Forum » Omrežja in internet » Vezava žic iz modema na PC
Vezava žic iz modema na PC
Aston_11 ::
Iz modema (XON 600SVC) sem potegnil utp, vmes sem ga moral prekiniti in nato sem odrezal en kratek utp kabel in ju zvezal tako, da pridejo žice barva na barvo. Stvar je delala, vendar upload ni bil baš nekaj. V bistvu ga speedtest ni uspel izmeriti, medtem ko so se strani nalagale, dokler ni vse skupaj samo od sebe nehalo delati. Nisem imel prilike testirati direkt s kakšnim kratkim utp kablom iz modema, ker sem ga edinega zrezal, bom danes z drugim, da bom vsaj ugotovil, če je problem v zrezanem kablu ali kje drugje.
V bistvu vezava barva na barvo je pravilna ali bi moral križati žice?
V bistvu vezava barva na barvo je pravilna ali bi moral križati žice?
5er--> ::
Vezava barva na barvo je pravilna, če sta oba UTP kabla (vsaj jaz sem razumel, da si stvar naredil iz 2 kablov) bila vezana po istem standardu.
Ja, dva utp kabla, sicer mešanih farb, samo sem pazil, da sem pravilno prenesel, tako da se žice iz izhoda v modem ujemajo z žicami v vhod v pc, tako da če bi bile iste barve, bi bila barva na barvo. Morda bi moral zaciniti spoj, včeraj ni bilo časa, so kar lomljive žice v kablu, ki mi gre po steni. Po drugi strani pa je stvar tako zvezana nekaj časa celo delala, tako da bo treba iskati dalje.
amigo_no1 ::
Kupi utp kabel, kolikor ga pač potrebuješ in to je to.
Vsako dodatno podaljševanje/spajanje/razdruževanje kabla je nova šibka točka.
Vsako dodatno podaljševanje/spajanje/razdruževanje kabla je nova šibka točka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
xCore ::
Parice tudi morajo biti pravilno "motane" oz zavijanje če niso ti lahko pride do presluhov oz. motenj
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]
krneki0001 ::
Ja, dva utp kabla, sicer mešanih farb, samo sem pazil, da sem pravilno prenesel, tako da se žice iz izhoda v modem ujemajo z žicami v vhod v pc, tako da če bi bile iste barve, bi bila barva na barvo. Morda bi moral zaciniti spoj, včeraj ni bilo časa, so kar lomljive žice v kablu, ki mi gre po steni. Po drugi strani pa je stvar tako zvezana nekaj časa celo delala, tako da bo treba iskati dalje.
Tole mislim, da je tvoj problem. Eni kabli imajo tukaj 2 pina okol obrnjena. Če je tvoj kabel imel tako, potem si narobe naredil.
Kupi nov kabel, da ne boš imel problemov, sej niso dragi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Ne, saj kabel imam. Sem ga hotel spraviti do vtičnice in sem ga tam zvezal. ker ni delalo, sem poskušal eliminirati vtičnico oz. da bi bil vzrok na njej, tako da sem vezal direktno. Sedaj bom ponovno poskusil zvezati vtičnico in vtakniti drug kabel od pc-a do vtičnice. Vtičnica ima sicer nek ojačevalnik signala, ne vem, če je to dobro, saj mi je z istim kablom delalo na 20 metrov z ruterja na pc brez problema.
NeMeTko ::
UTP vtičnica z ojačevalnikom signala?!? A tudi to obstaja (prvič slišim)?
Imaš kakšen link, da vidim to čudo?
Imaš kakšen link, da vidim to čudo?
Vtičnica od TEM Čatež. Piše enhanced na njej, ko jo razdreš, vidiš, da je morda kaj na tem - če ne drugega, da moti signal. Od pinov niso speljani direkt do parice, ima neke obvoze, kot neke antence.
Verjetno tale:
Verjetno tale:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
NeMeTko ::
Te vtičnice zagotovo ne 'pojačujejo' signala.
Tisti 'enhenced' lahko označuje, da so po Cat 5e ali Cat 6 standardu, ali pa skušajo s tem nakazati, da se jih da povezati brez posebnega orodja, zagotovo pa ni notri nekih antenc. Če imaš motnje na signalu, potem te povzroča napačna vezava ali kakšen defekt na kablu.
Tisti 'enhenced' lahko označuje, da so po Cat 5e ali Cat 6 standardu, ali pa skušajo s tem nakazati, da se jih da povezati brez posebnega orodja, zagotovo pa ni notri nekih antenc. Če imaš motnje na signalu, potem te povzroča napačna vezava ali kakšen defekt na kablu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kablaOddelek: Omrežja in internet | 6431 (5506) | Invictus |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13419 (3636) | wexor |
» | lan kabli (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14236 (11941) | gazibo |
» | UTP poleg koaksialne anteneOddelek: Omrežja in internet | 3922 (3588) | Pyr0Beast |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2402 (1882) | balocom |