» »

Android telefon in zunanje naprave

Android telefon in zunanje naprave

bojchi74 ::

Zanima me kakšne zunanje naprave (trdi disk, čitalec katic.....) se da priklopit na micro usb priklop na telefonu, če imaš Android 4.0 ali 2.6. Na eni internetni strani sem videl da prodajajo zunanji čitalec kartic za mobitel, na youtubu je posnetek ko je nekdo povezal zunanji disk in telefon. Poraja se mi ena ideja, ki je danes mogoče še neizvedljiva je pa zanimiva: iz micro usb na telefonu povezava na usb hub, na njega priklopljen Usb to hdmi na TV (to je že možno), zraven pa še tipkovnica in miška.......

JayKay ::

kaj pa wifi tv in streamas film direkt iz tablice/telefona?

potrebujes: telefon/tablico, domace wifi omrezje, tv z wifi in katerokoli izmed n aplikacij za android ki streamajo(skifta, imediashare)

bojchi74 ::

Primer sem dal, pa ne zato da bi predvajal audio/video. Bolj sem imel v mislih kakšno resno delo ali pa brckanje po netu......imaš mali in zmogljiv računalnik (telefon) velik monitor (TV), tipkovnico in miško.

Mavrik ::

Načeloma rabiš Android 3.1+ za take stvari, tipkovnice in miši bi morale delati ko je USB skonfiguriran v Host mode (preveri za tvojo napravo). USB -> HDMI skoraj gotovo ne bo delal, večina novih naprav ima namenski HDMI izhod, uporabi tisto.
The truth is rarely pure and never simple.

JayKay ::

za karksnokoli "resno delo ali brckanje po netu" ti tudi Full HD 32" tv ne bo ok, ker je prevec grainy (68.84 PPI pri tej velikosti). rabil bi 4k tv.

bojchi74 ::

Imam Samsung Galaxy Note za androidom 4.0, ki naj bi imel možnost povezave z hdmi, čakam na kabel, da sprobam. Tv pa imam Sony Bravio in imam povazavo preko routerja in program za stream na telefonu, samo ko je problem z video formati. Posnetke na telefonu delam v mp4 in se ne dajo predvajat na Tv preko streama, nisem se še kaj dosti špilal, bo zdaj več časa ko se končuje poletje..... Tak obrobu te teme. Tv mi predvaja avi na USB ključu, če pa preko računalnika in strema pa ne, razen en program mi je, ampak sem nekaj brkljal in zdaj strema iz tega programa ne predvaja več.. Vem da bo slejkoprej vse možno povezat direktno preko brezžičnih povezav.... Če povežeš Tv in telefon, greš preko telefona na net,slika na tv upravljaš z telefonom, ker preko Tv daljica pisat, če imaš možnost neta na TV... Slike ali kaj druga iz telefona prenesti direktno na zunanji trdi disk ali obratno brez računalnika.....

karafeka ::

Priklop usb huba na usb micro priključek je podprta že kar nekaj časa. Sprobano na moji kitajski tablici, hkrati uporaljal usb tipkovnico in miško, zunanji diski pa rabijo svoje napajanje. Za samsung s2 pa recimo obstaja mhl kabel za hdmi izhod, tipkovnico in miško pa uporabljaš preko bluetootha. Na področju povezljivosti android poje ios na celi črti.

wooted ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi (strani: 1 2 3 488 89 90 91 )

Oddelek: Strojna oprema
4538780491 (17618) Kurzweil
»

Miška na adroid telefonu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152358 (2053) fujtajksel
»

Microsoft pokazal manjšega brata Surface 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5717913 (13852) noob96
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4119646 (18805) Han
»

HDMI na telefonih

Oddelek: Mobilne tehnologije
244640 (4387) bosmla

Več podobnih tem