» »

Koliko se da naviti: Intel Pentium 4 3.2GHz HT

Koliko se da naviti: Intel Pentium 4 3.2GHz HT

einstein :P ::

Pozdravljeni,

imam eno staro ploščo (Abit ip7 v2) z zgoraj omenjenim procesorjem. Zadevo bi rad navil s stock coolerjem¸in me zanima koliko bi šlo pribl. (Tcase cpuja= 70°C). Zvišal sem že do 3.5GHz in deluje v redu, pri 3.6GHz pa dobim BSOD brez višanja voltaže. Temperatura v idle je 48°C. Koliko se bi zvišala, če bi malo dvignil voltažo?

Hvala, lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

stock ::

Ti procesorji so se dobro navijali, verjetno te bo prej omejevala plata inpa ram. Jasno je pa stock hlajenje prešvoh da bi to laufal 24/7 in za navijanje niti nima smisla. Ob višanju voltaže bo temp narasla veliko hitreje in višje kot z samim višanjm clocka. Najprej si samo poglej kje se nardi CMOS reset, ker se ti slej ko prej ne bo prižgal, potem pa samo šponaj pa nastavljal..

Ne vem, če me bo plata omejevala, namreč gre vse do cca. 6.5GHz in voltaža okrog 1.9V. Verjetno pa bodo res težave s stock coolerjem.

Koliko pa bi šlo s kakšnim boljšim coolerjem približno (z zračnim hlajenjem)?

Zgodovina sprememb…

Sej to kolk piše nima veze. Tud plata se pregreva pa pol ne gre več. Z bolšim coolerjem bi moral prit do stable 3.8, kak test tudi na 4Ghz. Samo za ta proc je že paste škoda ko bi moral menjat hlajenje, kaj šele kaj drugega.

po moje bi se pa dalo do 4.0 tudi s stockom priti, če bi imel še ene par ventilatorjev okoli nametanih. kaj natanko se pa pregreva na plati? in zakaj bi me omejeval ram?

hvala, lp

dzinks63 ::

Prescotti se močno grejejo že na stock frekvencah, če jih naviješ, pa še precej bolj. Sicer pa ne boš veliko pridobil na takšnem kompu če boš imel navito na 4Ghz, bodi zadovljen s 3,5 če vse fino dela. Za kaj več nabavi vsaj osnovo z c2d procesorjem, pospešek bo zelo opazen, tega prescotta pa ne muči, ker ni za tem nobene potrebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Nwanko ::

p4 3.0 (2mb l2) se v meni v idle grel čez 50C,navil sem ga lahko na 3.6 na abit ic7 plati,potem je biu že krepko čez 60 v idle.

amigo_no1 ::

Edino če imaš vodno se splača to vročico OC.

revizio E0 so tu OC na 4.0 z zračnim:
http://www.overclockers.com/forums/show...

Samo ne pozabi, to je 8 let stara roba, c2d je 1x hitrejši, i3/5/7 (socket 1155) še 1-2x od c2d.

primer OC na 4 Ghz (in ventilator na 4000 rpm):
http://www.overclockers.com/forums/show...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Za ne vem kakšen performance mi itak ni, ker vem, da ga ne bo tudi pri 10Ghz. Rad bi samo čim višjo frekvenco dobil. Kaj pa, če bi šel zdaj, ko se bliža zima ven overclockat? Bi to kaj pomagalo? Prosim za še kakšne nasvete glede hlajenja. Pa še, ali smem prekoračit tcase? Ker senzorji verjetno prikazujejo tjunction, se pravi, da je tcase v bistvu nižji?

hvala, lp

V hladilnici se najboljše OC celo leto :D.

:D potem bi moral pa mesarja vprašat :D. a mogoče pozna kdo še kakšno učinkovito improvizacijo pri hlajenju - recimo z vodo ali kaj podobnega, samo da ne teče po plati?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

@amigo no1
hvala :)

uspelo mi je priti do 3.7GHz s temperaturo 53-54°C v idle. včasih dobim bsod. bi moral še višati voltažo? zdaj imam 1.6250V - 1.6500V. kako je z voltažami ramov, pci, agp in razmerje med ramom in cpu-jem...?

ni nobenega, ki bi znal odgovoriti? :|

Zgodovina sprememb…

V glavnem šlo je do 3.866GHz z voltažo 1.825V in cpu/ram razmerje 5:4, problemov s temperaturo ni ampak, če hočem še malo naviti se vedno ugasne pri nalaganju ali pa se sploh ne prižge, ne vem, kaj bi bil razlog, verjetno prazgodovinski 180W napajalnik.

Podatki o sistemu:

windows ultimate 64bit
pentium 4 HT 3.2GHz @ 3.866GHz - stock cooling
socket 478
ati r7000 pci rev 1.1
abit is7 v2
40gb hdd maxtor

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

pa gre ta starina na takšno frekvenco ja? men c2d ni šel tok
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Cold1 ::

Pentiumi 4 so bili grajeni za nezaslišane frekvence, ustavilo jih je zgolj pregrevanje.

@Blinder

ja, gre na takšno frekvenco, tudi več (po moje še kar precej več) bi šlo. pentiumi so res za visoke frekvence. mene za enkrat še ni ustavila temperatura ampak me očitno (nisem siguren) zaustavlja napajalnik z le 180W.

Evo, več ne gre s tem napajalnikom ali pa ne vem kako bi še izboljšal.

stock cooler:

Zgodovina sprememb…

Seveda te bremza temperatura! Sej ni treba, da dosežeš peak T, da bo šlo kaj narobe. Z nižjo temperaturo bi šel še višje z isto voltažo ;) Sploh če ti zalaufa na tej voltaži, bi pri 20C gladko šel nad 4Ghz.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hladilnik za navit I7 920 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
6014055 (9961) N4m31355
»

Kako naviti i7 2600K ? (strani: 1 2 )

9121426 (15970) m0LN4r
»

Frekvenca procesorja (strani: 1 2 )

515436 (4293) fr4nc
»

Ci7 860 problem?