» »

laserc čiščenje valja/toner

laserc čiščenje valja/toner

mihec87 ::

Pozdrav..

Pri bajti se je nabralo ene par poceni čb laserskih tiskalnikov ki imajo prazen toner ali pa je pri koncu z njimi..Večina pa tudi vleče črto/e po papirju kar je verjetno posledica umazanega valja-me zanima če je že gdo to poskusil očistiti?

Zanima me tudi če gdo priporoča kakšno trgovino(ni treba da je pri nas) z kopijo/ponaredkom/refill tonerja saj novi stanejo toliko ali pa malo manj kot printer?

Gre se za lexmarka E120 ter E230 in canon LBP2900

• spremenil: mihec87 ()

darkolord ::

Pri nas je v redu Prink.

Sicer pa eBay, najbolje angleški.

mat xxl ::

Kupiš nove čistilne valje in dela ....

Čistilne valje? Kolikor mi je znano sta v printerju dva valja eden manjši ki pobira prah iz tonerja ter večji na katerega se prime samo del praha iz prejšnjega valja ki ga potem zapeče na papir..Mislim da je problem v prvem valju.

V bistvu se gre za to da se printer usposobi za delo z ne preveč €€..Ker vsi printerji so printali toliko kolikor je bilo praha v priloženem tonerju, medtem ko valj je deklariran da zdrži dosti več(vsaj še eden ali dva polna tonerja)...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

No valjev je v bistvu precej več... V nekaterih printerjih tudi 10.

A je črta črna al bela?
A je črta po horizontalna al vertikalna? Če je vertikalna, je po celi višini?

Črta je črna po vertikali(celotni višini) oz je ravno toliko da se vidi ni črna kot tekst pač pa ravno toliko da se vidi.

carota ::

Imel sem podobne težave. Vzel sem ven toner in s papirnatim robcem nežno in previdno obrisal zelen valj in montiral nazaj. Bolje to počet ko je toner prazen. Po pol leta še vedno vredu deluje, ne packa in lepo printa.

Ja to je potem lahko katerikoli od valjev... Poglej če se na tazelenem kaj vidi pa ga čisto narahlo obriši, drugače pa spucaj še valje od fuserja (tam kjer je grelec)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
548555 (3308) noraguta
»

Neoriginal toner

Oddelek: Pomoč in nasveti
272052 (1366) mat xxl
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Kaj kupiti
123689 (3407) gwertix
»

Čiščenje tiskalniškega valja laserskega tiskalnika