» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
192 / 192
»
»»

Ales ::

Gogo je izjavil:

Ales a kaj takega ...

Zakaj ne... Čeprav bi morda prej: RICHARD LANGE TOURBILLON “Pour le Mérite”, Reference 761.050.

No, ob malo večjem popustu, sicer ne...

Yossarian ::

Ales je izjavil:

Moj glas gre k A. Lange & Söhne, sploh ob malem popustu... >:D

Če bi dobil 98 % popust, ga grem takoj kupit.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Okapi ::

Jaz bi kovinskega Odiseja kupil takoj, brez popusta, če bi ga le lahko dobil po uradni ceni (dobrih 36 jurjev evrov). Ker ga lahko takoj prodaš za kakšnih 5 jurjev profita.

iKst_ ::

Kakšne vrste material paščka vam v teh vročih dneh najbolj ustreza? Poleg titanovih :P Pa pustimo zdaj vizuelno, pa kaj je splošna preferenca in podobno, zgolj misel na udobje ob potenju.

Na Suuntotu za športat sem gumo zamenjal za navadno kovinsko zapestnico, pa me ne moti, kljub švicu.

Na daily driverjih imam pa skoraj povsod nato. Trenutno v rotaciji Citizen Promaster Tough Titanium, Ball Engineer in Longines "Big eye", vsi trije na nato. Mi gre malo na živce, da se počasi sušijo, ampak mi najbolj pašejo, tako po izgledu kot po občutku na roki.

Danes je prišel Casio Oceanus T4000A. Precej ugodno sem ga zbidal na eBayu iz Japonske. Naročil 6 dni nazaj, danes že pri meni, FedEx je precej hiter :)

Ura je sicer rabljena, prodajali so jo kot "near mint condition" in res ni nekih prask ali znakov uporabe. Drugače pa precej zanimiva izkušnja. Čisto drug filing kot pri kakšnih švicarskih urah. Planet Ocean na zapestnici ima cca. 200g, tisti Ball zgoraj 180g, tale Oceanus pa 90g.

Tudi v primerjavi z Citizen Tough Titanium je dosti lažja. Pa med tem, ko je finiš na Citizenu tisti "osnovni" mat titan je tale Oceanus res lepo spoliran in brušen.

Reviewi imajo prav, res je zadeva konkretno nad svojim cenovnim razredom. Sigurno ni zadnji Oceanus v zbirki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Samael ::

Luštna. A je šlo pri FedEx-u brez komplikacij oz. a so bile dajatve odtegnjene ob samem nakupu zadnja cena?
Samael != Samuel

Fedex mi je poslal dispozicijo, da sem jo izpolnil. Dodatno zaenkrat nisem plačal nič, razen, če naknadno pošljejo račun za DDV.

McClane ::

Fedex ti ponavadi kasneje pošlje račun za plačilo dajatev. Pri meni je bilo že dvakrat tako, najprej dostavijo paket, potem ko opravijo svojo papirologijo pa še račun.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

twom ::

Kakšen predlog za navijalec ur? Da je kvaliteten, lep (ja, vem, stvar okusa) in glede na kvaliteto cenovno ugoden.

Če se da, bi prosil za predloge na osnovi lastnih izkušenj. Na googlu najdem malo morje "prodajaln" in temu primerno poplavo navijalcev. Kar enega laho tudi sam izberem, samo zamižim in kliknem.

Teh "cenovno ugodnih" ti ne priporočam, ker vsaj pred nekaj leti so imeli vsi po vrsti probleme z motorčki - po par letih so vsi po vrsti odpovedali. Imaš pa na netu nekaj nasvetov, kako jih popraviti z boljšimi motorčki.

Boljši so pa 10x dražji.

Gagatronix ::

https://www.slowatch.si/si/casio/rocna-...

Jaz imam tole. Vsecen dizajn, vodotesna, baterija drzi 10 let, pa se ne zgleda, ko da imas gumo od avtomobila na zapestju.

Jaz imam tudi Casio Royale. Če te mogoče zanima se je okoli teh ur razvila cela modding scena. Jaz sem za svojo 3D sprintal adapter za 20mm nato strap. Pa precej enostavno lahko spremeniš barvo ekrana. Kupiš barvne filtre, ki se uporabljajo za kamere ali filmarske lučke in zalepiš na ohišje od znotraj, pa narediš poljubno barvno kombinacijo. Nekateri predelajo ekran na negativ itd.

FireSnake ::

iKst_ je izjavil:

Danes je prišel Casio Oceanus T4000A. Precej ugodno sem ga zbidal na eBayu iz Japonske. Naročil 6 dni nazaj, danes že pri meni, FedEx je precej hiter :)

Ura je sicer rabljena, prodajali so jo kot "near mint condition" in res ni nekih prask ali znakov uporabe. Drugače pa precej zanimiva izkušnja. Čisto drug filing kot pri kakšnih švicarskih urah. Planet Ocean na zapestnici ima cca. 200g, tisti Ball zgoraj 180g, tale Oceanus pa 90g.

Tudi v primerjavi z Citizen Tough Titanium je dosti lažja. Pa med tem, ko je finiš na Citizenu tisti "osnovni" mat titan je tale Oceanus res lepo spoliran in brušen.

Reviewi imajo prav, res je zadeva konkretno nad svojim cenovnim razredom. Sigurno ni zadnji Oceanus v zbirki.

Ti jaz povem: v Ocenusa se boš zaljubil!
To samo nosiš in pozabiš na vse ostalo (premikanje ure, polnjenje baterije, nastavljanje datuma, točnost ure,).
Noro!
Potovanje v različne časovne cone je tudi šala mala. Glede na časovno cono ura celo ve kateri radijski signal za sinhronizacijo "poslušati".

Odkar imam Ocenausa vse drugo gre na roko samo še ob posebnih priložnostih (poroke, rojstni dnevi, ...).

iKst_ je izjavil:

Fedex mi je poslal dispozicijo, da sem jo izpolnil. Dodatno zaenkrat nisem plačal nič, razen, če naknadno pošljejo račun za DDV.

Pošljejo naknadno.
Pri meni je trajalo par mesecev preden so se zbudili.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Meni pa še vedno tale reč iz "lineage" serije ne da miru. Ni ravno Oceanus, pa vseeno ... Želim! :)
Tough Solar, multi band 6, sapphire crystal ... z ostalimi Casio "features", ki smo jih vajeni bolj z njihovih digitalnih ur (odštevanje, štoparica, različni timezoni, power saving z ugašanjem zaslona, ko je ura nekaj časa v temi, itd...)

Casio Linegae LCW-M170DB-1A

Francozi (mondialmontres.fr - kjer je daaaaaleč najboljša cena) mi je ne želijo poslati, .fr mail re-shipping servisi, s katerimi nimam prav nobenih izkušenj, za nekih 45 eur na pošiljko pa komajda opravičijo komplikacijo za prihranek nekih 40 - 50 eur, kolikor več bi dal na Amazonu, čas pa teče ...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Jaz imam tole.

https://www.casio.com/europe/watches/ca...

Če bi jo kdo imel, se lahko zmenimo;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tudi lepa, ampak saj veš... jaz pa črna :) Mora biti črna!

Sem pa danes videl še eno lepo 'lineage waveceptor' na bolj viola/indigo, ki mi je tudi preklemansko lepa, le pač ni... črna! :)
Samael != Samuel

Ok, ta ni črna, ampaaaak....

Danes mi je na amazonu uspelo stegniti "Timex Expedition North Field Chronograph" TW2V96400JR (malce posebnega izgleda s to živo zeleno ni prav za vsakogar) za slabih 100 eur. Kje še dobiš uro s safirnim steklom za ta denar?
Malce sem sicer kolebal predvsem, ker mi pri tej uri manjka Timexov indiglo backlight (ki se mi je priljubil pri starejšemu, neuničljivemu budget ampak zdaj mislim da "discontinued" Expedition Gallatin modelu) ... pa je potem v meni "hočeeeš" pretehtalo :)

Samael != Samuel

MTB4life ::

iKst_ je izjavil:

Jaz imam tudi Casio Royale. Če te mogoče zanima se je okoli teh ur razvila cela modding scena. Jaz sem za svojo 3D sprintal adapter za 20mm nato strap. Pa precej enostavno lahko spremeniš barvo ekrana. Kupiš barvne filtre, ki se uporabljajo za kamere ali filmarske lučke in zalepiš na ohišje od znotraj, pa narediš poljubno barvno kombinacijo. Nekateri predelajo ekran na negativ itd.

Jaz sem v svojo Royale, katero imam 5 let nalil silikonsko olje (Hydro mod), drugačen pogled na ekran, tako bolj flat in večji kontrast ima.
Tisti, kateri se res radi igrajo, menjajo barvo LEDic

twom ::

twom je izjavil:

Kakšen predlog za navijalec ur? Da je kvaliteten, lep (ja, vem, stvar okusa) in glede na kvaliteto cenovno ugoden.

Če se da, bi prosil za predloge na osnovi lastnih izkušenj. Na googlu najdem malo morje "prodajaln" in temu primerno poplavo navijalcev. Kar enega laho tudi sam izberem, samo zamižim in kliknem.
Še zmeraj iščem...

Samael je izjavil:

Meni pa še vedno tale reč iz "lineage" serije ne da miru. Ni ravno Oceanus, pa vseeno ... Želim! :)
Tough Solar, multi band 6, sapphire crystal ... z ostalimi Casio "features", ki smo jih vajeni bolj z njihovih digitalnih ur (odštevanje, štoparica, različni timezoni, power saving z ugašanjem zaslona, ko je ura nekaj časa v temi, itd...)

Casio Linegae LCW-M170DB-1A

Francozi (mondialmontres.fr - kjer je daaaaaleč najboljša cena) mi je ne želijo poslati, .fr mail re-shipping servisi, s katerimi nimam prav nobenih izkušenj, za nekih 45 eur na pošiljko pa komajda opravičijo komplikacijo za prihranek nekih 40 - 50 eur, kolikor več bi dal na Amazonu, čas pa teče ...

Lahko povezavo do francoske trgovine prosim?
Del naše ekipe je v Franciji in jaz bi to logistično lahko zelo preprosto izpeljal.

MaTr1x ::

Tale Oceanus je pa res zanimiv. Jaz zadnje čase včasih ne vem niti približno kateri dan je, tako da bi to prišlo zelo prav. Pa danes ne vem zakaj sem moral navijati uro, če sem jo pa prej nosil. Mogoče sem malo premikal roko, prej jo pa samo malo potresel. V glavnem, ni to to.

Drugače imam pa doma že zbirko kitajskih ur, ampak sem kasneje ugotovil, da Kitajci še vedno niso tam s kvaliteto, tako da že od marca nosim samo Christopher Ward.
In med njimi je Tactical Frog TF004 Solar Quartz Chronograph Blue, ki ima po vsej verjetnosti podoben mehanizem kot ta Casio. Edino dneva v tednu ne prikazuje, je bolj Daytona stil. Ampak trenutno stoji, tako da če bi kupil Casia, bi moral nositi samo to.
Drugače tudi kak Pagani Design Speedmaster za 100EUR je povsem OK, samo ne smeš pasti v zajčjo luknjo kot sem jaz.

Casio Oceanus sem pa jaz na eBay našel tole z modro/oranžnim bezelom, pa še 100EUR cenejša je:
Casio Oceanus OCW-T4000D-1AJF

2013 pa vidim v Bookmarkih, da sem gledal Casio Oceanus OCW-S2000PW-7AJF. Tudi ne izgleda slabo. Saj na eBay že za prej omenjeni 2 (T4000A in T4000D), da sta na voljo od 2010.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaTr1x ()

MaTr1x ::

To z Oceanusi je drugače začel Okapi že avgusta 2013, ta je bila Casio Oceanus OCW-S100P-2AJF:
https://slo-tech.com/forum/t532103/p411...

Če jaz sedaj živim že drugo življenje, ker na ure sem se spravil 2023 po 2013-2014 že drugič v življenju, mora Okapi že vsaj tretjega, edino če ni nikoli prekinil zanimanja za ure ali kakšno drugo stvar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaTr1x ()

MaTr1x je izjavil:

To z Oceanusi je drugače začel Okapi že avgusta 2013, ta je bila Casio Oceanus OCW-S100P-2AJF:
https://slo-tech.com/forum/t532103/p411...

Če jaz sedaj živim že drugo življenje, ker na ure sem se spravil 2023 po 2013-2014 že drugič v življenju, mora Okapi že vsaj tretjega, edino če ni nikoli prekinil zanimanja za ure ali kakšno drugo stvar.

Jezus Kristus!!!
Našel si objavo kjer sem jaz to zvohal.
Kupil.
Ne morem prehvaliti odtihmal.
Vmes je bilo omenjeno: Japonci so rasisti in taboljšo robo obdržijo zase.
In Oceanusi so res tabolša roba (za ta denar).
Zbiram tudi žepne ure. Ročnih je doma veliko.
Do Oceanusa me je navdušil Casio G-Shock.
Odkar pa nosim Oceanusa pa drugo do kolen ne seže (vključno s 4x dražjim avtomatik Švicarjem).

Yossarian ::

Nekaj za ljubitelje G-Shockof
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
««
192 / 192
»
»»