Forum » Strojna oprema » SSD v Notebook...?!
SSD v Notebook...?!
GregiB ::
Lep pozdrav... Pred kratkim sem kupil HP Pavillion 7001em, pa sem začel razmišljati, da bi bilo fino imeti SSD za sistemski disk...
Baje imajo nekateri Notebooki še dodaten, prazen slot za dodaten SSD ali HDD. Sem malo posurfal po netu, vprašal strica Gugla, pa nisem našel, ali moj NB ima ta slot ali ne...
Poleg tega me zanima, če kdo ve... kako potem NB prepričati, da je SSD disk sistemski... s tem mislim, kako narediti HP Recovery na SSD in ne na HD?
Za vsak namig vnaprej hvala in lep vikend!
Baje imajo nekateri Notebooki še dodaten, prazen slot za dodaten SSD ali HDD. Sem malo posurfal po netu, vprašal strica Gugla, pa nisem našel, ali moj NB ima ta slot ali ne...
Poleg tega me zanima, če kdo ve... kako potem NB prepričati, da je SSD disk sistemski... s tem mislim, kako narediti HP Recovery na SSD in ne na HD?
Za vsak namig vnaprej hvala in lep vikend!
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
OK, odprl sem notesnik in res je v njem prost slot za dodaten disk. Manjka t.i. "caddy", nosilec za disk in seveda kabel. Kdo ve, kje to v rodni grüdi nabavit?
Sicer pa še vedno nisem našel variante, kako narediti sistem tako, da bo HP recovery naredil na SSD in ne na HD...
Sicer pa še vedno nisem našel variante, kako narediti sistem tako, da bo HP recovery naredil na SSD in ne na HD...
Nikonja ::
pol pa nimaš dodatni slot za hdd. Žal večina cenejših notbukov ima samo prazni slot za skrit denar od žene in nič več :)
Fukni fan tega kar zdaj imaš in daj SSD notr (tko sam jaz naredil)
Fukni fan tega kar zdaj imaš in daj SSD notr (tko sam jaz naredil)
pol pa nimaš dodatni slot za hdd.
Mislim, da imam... imam namreč takole zadevo:
HP DV7 vgradnja SSDja
Evo, vse nabavil, pravkar "kloniram" HDD na SSD z Norton Ghost-om... Nabavil Samsungov 830 SSD 256GB po nasvetu prodajalca, češ, da je z OCZ Vortex 4 več problemov...
Investicija:
Caddy s kablom preko eBaya 45$ s poštnino vred (original v rangu 70€)
SSD Samsung 830 256GB 184€
Investicija:
Caddy s kablom preko eBaya 45$ s poštnino vred (original v rangu 70€)
SSD Samsung 830 256GB 184€
kuglvinkl ::
Če boš kloniral, poglej, da je particija poravnana, k če ni, je jeba. Poglej si zadnje poste v temi SSD za sistemski disk.
Oooooo.... dellllaaaaa... Kakšna raketa...
Zheegec ::
Haha, žal je premalo ljudi, ki ne poznajo SSD-jev in gledajo brezvezne številke pri RAM in procesorju
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12429 (10328) | Machete |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8910 (7467) | ngc2392 |
» | SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 9739 (7348) | Mare2 |
» | Novi diski in SSD iz SeagateOddelek: Novice / Diski | 4983 (3932) | Spock83 |