» »

Vpn povezava

Vpn povezava

cbpopaj ::

Pozdravljeni prosil bi če bi mi kdo pomagal vzpostavit vpn povezavo nikakor mi ne grata. Na win. 7 in tudi na win. Xp sem vse že probal kaj sem kje prebral in mi stvar ne deluje. Imam statičniip. Odprte porte1723 v rutarju na lokalni ip. In v požarnem zidu računalnik nastavljene imam dohodne povezave. Tudi antivirus sem probal izklopit imam vključeno zaznavanje omrežja... Deluje mi pa remote desktop od koder koli vpn pa mi nikakor ne uspe poizkušam z xp. In win. 7 na vsakega posebaj in na dobenem nič prosim za pomoč. :)

Lp. Marjan
  • polepsal: Mavrik ()

MIHAc27 ::

Kaj pa je za en router (model). Če se ne motim more imeti podprt VPN drugače ne bo nič.

fosil ::

En zelo enostaven VPN je Hamachi
Tako je!

cbpopaj ::

Rutar pa je DrayTek Vigor2700VG

cbpopaj ::

Sem ugotovil da je za vpn kar precej nastavitev v samem rutarju doma in na drugi lokaciji kjer boš uporabljal povezavo tako da te kar omejuje ne moraš povsod kamor prideš nastavljat ruterja sem mislil da je podobno remote desktopu tak da se ne bom odločil za to razen če bom vezan samo na eno lokacijo.(http://www.telos.si/draytek/vpn_backup....;)

inmate ::

Pozdravljeni!

Ker nimam nobenih izkušenj z vpn povezavami, prosim za pomoč. Doma bi rad vzpostavil vpn povezavo z omrežjem moje službe za dostop do službenega emaila itd. Aplikacijo imam inštalirano in konfigurirano tako, da naj bi delalo (tako so mi rekli in naredili računalničarji v službi). Na domači internetni povezavi tudi imam statični ip, za katerega sem zaprosil pri amisu, na rooterju nimam vkloplenega firewalla, praktično nimam nobenih nastavitev glede vpn povezave. Moj rooter je Thomson TG 782. Ko poskušam vzpostaviti povezavo, se mi javi napaka 809.

Hvala za kakršnokoli pomoč.

inmate ::

Zdej sm nekak pršu do ugotovitve, da moram na routerju opret ta prave porte. A mi lahko prosim kdo pomaga kako to narest.

Tole sm najdu na netu glede portov:

Error Description: 809: The network connection between your computer and the VPN server could not be established because the remote server is not responding. This could be because one of the network devices (e.g, firewalls, NAT, routers, etc) between your computer and the remote server is not configured to allow VPN connections. Please contact your Administrator or your service provider to determine which device may be causing the problem.

Possible Cause: This error usually comes when some firewall between client and server is blocking the ports used by VPN tunnel

a> PPTP port (TCP port 1723) is blocked by a firewall/router. [Applicable to tunnel type = PPTP]

b> L2TP or IKEv2 port (UDP port 500, UDP port 4500) is blocked by a firewall/router. [Applicable to tunnel type = L2TP or IKEv2]

Possible Solution: Enable the port (as mentioned above) on firewall/router. If that is not possible, deploy SSTP based VPN tunnel on both VPN server and VPN client - that allows VPN connection across firewalls, web proxies and NAT.


Na spodnji sliki lahko vidite aplikacijo, kjer se da to v mojem routerju (Thomson tg782) nastavit, vsaj tako so mi rekli na amisu. Kako sploh naj izpolnem obrazec?



A res ni nobenega, ki bi mi pomagal?!?!!?

A res ni nikogar, ki bi mi lahko pomagal??!?!

adasdas

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: inmate ()

slitkx ::

Kateri IP je potrebno vpisati pri odhodni VPN povezavi (torej povezava v splet)? VPN povezava bi uporabljala dostop prek optike, torej ne posamezno povezovanje na določen cilj.

amigo_no1 ::

Wan ip.

slitkx ::

Ne funkcionira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN za routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
264074 (3402) trnvpeti
»

DD-WRT PPTP VPN

Oddelek: Omrežja in internet
131886 (1633) kronik
»

VPN med 2x WinXP?

Oddelek: Omrežja in internet
172029 (1707) luciby
»

VPN connection iz domačega omrežja v službo

Oddelek: Omrežja in internet
213972 (3630) darh
»

VPN skozi router

Oddelek: Omrežja in internet
222658 (2319) Mr.B

Več podobnih tem