» »

SG S3 Celica v pripravljenosti in praznjenje baterije

SG S3 Celica v pripravljenosti in praznjenje baterije

Oldi ::

Opažam, da je "Celica v pripravljenosti" kar problematična za razumevanje, zato si zasluži temo, sploh če se dogaja to, kar se dogaja meni.

2 meseca je vse delovalo OK, nato pa v statistiki porabe baterije Celica v pripravljenosti vedno največja postavka, čeprav sem imel WiFi stalno izklopljen, GSM signal pa vedno na razpolago. Ob minimalni uporabi telefona je baterija prazna v cca 30 urah, prej ob zmerni uporabi polnim na 2 dni.

Najprej probam z vklopom letalskega načina za par sekund (da ugasne vse radije), brez uspeha. Ker opazim, da se mi med aplikacijami, ki praznijo baterijo pojavljata BubbleUPnP in GSM Status, čeprav ju ne uporabljam, ju odstranim - ista figa. Nato naredim reboot, telefon zvečer napolnim na 100% in zjutraj mi javi, da je telefon na bateriji 8 sekund, baterija 100%. Po eni uri javlja 99%, pri 8h praznjenju (7 ur sem spal).
Po dodatnih 5 urah baterija še kar na 99%, Celica v pripravljenosti 74%, GSM signal 100% časa, zaslon 5%, Sistem Android 14%, naprava v mirovanju 9%. Telefon sem danes uporabljal samo za bujenje in gledanje porabe, telefon sprejme klic, torej dela.
Če bo šlo tako naprej, bo baterija trajala kak mesec :) :(
Še enkrt sem vnovično zagnal telefon, baterija 97%. Da vidimo kaj bo.
  • spremenil: Oldi ()

Djuro ::

Meni dela baterija 5-7 dni. Je pa res, da imam vklopljeno GSM only omrežje, ponoči flight mode.

Oldi ::

Sem pozabil omeniti, da je v minulih nekaj dnevih baterija šla lepo konstantno navzdol, kot da jo res nekaj nonstop prazni, od včeraj zvečer se pa sploh ne prazni oziroma izredno počasi. Morda je pa samo merjenje porabe defektno, do včeraj preveč, danes premalo.

xdyphx ::

Tiste statistike so lažne katere ti kažejo porabo energije, raje se pozanimaj da ti kaka igra oz program ne teče v ozdaju (žal orodje v sistemu vsega ne pokaže). Celica v pripravljenosti bi pa v primeru slabo pokritega omrežja hitro izpraznila telefon. Predlog je da telefon postaviš na stock torej ponastavitev vsega, poleg tega kaj za vraga delaš na uradnem FWju ki je poln nasnage (bloatware) in slabe optimizacije glede baterije in samega čipovja?

koyotee ::

Djuro je izjavil:

Meni dela baterija 5-7 dni. Je pa res, da imam vklopljeno GSM only omrežje, ponoči flight mode.

zakaj pa imaš telefon? da je 7 dni na standby?o
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Oldi ::

xdyphx je izjavil:

Predlog je da telefon postaviš na stock torej ponastavitev vsega, poleg tega kaj za vraga delaš na uradnem FWju ki je poln nasnage (bloatware) in slabe optimizacije glede baterije in samega čipovja?

Imaš kak link kjer bi kaj več izvedel o tem? Za oboje prvič slišil, sem pač nov na S3.

xdyphx ::

Evo tukaj imas vse neuradne rome narejene od uporabnikov. Za namestitev si poglej kak guide ki je tudi na tem linku http://forum.xda-developers.com/forumdi...

Oldi ::

Če ga zajebem ode garancija, ko gre za 50EUR vredne škatle to delam, tukaj pa???

Se komu sanja kako sploh dela ta kao merilnik porabe baterije. Odkar sem S3 ponovno zagnal, je odstotek celice v pripravljenosti celo večji kot prej, baterija pa se je v 24 urah spraznila za 18% (ob skromni uporabi), mesec dni nazaj za cca polovico (ob večji uporabi), par dni nazaj pa za cca 60% ob manjši uporabi.
Škoda, ker pred rebutom nisem šel gledat kaj dela procesor, morda je šlo za kak zaciklan proces?
Morda kdo ve kaj so prve 3 cifre v prvi vrstici izpisa opravil proca in kaj barvni stolpci.

Ali obstaja pravi merilnik porabe baterije, mislim na A-meter.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Mavrik ::

Saj ti veš da mora biti seštevek vseh podatkov na tistem zaslonu "100%" in da če pač vse drugo izklopiš ti baterijo porablja samo še GSM/UMTS radio ("celica")?
The truth is rarely pure and never simple.

xdyphx ::

Kako lahko zajebeš če uprabniki sII in Note lepo porihtajo telefon pa čeprav ima "brick bug" (kot sem ga jaz recimo imel na mojem note-u). Poleg tega mislim da je napaka v samem "radiu" (povezovanjem v omrežje). Na novo flashi rom preko kiesa, ker mislim da drugega ti ne preostane. Lahko pa je tudi težava v SIM kartici, v mojem primeru je povzročala zelo resne probleme da me je skoraj prepričala da sem telefon zabrisal po tleh! Kot zadno možnost pa štej še pomnilniški medij oz spominsko kartico, izvrzi jo za kak dan da vidiš če je kaj razlike, a vendar mislim da ni napaka na njej ker v večini primerih povzročajo pregrevanje samega telefona in ne napake z omrežjem.

Oldi ::

Po rebutu je vse idealno, procenti porabe baterije so okvirno enaki (celica cca 50%), le baterija se prazni cca 4 krat počasneje (4 dni namesto 1 dan). Po dveh dneh in 10 urah še kar na polovici baterije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponoči velika poraba baterije na telefonu.

Oddelek: Mobilne tehnologije
121977 (380) frenky119
»

Samsung galaxy s4 mini (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5413692 (9103) superb_
»

Samsung S4 LTE 4G problem s signalom

Oddelek: Mobilne tehnologije
71349 (1206) krepki
»

Samsung galaxy S4 mini ali Samsung galaxy S3

Oddelek: Mobilne tehnologije
182534 (1555) krepki
»

Samsung galaxy S2 - poraba baterije

Oddelek: Mobilne tehnologije
94208 (3463) aljo558

Več podobnih tem