» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
123 / 190
»»

gregor ::

leiito je izjavil:

A propos Kitajci, na youtubu ljubitelji ur, ki se sicer navdušujejo nad veliko dražjimi modeli, zelo hvalijo tale dva hommage-a in kot odvisnik od Ali Expressa tudi sam ugotavljam, da so Kitajci v zadnjih letih naredili velik korak naprej v preciznosti izdelave, attention to detail, to še zdaleč ni več samo cenen pofl.

Kje se dobita ti dve uri in kakšna je cena?
Lp

Darko! ::

Kasali je izjavil:

V Raubarja za Bežigradom zahaja en gospod z SKX007, gotovo bi to jo dal za probat.

mel sem v mislis "štacuno"...:D

Saj so tud internetne štacune, "štacune".
Rabiš le kreditno kartico ;)

poleg ebay pogledaš še
http://www.creationwatches.com/products...

ali npr.
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss/...

bo ziher cenej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Darko! ()

carlito149 ::

Kasali je izjavil:

Kdo ve, kje v LJ se da probat Seiko SKX007 ali 009?

In nato, kje "nabavit" po najboljši ceni?

Hvala!

Huda ura BTC ali v Mercator Šiška imajo skxe ;)
Cena 300 :)

Kasali ::

Huda ura BTC ali v Mercator Šiška imajo skxe ;)
Cena 300 :)

hvala!

matijadmin ::

Kje bi dobil kaj podobnega, mehanskega, ne nujno avtomatika, skratka švicarskega, lahko tudi Seikovega, čeprav sem že gledal in nisem nič našel?

Žena ima tole, 32 mm in ji lepo pristoji, je pa nekoliko precenjena kremenčeva ura, če se mene vpraša, ampak še vedno za normalen denar.

DW PETITE DURHAM 32 MM

DW PETITE DURHAM 32 MM

Ima pa še to od Casia (Ročna ura CASIO 1330-57 LTP-1154PE-7BEF 23 mm), ki je za neverjetnih 15 EUR z usnjenim paščkom (ni umetno usnje) za razliko od mnogih blagovnih znamk referenca poštene cene ure, z ameriškim usnjem, japonskim kremenčevim pogonom in jasno, kitajske izdelave.

CASIO 1330-57

CASIO 1330-57

Vrnite nam techno!

Tac20 ::

gregor je izjavil:

leiito je izjavil:

A propos Kitajci, na youtubu ljubitelji ur, ki se sicer navdušujejo nad veliko dražjimi modeli, zelo hvalijo tale dva hommage-a in kot odvisnik od Ali Expressa tudi sam ugotavljam, da so Kitajci v zadnjih letih naredili velik korak naprej v preciznosti izdelave, attention to detail, to še zdaleč ni več samo cenen pofl.

Kje se dobita ti dve uri in kakšna je cena?
Lp

aliexpress, cena 75$

leiito ::

Diduna sem naročil včeraj za €65, dan prej je bil celo €56, ker so imeli pri Didunovih neke popuste, Bagelsport aka Peter Lee meni danes pokaže €61.
https://www.aliexpress.com/item/STEELBA...

Furbo ::

Jaz ga imam, lepo izgleda, ko greš pa nastavljati uro in datum, je pa katastrofa.

Sem pa šel v kvarc, ker pri taki uri nima nobenega smisla kupiti avtomatika.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Yossarian ::

Je že kedo kedaj naročal od tod?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

hmm ::

Gogo je izjavil:

Res sem premalo povedal. Sam ne vem, všeč mi je citizen eco drive z kovinsko zapestnico, bel, po drugi strani pa tudi hamilton khaki mecanic ali pa swatch system51.
Zaenkrat mi je všeč tole:
 citizen eco drive

citizen eco drive

Za podoben stil si lahko pogledaš Seiko SNK803 (ali -5, -7. -9, različne barve). Avtomatik (7S26, enak mehanizem kot v SKX diverjih), najti se jo da pa tudi krepko pod 100 EUR.

zmaugy ::

Eco drive je super stvar. Vedno deluje, nobenega nastavljanja ure, tudi če je dolgo v predalu (razen koledarja vsak drugi mesec), nobenega menjavanja baterij.

hmm ::

matijadmin je izjavil:

Kje bi dobil kaj podobnega, mehanskega, ne nujno avtomatika, skratka švicarskega, lahko tudi Seikovega, čeprav sem že gledal in nisem nič našel?

Žena ima tole, 32 mm in ji lepo pristoji, je pa nekoliko precenjena kremenčeva ura, če se mene vpraša, ampak še vedno za normalen denar.

DW PETITE DURHAM 32 MM

DW PETITE DURHAM 32 MM

Nekaj podobnega je npr. Junghans Max Bill, 34 mm, ročno navijanje. Seveda pa je to drug cenovni razred kot ta DW. Precej cenejša opcija je npr. Seiko ženski "Cocktail Time", nov model z istim mehanizmom kot večji moški model. Seveda pa nobena od teh ni tako tanka kot kvarčni DW.
Edit: kot ideja, mehanskih ur v manjših dimenzijah je tudi veliko vintage modelov, npr. kakšne stare Omege, lahko tudi moški model v takrat običajni manjši velikosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hmm ()

Ales ::

Poljot 2209 oz. Poljot DeLuxe (in Luč oz. Luch 2209) je primer take minimalistične in presneto tanke mehanske ure, premera cca. 33-34 mm. Vseeno se mi zdi, da za kako lepšo polovico le ne bi bil... no, kdo ve? Se pa dobi lepo ohranjene za 30-50 EUR (na eBayu potegnejo do še malo več).

Sam Poljotov mehanizem 2209 je kar se mene tiče super. Zna biti presneto natančen, debeline celih 2,9 mm, samo malo sreče mora imeti človek, da ga ni v teh letih, od kar je prišel na svet, servisiral kak sibirski traktorist. In da ni pri tem menjal dele kar vsepovprek.

Obstaja kar nekaj variant ohišij in številčnic (pa zadnje čase tudi aftermarket številčnice, ki so grde ko k*rac), pri nakupu je dobro paziti ali je vse skupaj začelo pot v isti uri oz. ali časovno odgovarja uri iz želenega obdobja.

Primer zgodnjega Poljota, ko se je model na kratko imenoval Vympel (1961-63):

Par malo kasnejših primerkov (ne vidi se mehanizem, a imam občutek da so iz obdobja 1964-68):

TheBlueOne ::

Prisel Khaki...

Khaki

Khaki

Khaki2

Khaki2

Okapi ::

Problem s temu Rusi je, da imajo praktično vsi obnovljene številčnice, in to precej slabo obnovljene (ročno narisane napise, namesto tiskane, recimo). Pa veliko jih je s samo z za silo usposobljenimi mehanizmi. Skratka, bolj loterija, pa še cene so kar zasoljene.

Za podoben denar (50-100 evrov) se dobi že tudi manj znane švicarske ure iz tistega časa, ki so v povprečju boljše. Samo je treba biti potrpežljiv, da na ebayu ujameš pravo priložnost, in pazit, od kje kupuješ, ker iz Indije, Rusije in Ukrajine prihaja predvsem slabo obnovljena roba.

No, daleč od tega, da praktično vsi. Obnovljene ali celo aftermarket številčnice se da prepoznati, z mehanizmi pa je po mojih izkušnjah podobna loterija kot s katerokoli drugo vintage uro. Moraš vedeti, kaj kupuješ ter kljub temu vedno računati, da bo potreben osnovni servis.

Z vsem naštetim lahko dobiš vrhunsko ohranjenega Poljota nekje za 50-70 EUR, s servisom vred. Takega, katerega deli so vsi originalni in iz istega obdobja izdelave, mogoče celo iz iste ure. ;) Ne smeš pa v strošek všteti ur, ki si jih porabiš za raziskavo tematike... ker potem bi bili v tisočih... :))

LeonSlo ::

Si kdo lasti MINI FOCUS uro? Dotično me zanima za model MF0084G (lahko je .01,.02.03.04 model) in pa MF0136G (prav tako je lahko .01,.02.03.04 model). Iščem nekaj v smeri ali usnjenega pasa ali pasa iz blaga/najlona. Cenovno gledam v tem rangu do 60€-70€.

dottor ::

Danes sem si to zadevo ogledoval:
https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko...

Rabim le še razlog :))
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

evian ::

dottor je izjavil:

Danes sem si to zadevo ogledoval:
https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko...

Rabim le še razlog :))

Če hočejo za uro 330 EUR, se razlog pojavi sam od sebe:

DOBRODELNOST

Nabaviš enako tu:

ali morda modro:

Po (morebitno) zaračunanem 22% DDV + 15 EUR stroškov carinjenja + odšteto pivo + še enkrat pivo + nekaj 10 EUR (če bi rad menjal kovinski pašček za usnjenega),

ti še vedno ostane okrog 100 EUR, ki jih daš za reveže.

;)
win - win
kombinacija

še direkt link, za vse dobrodelne:
https://www.creationwatches.com/product...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Darko! ()

Wow dejansko za več kot pol ceneje kot pri nas 8-O

Ganon ::

Sten ima zasoljene cene, to ni nič novega. Jaz bi svojo preplačal za več kot 300 evrov.

adhoc ::

Za kolega iščem uro...budget okrog 300-400€, ne preveč preprosta, second hacking, avtomat, za firmo / in house movement mu je vseeno, naj nima bezela, diameter 36-38mm, arabske številke, ne bel dial. Aja, pa fajn bi bilo če krona nima "fantomske pozicije".

Kakšne ideje? Meni je edino padel na pamet Seiko Alpinist (~500€), ki mu je sicer zelo všeč, iščem pa še kaj pametnega.

Dri3r ::

Hamilton Khaki Field/Navy/Pilot/Jazzmaster, Seiko Presage, Orient Star..
dri3r

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dri3r ()

gregor ::

katere kitajske ure iz AE se splača pogledat
poleg didun, bagelsport...

Dri3r ::

gregor je izjavil:

Parnis, Bliger
dri3r

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dri3r ()

Dri3r je izjavil:

gregor je izjavil:

Parnis, Bliger

Carnival, Yelang ...
Imaš pa tudi trgovine vseh klasičnih kitajskih znamk - Seagull, Beijing, Shanghai ...

Ta ura ima vse, kar bi jaz imel. Pomagajte mi iskati, kje bi našel najcenejšo.

Yossarian je izjavil:

Wow, legendarni El Primero.

Ne glede na to, da je izbor "drag" in "švicarski", ti nobeden ne bo mogel očitat, da si morda hohštapler ;)

Dobra izbira.
Jaz ti čestitam, že kar v naprej.
In želim čim več popusta.

Ps.: Če bo @dottor-ju pri Seikotu ostalo 100 EUR (ki jih bo dal za reveže), bi jih teb moral ostat vsaj ene 700 (govorim na pamet, čist brez vsake osnove).
OK, OK, saj ni treba vse potalat.
:)

Yossarian je izjavil:

Moj vnos je tule za 4400€ =) https://guardianoftime.co.uk/brands-zen...

dottor se še ni odloču če bi uzel Seikota-a al ne, ker je pred kratkim kupu Citizena :))

adhoc je izjavil:

Yossarian je izjavil:

Moj vnos je tule za 4400€ =) https://guardianoftime.co.uk/brands-zen...

Hvala, jaz sem nekje najceneje gledal za 5.000 EUR, to je že malo boljše.

A je že kdo kaj kupoval pri Montredo?

gregor je izjavil:

Nobene. Za hec sem si nabavil en didun in je porazen. Zgleda še nekaj, ko ven potegneš krono, se pa začne groza.

In zakaj vlečeš krono ven? Za 50 evrov lahko pričakuješ mehansko uro, ki je na roki videti solidno, veš pa, da jo boš moral vsake tri dni nastavljati, in verjetno čez 3-5 let vreči stran.

Če hočeš več, kupiš za 100-300 evrov kitajca - Seagull, Beijing, Shanghai ali (z malo sreče) Parnis, ali japonca - Orient, Seiko, Citizen, ali za 400-700 evrov poceni švicarja (Steinhart, Glycine ...).

Ja saj, točno za nastavljanje jo vlečem ven. Un moj kitajc je quartz, pa je že bedn, ne upam pomisliti kakšen škart je v mehanski verziji.

Pa kupovati mehansko uro pod par tisoč € je itak neumnost, bolje quartz, kot tako zelo netočne ure.

Edina mehanska ki jo kupim je Rolex ali kaj boljšega, ostalo je večinoma brezveze.

b4d ::

Furbo je izjavil:

Ja saj, točno za nastavljanje jo vlečem ven. Un moj kitajc je quartz, pa je že bedn, ne upam pomisliti kakšen škart je v mehanski verziji.

Pa kupovati mehansko uro pod par tisoč € je itak neumnost, bolje quartz, kot tako zelo netočne ure.

Edina mehanska ki jo kupim je Rolex ali kaj boljšega, ostalo je večinoma brezveze.

Ojej kaksne nebuloze :D Poglej si malo kam vse ETA mehanizme vgrajujejo pa ti bo marsikaj jasno...
b4d.sablun.org

Furbo je izjavil:

Lol. Moja Stowa ima isti movement kot IWC Mark XVIII. Tece 3.5s na dan prehitro.
Steinhart tece 2.5s prehitro na dan. To je ze blizu Rolex standarda.
Ne pravim sicer, da so ti movementi na nivoju Rolexa, samo kar si zgoraj napisal je vseeno neumnost. Sicer pa ce ocenjujes uro samo po natancnosti, zakaj Rolex? Rolex je “skart” v primerjavi z grand seiko po tvojem misljenju.

Ganon ::

Pol leta sem jo čakal. Okapi je tisti, ki me je zrajcal do te mere, da sem jo naročil. :D V živo izgleda noro lepo. Ročno poliranje zaratsu, safirno steklo, snežna številčnica itd.

Fouš, precej :))

Uf...a tole je ta "baby grand seiko"? P.... je huda.

matijadmin ::

Ganon je izjavil:

Pol leta sem jo čakal. Okapi je tisti, ki me je zrajcal do te mere, da sem jo naročil. :D V živo izgleda noro lepo. Ročno poliranje zaratsu, safirno steklo, snežna številčnica itd.

Zavidanja vredna, lepa ura. Morda slika ure na zapestju?
Vrnite nam techno!

adhoc je izjavil:

Moja Stowa ima isti movement kot IWC Mark XVIII. Tece 3.5s na dan prehitro.
Steinhart tece 2.5s prehitro na dan. To je ze blizu Rolex standarda. ...

No, pri takih primerjavah je potrebno upoštevati razliko med preciznostjo mehanizma in natančnostjo med dnevnim nošenjem.

Kak bolj low mid range mehanizem ima lahko preciznost tam med -10s in +20s dnevno, odvisno od položaja merjenja ter od stopnje navitosti, pa bo pri dnevnem nošenju tam nekje med 0-5s v plus, recimo. Če imaš srečo ali pa če ti ga kak urar malo nastavi glede na tvoje navade.

Ure ranga Rolex, Grand Seiko, itd. imajo odstopanja v rangu od -2s do +2s ali +5s ne glede na položaj merjenja. In temu primerno tudi točnost pri nošenju.

dottor je izjavil:

Fouš, precej :))

Jaz tudi.8-)

Ales je izjavil:

adhoc je izjavil:

No, pri takih primerjavah je potrebno upoštevati razliko med preciznostjo mehanizma in natančnostjo med dnevnim nošenjem.

Kak bolj low mid range mehanizem ima lahko preciznost tam med -10s in +20s dnevno, odvisno od položaja merjenja ter od stopnje navitosti, pa bo pri dnevnem nošenju tam nekje med 0-5s v plus, recimo. Če imaš srečo ali pa če ti ga kak urar malo nastavi glede na tvoje navade.

Ure ranga Rolex, Grand Seiko, itd. imajo odstopanja v rangu od -2s do +2s ali +5s ne glede na položaj merjenja. In temu primerno tudi točnost pri nošenju.

Nah, tvoje številko so mimo, sem pa že v prejšnjem postu napisal da ena ETA 2824-2 TOP ni na rangu Rolexa. Ni pa to movement, ki je kar "zanič". Če moram uro nastaviti enkrat na mesec zato, da je še vedno na minuto natančna, to nikakor ni "zanič".

Preciznost ur merim po večih tednih normalne uporabe, s tem da ene ure več kot 8 ur na dan ne nosim, ker jih rotiram. Je pa res, da je odstopanje od dneva do dneva lahko večje, kot je dovoljeno pri COSC urah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: adhoc ()

Ganon je izjavil:

adhoc je izjavil:

Ales je izjavil:

adhoc je izjavil:

Nah, tvoje številko so mimo, sem pa že v prejšnjem postu napisal da ena ETA 2824-2 TOP ni na rangu Rolexa. Ni pa to movement, ki je kar "zanič". Če moram uro nastaviti enkrat na mesec zato, da je še vedno na minuto natančna, to nikakor ni "zanič".

Preciznost ur merim po večih tednih normalne uporabe, s tem da ene ure več kot 8 ur na dan ne nosim, ker jih rotiram. Je pa res, da je odstopanje od dneva do dneva lahko večje, kot je dovoljeno pri COSC urah.

Kaj točno je mimo..?

Ne ločiš med preciznostjo mehanizma in točnostjo ure. Daj kako na timegrapher in poskusi dojeti razliko med tovrstnimi meritvami in med tem, da ti pogledaš koliko na dan ti gre naprej.

O ETI in o tem kaj je zanič in kaj ni pa nikjer niti pod razno nisem govoril, od kod si to potegnil mi ni jasno.

Prejsnji post je to trdil, moj prvi odgovor je bil na tisti post, ti si pa odgovarjal na mojega...a si samo zadnji post prebral? Tisti post je namrec specificno govoril o tocnosti ure.

Moj post se je nanašal le na tvojo primerjave med 3,5s dnevnim prehitevanjem in Rolexom.

Kar hočem povedati je, da tudi če ura doseže npr. 3,5s ali celo +2s dnevno to še zdaleč ne pomeni, da je blizu Roloxovih -2s/+2s, ker meritev ni medsebojno primerljiva.

Ne sekiraj se, dosti ljudi ne loči vedno med točnostjo ure in natančnostjo mehanizma, nisi ne prvi ne zadnji. Ne bi verjel, koliko folka misli da je njihova ura v mejah COSC samo zato, ker dnevno ne prehiti več kot par sekund v povprečju. Saj nekateri imajo dejansko srečo in imajo precizno in točno uro, drugi imajo pa "samo" točno.

Daj enkrat uro na timegrapher, izmeri vseh 6 položajev ter izohronizem. Potem boš vedel pri čem si.

Sicer pa za uživanje v urah to niti ni najbolj pomembno. :)

Meni se zdi, da sploh ne bereš postov. Točno to kar si napisal, sem jaz napisal v obeh postih (da ni primerljivo z Rolexom, je pa dovolj točno, da je zdaleč od "zanič").
««
123 / 190
»»