» »

Povezava Optike in SpeedTouch 780i WL

Povezava Optike in SpeedTouch 780i WL

pronto ::

Pozdravljeni. Danes sem dobil optiko od T2 in me zanima ce lahko povezem v tisto njihovo skatlo (MIL-sm801g)
router SpeedTouch 780i WL. Povezal bi rad da bi preko routerja delal WI-FI. Zicne povezave bi pa imel direktno v njihovi skatli. Ali je to izvedljivo?

amigo_no1 ::

Ta škalta je 8 portni switch
ftp://ftp.milan.com/pub/switch/specs/spcSM801G.pdf

SpeedTouch 780i WL je modem+router, ne pozabi ga priklopiti v Lan port.

Se pravi da se lahko priklopi? Ker ne bi rad, da me ze prvi dan klicejo ker imam neznano napravo priklopljeno(se mi je ze zgodilo;)). Sprasujem ker mi je starrejsi mozakar, ki mi je danes to priklopil rekel da se ne da. Kateri pa je LAN port? Zadaj imam ETHERNET DSL in PHONE. Hvala za informacije.

Načeloma bi moral delati, ja.
SpeedTouch ima zadaj 4 lan porte, tako da ne moreš zgrešiti kam priključiti (in bo ST delal kot wifi AP).
Pazi samo da ne boš porabil vse 4 mac naslove, ki jih imaš na razpolago v 24 urah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

amigo_no1 je izjavil:

Načeloma bi moral delati, ja.
SpeedTouch ima zadaj 4 lan porte, tako da ne moreš zgrešiti kam priključiti (in bo ST delal kot wifi AP).
Pazi samo da ne boš porabil vse 4 mac naslove, ki jih imaš na razpolago v 24 urah.

Aha hvala. Oprosti če te gnjavim ampak nisem glih neki računalniški tip in če mi lahko razložiš to mac naslov zadevo bolj laično.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni. Imam povezavo kot je navedeno v prvem postu. In vse dela odlično. Včeraj sem nabavil tablični računalnik z androidom 2.3. In mi noče povezat samo z mojim omrežjem. Sem gledal malo po netu in se to dogaja veliko ljudem. Rešitev naj bi bila da nastavim statično IP ročno vendar imam dinamično IP ki naj se ne bi spreminjala če imaš vedno prižgan modem ali kaj. Nekaj sem probaval vendar nikakor ne dela. Mene zanima če kdo ve kaj moram vpisati. In sicer imam.
IP address
Gateway
Netmask
DNS 1
DNS 2

Sem uredil. Povezal sem se z mobitelom in potem izpisal vse nastavitve.

Pozdravljeni. Imam spet probleme z mojo povezavo, ki je zgoraj navedena. Zanima me kateri router kupiti, ki bo zanesljivo delal z milan switchom. Problem je v tem ker ko se hocem povezati z mojim Notom 2 pise obtaining IP addres. Poznam nacin kako nastimati da dela vendar moram rootati telefon, kar ne bom naredil ker imam telefon sele par dni. Problem je v DHCP leasu. Na IOS in WP7 dela brez tezav vendar se zaplete z vsemi androidnimi napravami. Ce kdo ve kateri router kupiti da bi delal bp bi bilo krasno.
Lep pozdrav.

...:TOMI:... ::

Ti raje vrni Amisu tvoj modem. Tem o routerjih je N, uporabi iskanje.
Tomi

...:TOMI:... je izjavil:

Ti raje vrni Amisu tvoj modem. Tem o routerjih je N, uporabi iskanje.

Hvala. Zelo si mi pomagal.
Ce ne ves resitve se prosim vzdrzi komentarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pronto ()

...:TOMI:... ::

Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi včasih dela, včasih ne

Oddelek: Omrežja in internet
316493 (1258) alfa_fan
»