, ali kaj?
ta da imajo macbooki integrirano grafični ni niti najmanjši problem, še na retini vse laufa odlično

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehod na MAC

Oddelek: Pomoč in nasveti
436449 (3086) c3p0
»

Macbook Pro - iStyle (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7011301 (8934) Meizu
»