» »

Photoshop problem !

Photoshop problem !

BlueBanana ::

živjo

trenutno ustvarjam nekaj za spletno stran v photoshopu in sem naletela na težavo glede pisave.

V besedi Polončič bi rada P povečala in to tako, da trebušček Pja poteka nad črkami in je dolg vse do konca besede. Namenjeno naj bi bilo kot nekakšen 3D logotip vendar nism našla do sedaj še neben tutorial ki bi mi pri tem prišel prav.

upam da razumete kaj imam v mislih in upam da mi bo kdo lahko pomagal ?

Dahakka ::

Pozdravljena,

v kolikor izdeluješ logotip podjetja ti svetujem, da slednjega izdelaš v Ilustratorju. Program je dosti bolj praktičen in fleksibilen za izdelavo logotipov, prav tako ti ponuja možnost ohranjanja celovitosti slike, v kolikor bi morebiti v podjetju želeli natisniti logotip v večjem formatu - npr. A3 ipd.

V Ilustratorju boš lahko nato z liki zelo enostavno izrisala črko P v bilo kateri obliki boš želela, v Photoshopu pa lahko isto stvar narediš tako, da ustvariš novo plast slike ter jo oblikuješ v črko P in jo na primer napolniš z barvo/senčiš ...

Lep pozdrav

gerrno ::

Se popolnoma strinjam z Dahakka, Ilustrator je tisto kar ti bo omogočilo najbolj optimalno izdelavo/popravilo logotipa. Je pa tako, da pri takih stvareh ni magične paličice/magic wand-a,
ki bi ti z enim klikom omogočila nekaj takega.

No, da še dodam kaj uporabnega - postopek za izdelavo bi bil nekako takle (seveda odvisno kakšen imaš material - logotip - bom pisal kot, da ti oblikuješ logo):
- kot prvo mal posrfaš po netu za inspiracijo (dribble, logopond, abduzeedo in podobno ...)
- potem mal premisliš kaj želiš sporočiti z pisavo (fajn je če P ko je povečan obdrži svojo prvotno obliko - tako kot je bil zastavljen v pisavi - zadeva deluje bolj konsistentno, ni nujno)
- vzameš kak svinčnik nekej analognega in to rukneš na papir (ta del je tud fajn če nimaš res fiksne vizije kako bodo delovali posamezni elementi logotipa)
- kar si narisla poslikaš, poskeniraš karkoli danes to ni problem
- no pa pridemo do ilustratorja, rukneš sliko v ilustrator al pa začneš dokument na "suho" - kolikor zastopim je to v tvojem primeru kar photoshop image
- sedaj v ilustratorju "potrejsaš" - občrtaš to pikslsko sliko z svinčnik orodjem/pen tool (tu je malo več dela ker gre za krivulje ampak je končni rezultat logotip, ki ga lahko povečuješ/pomanšuješ glede na potrebe)
- no ko maš tako izdelan logotip odpreš photoshop z dizajnom sajta, in samo lepo označiš logotip v ilustratorju in kopij ter nato hopa v photoshop in paste (vprašalo te bo kako želiš da skopira ta tvoj lik - tu jst večinoma izberem pixels in nato mal probavam kaj se zgodi, ko pomanjšam logotip do prave velikosti, ki bo na sajtu)

Se da tudi v photoshopu to narest samo je to nesmisel saj program ni namenjen temu. Komentar sem pripisal zaradi tega, ker si si zadala za moje pojme kar težavno nalogo (ali tudi ne
odvisno kako gledaš na to) sam se zmeraj osredotočim na pisavo v prvi vrsti in poizkušam ohraniti pisavo kot tako tudi pri podobnih transformacija kot je ta. Pri "tapravih" tipografijah
je tako da ima vsaka črka z nekim namenom trebušček tak in potem posledično deluje tako kot ji je namenjeno (veliko tega je napisanega na i love typography). Vglavnem velikokrat je
tako, da se mogoče preveč upošteva naročnikove želje in se transformira pisave/črke v kar tako brez pomena.

Še za konec poglej kako to delajo fantje, ki živiji in dihajo pisave - house industries - to je tisto transformacija, ki podaja zgodbo, doda vrednost pisavi.

Upam, da sem ti kaj pomagal. lp

BlueBanana ::

phuu no to da bi uporabla illustrator mi sploh ni prišlo na pamet ker ga uporabljam bol kot ne za stripe, tako da hvala za te informacije in bom probala iztržit največ :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oglaševnje na digitalnem zaslonu - Adobe Flash.....

Oddelek: Pomoč in nasveti
6935 (873) bradati
»

Photoshop

Oddelek: Programska oprema
252179 (1397) donski
»

psd v pdf

Oddelek: Pomoč in nasveti
241746 (1333) blackbfm
»

Kako odstraniti belo ozadje v JPG