» »

USB kartica

USB kartica

Boomerang ::

Pozdrav!

Na računalniku imam 4 USB vtičnice, kamor imam običajno priključeno: tiskalnik, skener, bluetooth in spletna kamera. Ker mi počasi primanjkuje vtičnic, sem vgradil še novo PCI-USB kartico s 4 priključki. USB kartica lepo dela (karkoli priklopim gor), vendar imam sedaj drugi problem.
Na USB kartico priklopil zunanji disk in slučajno vklopim spletno kamero (ki je priklopljena na integriran USB). Lučka na kameri sicer gori, ampak slike ni - vidim le siv okvir. Probal sem jo priklopit tudi na ostale integrirane USB priključke in je isto. Ko pa zunanji disk iz kartice odklopim, kamera normalno dela.

Na kratko: zunanji disk vpliva na kamero, kar ni običajno. Kaj je problem? Ima računalnik kakšno omejitev glede števila naprav ali imam preslab napajalnik (star 2 leti, okoli 500W)?

Janac ::

a ima zunanji disk napajanje iz USB-ja ali posebaj?

Boomerang ::

Disk ima napajanje posebej. Ampak ni problem samo disk - isto je tudi ob priklopu USB ključka. Mogoče se še kaj najde, ampak zaenkrat sem to odkril.
Je pa nekaj še posebej zanimivo: ko kliknem "varno odstrani pogon" kamera začne delat, če tudi je naprava še zmeraj priključena na USB kartico.

Zdaj ko sem to probal, sem si premislil glede napajalnika - problem je nekje drugje. Kartico sem normalno vstavil v PCI režo in računalnik vklopil. Bi bilo treba kaj v BIOSu nastavit? Če se že vzroka ne najde, me zanima še: ali takšno početje (torej, če imam hkrati priključene naprave na kartici in integriranem vhodu) lahko škoduje računalniku?

Han ::

Katera osnovna plošča in katera USB kartica?

Boomerang ::

Osnovna je Asrock (stara 7 ali 8 let), USB kartica je pa NEC in naj bi bila združljiva s starejšimi računalniki.

Han ::

Model plate? Verjetno sta na plati dva USB priključka (vilice) ta takle adapter, ki je boljša (in cenejša) rešitev kot USB kartica...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanimiv USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91173 (951) Han
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143033 (1503) RutS
»

Vtaknem USB --> PC se obesi

Oddelek: Pomoč in nasveti
291604 (1238) hojnikb
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
221999 (1680) Duhec
»

Matična plošča in usb 2.0?

Oddelek: Strojna oprema
292339 (1805) itsmeanthony

Več podobnih tem