Forum » Strojna oprema » Asus P8P67 EVO
Asus P8P67 EVO
Bowman94 ::
Torej imam zgoraj navedeno matično. Danes sem opazil da je temperatura matične previsoka.
Na tem screnshotu se vidi temperetura matične:
CPU je I5 2500K navit na 4GHz
Izmeril sem tudi temperaturo na VRM heatsinkih in je temperatura okrog 40°C.
Če ima kdo kakšen nasvet kaj narediti naj napiše, ker trenutno nevem kaj naj naredim, pretok zraka v ohišju bi moral bit ok(ohišje imam Corsair 600T).
Kakršnega koli predloga ali nasveta kaj narediti bom zelo vesel.
Na tem screnshotu se vidi temperetura matične:
CPU je I5 2500K navit na 4GHz
Izmeril sem tudi temperaturo na VRM heatsinkih in je temperatura okrog 40°C.
Če ima kdo kakšen nasvet kaj narediti naj napiše, ker trenutno nevem kaj naj naredim, pretok zraka v ohišju bi moral bit ok(ohišje imam Corsair 600T).
Kakršnega koli predloga ali nasveta kaj narediti bom zelo vesel.
AlienRR ::
Ne vrjamem, da je to realno stanje pač pa da ti senzor/program/driver laže.
Sicer pa vent (kak 12cm) usmeri direkt na hladilnik/e na matični pa če se temp. dosti ne spremeni, je krivo nekaj iz mojega drugega stavka.
Sicer pa vent (kak 12cm) usmeri direkt na hladilnik/e na matični pa če se temp. dosti ne spremeni, je krivo nekaj iz mojega drugega stavka.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
AlienRR ::
Ja, že, samo redko za faktor 3.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
stock ::
Seveda tudi za faktor 3, če je senzor fuč lah pa konstantno čita eno in isto. tule je jasno nekaj narobe, zdaj ali senzor ali odčitavanje program. Pomojem nima smisla posvečat 2% pozornosti. Če je špilal do zdaj..
dogo ::
Kakor mam jaz izkušnje z asus probe 2 napram biosu prikazuje kar realno stanje, sploh če vzamemmo v obzir, da pobira podatke iz identičnega merilca. Tistih 123 stopinj je bil zelo verjetno nek bug, če pa se bo ponovil je zelo verjetno defekten merilec, lahko pa tudi program napačno iterpretira podatke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dogo ()
Zdaj sem cel dan opazoval in spremljal temperaturo, ko sem zjutraj ob zagonu pogledal v bios je bila temperatura okrog 30°C, skozi cel dan je temperatura narasla za maksimalno 10°C.
Drugače pa je cel čas bila temperatura konstantnih 35°C.
Tako, da me je verjetno software "potegnil za nos", kljub temu še bom verjetno nekaj dni opazoval temperaturo.
Drugače pa je cel čas bila temperatura konstantnih 35°C.
Tako, da me je verjetno software "potegnil za nos", kljub temu še bom verjetno nekaj dni opazoval temperaturo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2838 (2383) | ST-777 |
» | Temperature v računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 5523 (3127) | barocco |
» | Intel Core 2 Duo E8200 temperatura...Oddelek: Strojna oprema | 2758 (1709) | x45 |
» | Speedfan in čudne temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2153 (2009) | kronik |
» | Nenavadna temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 895 (895) | dejansan |